ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

 

Η Σχολή Κοινωνικών Επιστημών ιδρύθηκε, όπως και οι άλλες τρείς Σχολές του Παντείου Πανεπιστημίου, το 2013 και αποτελείται από τα Τμήματα «Κοινωνιολογίας», «Ψυχολογίας» και «Κοινωνικής Ανθρωπολογίας».

Στόχος της Σχολής είναι, πρωτίστως η ανάπτυξη των Κοινωνικών Επιστημών σε διεπιστημονικό επίπεδο και η συνέργεια των Τμημάτων και των γνωστικών αντικειμένων που αυτά θεραπεύουν.

Οι διαφορετικές επιστήμες (Κοινωνιολογία, Ψυχολογία, Κοινωνική Ανθρωπολογία) αποτελούν δυναμικούς χώρους θεωρητικών γνώσεων και πρακτικών εφαρμογών που αλληλοεπηρεάζονται και αλληλοτροφοδοτούνται. Κοινός στόχος είναι η ακαδημαϊκή εκπαίδευση κοινωνικών επιστημόνων, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, οι οποίοι να είναι σε θέση να προωθούν το θεωρητικό στοχασμό και την κριτική σκέψη στις σημερινές κοινωνικές συνθήκες.

Εκτός από το ακαδημαϊκό τους έργο, τα μέλη ΔΕΠ της Σχολής αναπτύσσουν και αξιοσημείωτο ερευνητικό έργο σε συνεργασία με φορείς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό στα διευρυμένα γνωστικά πεδία της Ψυχολογίας, της Κοινωνιολογίας και της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, με απώτερο πάντα στόχο, τον εφοδιασμό των φοιτητριών και φοιτητών με τα νοητικά εργαλεία της επιστημονικής σκέψης και τις απαραίτητες ικανότητες και δεξιότητες που απαιτούνται στη σύγχρονη αγορά εργασίας.

 

Κοσμήτορας της Σχολής

 

Αλεξάνδρα Κορωναίου 

Επικοινωνία

koroneou ΒΑΘΜΙΔΑ : Καθηγήτρια

Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών,
Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Αθήνα

Τμήμα Ψυχολογίας

Κτίριο: Νέο Κτίριο
Όροφος: 5 , Γραφείο: Ε21

Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο : +30 210 9201688

ΤΟΜΕΑΣ  :  Κοινωνικής Θεωρίας & Έρευνας
ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ : Κοινωνιολογία του Ελεύθερου Χρόνου και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας
CV   pdf blue small  GR  pdf blue small  ENG  

 

 

 

 

ΤΜΗΜΑΤΑ

 

erasmus w elke w MODIP wide KEDIBIM

Γ Ρ Η Γ Ο Ρ Η   Π Ρ Ο Σ Β Α Σ Η

Μηχανοργάνωση

Βιβλιοθήκη

it modip

diaugeia

MKE

SYNHGOROS

gym