ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

 

Η Σχολή Πολιτικών Επιστημών ιδρύθηκε το 2013 και περιλαμβάνει το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας (που λειτουργεί από το 1997) και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (που λειτουργεί από το 2004). Αν και καινούργια, η Σχολή παραπέμπει στη μακρά ιστορία του Παντείου. Το Πάντειο Πανεπιστήμιο είχε πράγματι ιδρυθεί το 1930 ως «Πάντειος Σχολή Πολιτικών Επιστημών» κατά το γαλλικό πρότυπο της École Libre des Sciences Politiques του Παρισιού. Μετά από πολλές μετονομασίες, απέκτησε το 1988 το σημερινό του όνομα «Πάντειο Πανεπιστήμιο των Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών».

Η συνύπαρξη των δύο προϋπαρχόντων τμημάτων κάτω από την ενιαία στέγη της Σχολής Πολιτικών Επιστημών δίνει έμφαση στη διεπιστημονικότητα, η οποία χαρακτηρίζει άλλωστε και τα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών. Στο εσωτερικό της Σχολής, οι διαφορετικές επιστήμες δε νοούνται ως αδιάβροχες και στεγανές δομές αλλά ως δυναμικοί χώροι που αλληλοεπηρεάζονται και αλληλοτροφοδοτούνται. Κοινός στόχος είναι η εκπαίδευση επιστημόνων στον θεωρητικό στοχασμό, τη συγκριτική θεώρηση και την κριτική σκέψη γύρω από τα θεμελιώδη κοινωνικοπολιτικά προβλήματα, στη διαχρονική και συγχρονική τους διάσταση.  Πολιτικό - ιδεολογική ανάλυση, ιστορική σύνθεση, σύζευξη θεωρίας και εφαρμογής αποτελούν βασικούς πυλώνες των σπουδών, όπως εξειδικεύονται στα πεδία της πολιτικής επιστήμης, της ιστορίας και της κοινωνικής πολιτικής.

 

Κοσμήτορας της Σχολής

 

 Γιάννης Κουζής

Επικοινωνία

11 KOYZHS ΒΑΘΜΙΔΑ : Καθηγητής

Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών,
Λεωφ. Συγγρού 136, 176 71 Αθήνα

Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής

Κτίριο:
Όροφος: - , Γραφείο: -

Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο : +30 210

ΤΟΜΕΑΣ  :  
ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ : Γνωστικό αντικείμενο: Κοινωνική Πολιτική και εργασιακές σχέσεις
CV   pdf blue small  GR  pdf blue small  ENG  

 

Ο Γιάννης Κουζής σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές του σπουδές και τη διδακτορική του διατριβή στο Κοινωνικό Δίκαιο στη Γαλλία στο Paris X-Nanterre . Είναι Καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής και Εργασιακών Σχέσεων στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου στο οποίο διδάσκει από το 1995 και του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος κατά την περίοδο 2010-14.

Τα επιστημονικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα ακόλουθα ειδικά πεδία: Απασχόληση και Εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, Σύγχρονες τάσεις στον τομέα των εργασιακών σχέσεων και ευελιξίες της εργασίας, Εργατικό δίκαιο και απορρύθμιση, Συνδικαλισμός, Συμμετοχή εργαζομένων, Κοινωνική Πολιτική, Κοινωνικός διάλογος.

Από το 2016 είναι Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Κοινωνικής Πολιτικής. Κατά την περίοδο 1991-2015 ήταν υπεύθυνος του τομέα εργασιακών σχέσεων στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Υπήρξε ειδικός σύμβουλος και επικεφαλής της ομάδας συμβούλων του Υπουργείου Εργασίας κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2015. Υπήρξε εμπειρογνώμονας σε ελληνικούς και διεθνείς οργανισμούς, μέλος

νομοπαρασκευαστικών επιτροπών, μέλος συντακτικών επιτροπών επιστημονικών περιοδικών , αξιολογητής επιστημονικών άρθρων, μέλος της κεντρικής επιτροπής εξετάσεων εισαγωγής στη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

Υπήρξε υπεύθυνος και συμμετείχε σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων και εισηγητής σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες. Έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό βιβλίων και άρθρων ενώ έχει επιμεληθεί την έκδοση πολλών συλλογικών τόμων.

 

ΤΜΗΜΑΤΑ

 

erasmus w elke w MODIP wide KEDIBIM

Γ Ρ Η Γ Ο Ρ Η   Π Ρ Ο Σ Β Α Σ Η

Μηχανοργάνωση

Βιβλιοθήκη

it modip

diaugeia

MKE

SYNHGOROS

gym