Διαχείριση Άρθρων

Φίλτρο

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι δεν κατέστη δυνατή η σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης της Συγκλήτου, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων των μελών της.

Από την Πρυτανεία

 

 

 

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΤΜΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Αθήνα 04/06/2020

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου ότι, με την υπ’ αριθ. Πρωτ. 67882/Ζ1- 03-06-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ξεκινάει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τη καταβολή του στεγαστικού επιδόματος, σύμφωνα με την υπ’ αριθ.140832/Ζ1/25-8-17(Β΄2993) Κ.Υ.Α, η οποία εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή του άρθρου 10 του Ν. 3220/2004, όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθ. 72647/Ζ1/10-5-2019 (Β΄1688) Κ.Υ.Α.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή θα παραμείνει ενεργή από 4 Ιουνίου έως 6 Ιουλίου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν την αίτηση, στον παρακάτω σύνδεσμο: https://stegastiko.minedu.gov.gr

Διευκρινήσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις και την διαδικασία υποβολής, δίνονται στην συνημμένη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων.

Στην περίπτωση κατά την οποία απαιτείται κάποια εξειδικευμένη επεξήγηση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα φοιτητικής μέριμνας.

Κατά την περίπτωση όπου, η εφαρμογή με μήνυμα ενημερώνει τον δικαιούχο, να καταθέσει επιπλέον δικαιολογητικά στην αρμόδια υπηρεσία του Πανεπιστημίου, λόγω των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, θα κατατεθούν με αίτηση με φυσική παρουσία μετά από τηλεφωνικό ραντεβού ή με εταιρεία ταχυμεταφορών, με αποδέκτη το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας του Παντείου Πανεπιστημίου.

Συνημμένο: Οδηγίες για το στεγαστικό επίδομα 2019-2020

 

 

Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το σύνολο της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Παντείου Πανεπιστημίου

συλλυπείται θερμά την οικογένεια της Ευρίκλειας Γρύσπου η οποία υπέκυψε
μετά από μακρά μάχη με ανίατη ασθένεια.
Μέχρι τις τελευταίες της ημέρες εργαζόταν, όπως πάντα, με αφοσίωση, συνέπεια
και πίστη για το Πανεπιστήμιό μας.
Θα μας λείψει η παρουσία της και θα θυμόμαστε πάντα την τεράστια θέλησή της για ζωή.
Στην οικογένειά της ευχόμαστε να θυμούνται το χαμόγελό της.
 
Η Πρύτανις
 
Καθηγήτρια Ισμήνη Α. Κριάρη

 

Η εξεταστική περίοδος εαρινού εξαμήνου θα διεξαχθεί τις ακόλουθες ημερομηνίες ( απόφαση Συγκλήτου 21.05.20):

ΕΝΑΡΞΗ: 22/06/20
ΛΗΞΗ: 31/07/20
 
Ο τρόπος εξέτασης θα ρυθμιστεί και θα γνωστοποιηθεί από κάθε Τμήμα με ανακοίνωσή του.
 

Από την Πρυτανεία 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ ΤΗΣ 21ης/05/2020

Μετά από συνάντηση της Πρυτάνεως με εκπροσώπους φοιτητικών παρατάξεων τη Δευτέρα 18/05/2020, λαμβάνοντας υπόψη προφορικό τους αίτημα για συμμετοχή στην συνεδρίαση της Συγκλήτου της 21ης/05/2020 προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους, παρακαλούμε όπως ορισθούν 2 (δύο) εκπρόσωποι, οι οποίοι θα συμμετέχουν στη συνεδρίαση του Σώματος κατά τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος.

Οι εκπρόσωποι που θα οριστούν θα πρέπει να αποστείλουν στο email v.vourlioti@panteion.gr (Β. Βουρλιώτη, Γραμματεία Συγκλήτου) σήμερα 20/05/2020 μέχρι και ώρα 22.00΄ τα email τους, τα οποία θα κοινοποιηθούν αρμοδίως και θα πιστοποιήσουν τη συμμετοχή τους στη συνεδρίαση.

 

 

Από την Πρυτανεία

Δείτε εδώ την προκήρυξη για την πλήρωση δυο θέσεων δικηγόρων με έμμισθη εντολή.

Δείτε εδώ την απόφαση για παράταση λειτουργίας των Διοικητικών Υπηρεσιών από 22/4 μέχρι 30/4.

 

Σας ενημερώνουμε ότι οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Παντείου Πανεπιστημίου θα παραμείνουν κλειστές από την Μ. Πέμπτη 16/4/2020 μέχρι και την Τρίτη 21/4/2020, λόγω των εορτών του Πάσχα.

 Από την Πρυτανεία

 

Οι φοιτητές του συλλόγου Παντείου , αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας και με το λαό να είναι ταυτόχρονα αντιμέτωπος με τις συνέπειες από τη συρρίκνωση, υποβάθμιση, ιδιωτικοποίηση των δομών Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, να δυναμώσει η πάλη αλλά και η προσπάθεια προσφοράς και αλληλεγγύης ανάμεσα σε φοιτητές, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών, των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς. Στις 7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μαζί με μια σειρά σωματεία εργαζομένων, αποφάσισαν πολύμορφες κινητοποιήσεις για τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας.

Εμείς βλέποντας τον τεράστιο αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες οι επαγγελματίες στο χώρο της Υγείας, το προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας στην χώρα μας και για την προστασία του λαού κόντρα σε τρομακτικές ελλείψεις, έχουμε επίγνωση ότι οι ανάγκες ενδεχομένως να αυξηθούν το επόμενο διάστημα. Θέλουμε και εμείς από την πλευρά μας να συμβάλουμε στην προσπάθεια αυτή για την προστασία της υγείας του λαού.

Σε αυτά τα πλαίσια, καταλαβαίνουμε την ανάγκη να συνεχιστεί η αιμοδοσία. Λόγω της πανδημίας οι μονάδες αίματος που συλλέγονται έχουν μειωθεί κατά 40%, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή πολλών, κυρίως χρόνιων, ασθενών που έχουν συνεχή ανάγκη για μετάγγιση και όλες οι έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις.

Αποφασίζουμε να συμβάλουμε οργανωμένα, διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία. Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που μπορεί να δώσει αίμα, να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια.

Κατά την αιμοδοσία θα διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών. Επισημαίνεται ότι τα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα όπως αυτά της γρίπης, είτε τα ίδια είτε οι οικείοι τους, θα πρέπει να αποφύγουν να δώσουν αίμα για 4 εβδομάδες μετά το τέλος των συμπτωμάτων.

Η αιμοδοσία θα διεξαχθεί διεξαχθεί την Τετάρτη 8/4, 9:00-20:00, στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου.

Για την αποφυγή συνωστισμού, οι αιμοδότες καλούνται να κλείσουν ραντεβού.

Τηλ:6949236151(Λευτέρης)

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη!

Δυναμώνουμε τη φωνή μας!

Εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της Υγείας του λαού!

Η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, λαμβάνοντας υπόψη:

 1. τη θεσμοθέτηση κατεπειγόντων μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού και

 2. τον αριθμό των υπαλλήλων που απουσιάζουν με χρήση άδειας ειδικού σκοπού, ευπαθών ομάδων, κ.λπ.,

Αποφασίζει

Την παράταση της λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών του Παντείου Πανεπιστημίου με προσωπικό ασφαλείας για το χρονικό διάστημα 06/04/2020-20/04/2020, ως εξής:

Δ/νση Διοικητικού: Εκ περιτροπής λειτουργία του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου με 1 υπάλληλο με περιορισμένες ώρες φυσικής παρουσίας του υπαλλήλου και 1 υπάλληλο και για  τα δύο άλλα Τμήματα με φυσική παρουσία 2 φορές  την εβδομάδα για εργασίες που δεν μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως.

Δ/νση Μηχανοργάνωσης : 1 υπάλληλος εφόσον οι υπηρεσίες γίνονται εξ αποστάσεως.

Βιβλιοθήκη:  2 υπάλληλοι με φυσική παρουσία 2 φορές  την εβδομάδα και οι υπόλοιποι εξ αποστάσεως εργασία.

Δ/νση Οικονομικής Διαχείρισης :  3  υπάλληλοι 2 φορές  την εβδομάδα για εργασίες που δεν μπορούν να γίνουν εξ αποστάσεως.

Γραμματείες ΤμημάτωνΚΕΦΟΙ/Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης : 1 υπάλληλος με περιορισμένες ώρες φυσικής παρουσία  2 φορές εβδομαδιαίως ανά υπηρεσία για διεκπεραίωση υποθέσεων που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εξ αποστάσεως.

ΕΛΚΕ : 2-3 φορές την εβδομάδα με φυσική παρουσία προσωπικού ασφαλείας.

Δικαστικό γραφείο: Εκ περιτροπής λειτουργία  με 1 υπάλληλο.

Τεχνική υπηρεσία: καθημερινή φυσική παρουσία, λόγω της φύσεως της εργασίας, καθώς και για έκτακτες εργασίες στις υποδομές του Πανεπιστημίου, για όλο το 24ωρο και 7 μέρες την εβδομάδα.

Γραμματεία Συγκλήτου : 1 υπάλληλος  2 φορές την εβδομάδα.

Τμήμα Πανεπιστημιακών Αρχών: Εκ περιτροπής λειτουργία με 1 υπάλληλο.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι τις ημέρες κατά τις οποίες δεν εργάζονται με φυσική παρουσία στο Πανεπιστήμιο, παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία.

Η εξυπηρέτηση του κοινού γίνεται ηλεκτρονικά και κατ’ εξαίρεση για επείγουσες περιπτώσεις κάθε Τρίτη 10.00-13.00 με φυσική παρουσία και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

Δείτε εδώ τις οδηγίες σχετικά με τη μετακίνηση φοιτητών των εστιών των Α.Ε.Ι.

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

 

 

Σε αυτές τις δύσκολες μέρες, στις οποίες όλοι και όλες προσπαθούμε να κάνουμε το καθήκον μας όσο καλύτερα μπορούμε, θέλω να θυμίσω το χρέος μνήμης που έχουμε στους γνωστούς και άγνωστους ήρωες του 1821. Η αδυναμία μας να οργανώσουμε την πατροπαράδοτη τελετή δεν μας απαλλάσσει από το καθήκον μνήμης για όλους και όλες που σε δύσκολες συνθήκες ξεκίνησαν μια επανάσταση με αβέβαιη έκβαση. Η ανάμνηση και τα διδάγματα του αγώνα τους μπορούν να μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε καλύτερα στις απαιτήσεις της σημερινής εποχής και να κρατήσουμε το Πανεπιστήμιό μας, ένα ΔΗΜΟΣΙΟ Πανεπιστήμιο που λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1930, ΑΝΟΙΚΤΟ και ΟΡΘΙΟ.

 

Η Πρύτανις

 

 

Αθήνα, 19/03/2020

Κυρίες συνάδελφοι,

Κύριοι συνάδελφοι,

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 12 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με γνώμονα την ασφάλεια της πανεπιστημιακής κοινότητας, των οικογενειών τους και με στόχο την ολοκλήρωση του εξαμήνου τα μαθήματα θα παρέχονται με αξιοποίηση των κατωτέρω δυνατοτήτων.

Η εφαρμογή της νέας λειτουργίας θα μπορεί να ξεκινήσει τη Δευτέρα 23/3/2020 ή όποτε εκδώσει η Γραμματεία του κάθε Τμήματος σχετική ανακοίνωση.

Για την πραγματοποίηση των μαθημάτων προπτυχιακού και μεταπτυχιακού επιπέδου στις συνθήκες της επιδημίας του ιού Covid-19:

1. ασύγχρονη εκπαίδευση: θα συνεχίσει να γίνεται με χρήση της ήδη υφιστάμενης πλατφόρμας εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, του e-class. https://openeclass.panteion.gr/

Επίσης για να επιτευχθεί η πλήρης αξιοποίηση/αναβάθμιση του υφιστάμενου συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης και υλοποίησης μαθημάτων που χρησιμοποιεί το ίδρυμα, δρομολογήθηκαν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για την αναγκαία προμήθεια 2 servers καθώς και για την απόκτηση θέσης του εργαλείου Big Blue Button (web conferencing system).

2. σύγχρονη εκπαίδευση: προτείνεται η παρακολούθηση των εξ αποστάσεως διαλέξεων των μαθημάτων να γίνεται (α) με το λογισμικό Skype for business basic που είναι διαθέσιμο δωρεάν μέσω του office365, ήδη διαθέτει το διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου μας και είναι διαθέσιμο δωρεάν σε όλους τους φοιτητές το αντίστοιχο app κινητών. Επιλέχθηκε διότι παρέχει δυνατότητες προγραμματισμού και εγγραφής των διασκέψεων καθώς και ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων. Είναι επίσης διαθέσιμο για όλα τα δημοφιλή λειτουργικά, Windows και Mac για υπολογιστές, αλλά και Android και iOS για φορητές συσκευές. Κρίθηκε ως το πιο αποτελεσματικό, άμεσα υλοποιήσιμο, ποιοτικό και εύκολο στη χρήση. Οι διδάσκοντες, στα αναρτημένα προγράμματα σπουδών των ιστοσελίδων κάθε τμήματος, θα κοινοποιήσουν τον σύνδεσμο της διάλεξης που θα δημιουργήσουν ή την τοποθεσία που θα υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στον σύνδεσμο αυτό από τους φοιτητές, π.χ. κοινοποίηση του συνδέσμου του μαθήματος της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο αντίστοιχο μάθημα του e-class. (β) με το λογισμικό MS Teams, που είναι διαθέσιμο δωρεάν μέσω του office365, ήδη διαθέτει το διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου μας και είναι διαθέσιμο δωρεάν σε όλους τους φοιτητές το αντίστοιχο app κινητών καθώς επίσης οι φοιτητές μπορούν να συμμετάσχουν μέσω web με τους υπολογιστές τους.

Αναλυτικές οδηγίες προσαρμοσμένες στη λειτουργία του Παντείου, θα βρείτε εδώ.

Στην περίπτωση που ο διδάσκων έχει εξοικείωση ή επιλέξει κάποια άλλη πλατφόρμα υλοποίησης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του μαθήματός του, αρκεί η ενημέρωση στον Πρόεδρο του Τμήματός του.

3. Σε περίπτωση κατά την οποία οι διδάσκοντες/διδάσκουσες θεωρούν ότι η ύλη μπορεί να καλυφθεί μέσω οδηγιών για εργασίες, μπορούν να προχωρήσουν στην ανάθεση στους φοιτητές των σχετικών εργασιών.

4. οι δηλώσεις των μαθημάτων θα συνεχίσουν να γίνονται ηλεκτρονικά από τους φοιτητές, με χρήση της ήδη υφιστάμενης πλατφόρμας του Πανεπιστημίου, που παρέχει τη δυνατότητα απομακρυσμένης δήλωσης μαθημάτων, με τον ηλεκτρονικό ιδρυματικό λογαριασμό (uregister) που διαθέτει ο κάθε φοιτητής, https://foit.panteion.gr/declare/

5. από όλα τα Τμήματα του Ιδρύματος να γίνει καθορισμός των μαθημάτων που θα ενταχθούν στο σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, από τον Πρόεδρο του Τμήματος σε συνεργασία με τους διδάσκοντες. Να υπάρξει αιτιολόγηση για τα μαθήματα που δεν θα προσφερθούν, όπως τονίζεται στις οδηγίες του Υπουργείου. Το πρόγραμμα των μαθημάτων και οι εξαιρέσεις πρέπει να κοινοποιηθούν στην Πρυτανεία έως τις 30/03/2020.

6. Κάθε Πρόεδρος ή Κοσμήτορας καλείται να ορίσει μέλη των Τμημάτων τους με εξειδίκευση και πείρα στην πληροφορική, οι οποίοι θα συνδράμουν τους καθηγητές και τις καθηγήτριες του Τμήματος στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

7. Οι φοιτητές/-τριες θα μπορούν να εξασφαλίσουν ψηφιακό υλικό μέσω των βάσεων της Βιβλιοθήκης, οι οποίες ήδη λειτουργούν.

8. Παρακαλούνται οι κ.κ. Πρόεδροι των Τμημάτων και οι κ.κ. Κοσμήτορες να φροντίσουν για την ενημέρωση των φοιτητών του Τμήματός τους.

Η ανταπόκριση της πανεπιστημιακής κοινότητας στους τρόπους σύγχρονης και ασύγχρονης διδασκαλίας και επικοινωνίας είναι σημαντική προκειμένου να επιτευχθεί η εκπαιδευτική λειτουργία του ιδρύματος, για όσο διάστημα διαρκέσει η αναστολή λειτουργίας.

 

Η Πρύτανις

Καθηγήτρια Ισμήνη Κριάρη

 

Ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης

Καθηγητής Νικόλαος Λέανδρος

 

Η Διεύθυνση Μηχανοργάνωσης

 

 

ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ Αθήνα, 16/3/2020

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ

Σε συνέχεια της από 11/3/2020 ανακοίνωσης σχετικά με τη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών διευκρινίζεται για την προστασία της δημόσιας υγείας, σας ενημερώνουμε ότι προκρίνεται η ηλεκτρονική κατά το δυνατόν εξυπηρέτηση (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις διευθύνσεις που αναγράφονται στην ιστοσελίδα του Πα/νμίου).

Στην περίπτωση δε που απαιτείται φυσική παρουσία και μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις, οι ώρες εξυπηρέτησης κοινού ανά υπηρεσία διαμορφώνονται ως εξής:

Ώρες εξυπηρέτησης κοινού για επείγουσες περιπτώσεις

 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ: Τρίτη: 10-13.00

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ : Τρίτη 10. ΟΟ-13.ΟΟ

ΕΛΚΕ : Τρίτη 10.00-13.00

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ : Τρίτη: 10.00-13.00

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ: Τρίτη : 10.00-13.00

Δ/ΝΣΗ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Τρίτη : 10.00-13.00

TMHMA ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ(ERASMUS): Αν καταστεί αναγκαίο οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν ηλεκτρονική ειδοποίηση

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Εφόσον επιθυμείτε, να υποβάλετε τις αιτήσεις που προορίζονται για το Κεντρικό Πρωτόκολλο (και όχι τις λοιπές υπηρεσίες του ιδρύματος) μπορείτε να υποβάλλετε αιτήσεις στη δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: protokolo@panteion.gr.

Από την Πρυτανεία

Μετά την έκδοση της ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.16838 (ΦΕΚ783/10-03-2020) διευκρινίζεται ότι για την προστασία της δημόσιας υγείας προκρίνεται η ηλεκτρονική κατά το δυνατόν εξυπηρέτηση (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις διευθύνσεις που αναγράφονται στην ιστοσελίδα του Πα/νμίου).

Στην περίπτωση δε που απαιτείται φυσική παρουσία και μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις, οι ώρες εξυπηρέτησης κοινού ανά υπηρεσία διαμορφώνονται ως εξής:

 

΄Ωρες εξυπηρέτησης κοινού για επείγουσες περιπτώσεις

ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ: Τρίτη –Τετάρτη-Πέμπτη: 10.00-13.00

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ : Τρίτη 10.00-13.00

ΕΛΚΕ : Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη 10.00-13.00

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ : Τρίτη: 10.00-13.00

Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ: Τρίτη –Τετάρτη- Πέμπτη : 10.00-13.00

TMHMA ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ (ERASMUS): Αν καταστεί αναγκαίο οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν ηλεκτρονική ειδοποίηση

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ

Εφόσον επιθυμείτε να υποβάλετε τις αιτήσεις που προορίζονται για το Κεντρικό Πρωτόκολλο (και όχι τις λοιπές υπηρεσίες του Ιδρύματος) μπορείτε να υποβάλλετε αιτήσεις στη δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Από την Πρυτανεία

Αναστολή εκπαιδευτικής λειτουργίας για δυο εβδομάδες

ΦΕΚ 783/10-03-2020

 

Σας ενημερώνουμε ότι μετά τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας και την έκδοση της ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.16838 (ΦΕΚ783/10-03-2020), σχετικά με την επιβολή των μέτρων προσωρινής απαγόρευσης των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών με φυσική παρουσία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, για το Πάντειο Πανεπιστήμιο ισχύουν τα εξής:

1. Απαγορεύονται προσωρινά, για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020:

α) όλες οι εκπαιδευτικές λειτουργίες, οι οποίες πραγματοποιούνται με φυσική παρουσία,

β) η λειτουργία της Βιβλιοθήκης, των αιθουσών κοινόχρηστων ηλεκτρονικών υπολογιστών, των εργαστηρίων, των αναγνωστηρίων, του φοιτητικού εστιατορίου και του κυλικείου, των αθλητικών εγκαταστάσεων και εν γένει κάθε χώρου συνάθροισης κοινού,

γ) οι τελετές, οι ημερίδες, τα συνέδρια, τα σεμινάρια, οι συναυλίες και οι πάσης φύσεως εκδηλώσεις.

Ειδικότερα, για το Πανεπιστήμιό μας, με μέριμνα της Πρυτανείας, η σίτιση θα πραγματοποιείται τις ώρες 12:00 έως 19:00, με διανομή σε συσκευασία μίας χρήσεως (πακέτο). Η προσέλευση για την παραλαβή των πακέτων, θα γίνεται από την εξωτερική είσοδο του Εστιατορίου.

2. Από τις ανωτέρω προσωρινές απαγορεύσεις εξαιρούνται:

α) Οι διοικητικές δραστηριότητες και λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των συλλογικών οργάνων (όπως Συνέλευση Τμήματος, Σύγκλητος κλπ),

β) Οι ερευνητικές δραστηριότητες,

γ) Η λειτουργία του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ),

δ) Η λειτουργία της φοιτητικής εστίας για τη στέγαση των φοιτητών.

Οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, μπορούν να αιτηθούν του μέτρου της κατ’ οίκoν εργασίας σε συνεννόηση με τον προϊστάμενό τους.

Υπενθυμίζουμε τη σοβαρότητα της ατομικής αλλά και της συλλογικής ευθύνης που αφορά τον καθένα, όσον αφορά την πιστή τήρηση των μέτρων ατομικής πρόληψης και υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.).

Για οτιδήποτε νεότερο θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

Από την Πρυτανεία

 
Σύμφωνα με τα νέα κυβερνητικά μέτρα (8/3/20) για τη μη εξάπλωση της νόσου του κορονοϊού, αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου για τις επόμενες 4 εβδομάδες.

Δείτε εδώ oδηγίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

 

Το πανεπιστήμιο από αύριο 6 τ.μ. λειτουργεί κανονικά.

Μετά τον ενδεδειγμένο έλεγχο και τις απόψεις των αρμοδίων αρχών,

δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για θέματα υγείας.

 
 
Από την Πρυτανεία
 
 
 
 

Ανακοινωνεται πως,

λόγω έκτακτων περιστάσεων,

η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 5 Μαρτίου προβολή της ταινίας

Ο ΘΙΑΣΟΣ αναβάλλεται.  

 

 

«Γράφουμε την ιστορία των απλών ανθρώπων, ως μάθημα αυτοσυνείδησης και ιστορίας» δήλωσε ο Θόδωρος Αγγελόπουλος (1935-2012) σε κάποια συνέντευξή του σχολιάζοντας το Θίασο (1974-’75, 230’). Και είναι πράγματι έτσι. Διαρρηγνύοντας τη γραμμική αφήγηση, η ταινία διαπλέκει τη διαδρομή των προσώπων-μελών ενός περιοδεύοντος θιάσου με την ιστορία της Ελλάδας από τα τέλη της δικτατορίας Μεταξά μέχρι τις εκλογές του 1952. Όμως η εξιστόρηση των προσωπικών βιωμάτων σε όλο αυτό το διάστημα δεν αναδεικνύει ατομικούς ήρωες, αλλά συνέχειες και ασυνέχειες στη ροή του ιστορικού χρόνουσε μια γραφή απομυθοποιητικά απτή. Σαρανταπέντε χρόνια μετά την πρώτη προβολή της ταινίας, τα κομβικά γεγονότα που αναδεικνύει και η περιοδολόγηση που εισηγείται εξακολουθούν να συνιστούν προκλήσεις τόσο για τον ερευνητή των κοινωνικών και πολιτικών φαινομένων όσο και για την ίδια τη διαχείριση (και αξιοποίηση) της μνήμης. Η ταινία (την οποία η Διεθνής Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου κατέταξε στην 44η θέση των καλύτερων ταινιών στην Ιστορία του Παγκόσμιου Κινηματογράφου) προβάλλεται την Πέμπτη 5 Μαρτίου στο ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ, 2ος όροφος) με σχολιασμό του Ιάκωβου Παναγόπουλου. Η προβολή ξεκινά στις 5.00 μμ. και μετά το πέρας της θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση. Σύνοψη της υπόθεσης και της δομής της ταινίας, καθώς και μια από τις πλέον χαρακτηριστικές σκηνές έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

 

Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020 και ώρα 13.00΄ στην αίθουσα τελετών του Παντείου Πανεπιστημίου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και υποτροφιών από εκπαιδευτική αποστολή του Αζερμπαϊτζάν. Παρακαλείσθε να παρευρεθείτε.

 

 

Η Ελληνική Εταιρεία Γυναικών Πανεπιστημιακών (ΕΛ.Ε.ΓΥ.Π) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:

 «Το χάσμα του φύλου στο ελληνικό Πανεπιστήμιο: αριθμοί, αίτια, πολιτικές»

την Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020 στις 18:00-20:00

στην Αίθουσα Τελετών του Παντείου Πανεπιστημίου.

 

Η Εκδήλωση οργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών 8 Μαρτίου και έχει στόχο να εξετάσει την θέση των γυναικών στο εκπαιδευτικό, ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό των ΑΕΙ και να συζητήσει πολιτικές για την ισότητα των φύλων στο ελληνικό Πανεπιστήμιο.  

Δεν απαιτειται εγγραφη. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης

 

 

Ιατρική Ευθύνη και Βιοηθική VI: Τεχνητή Νοημοσύνη


Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020


Πάντειο Πανεπιστήμιο, Aίθουσα Τελετών Αριστοτέλης

 

Πρόγραμμα συνεδρίου 

Ιστοσελίδα συνεδρίου

Λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των Μ.Μ.Μ. και για την καλύτερη διευκόλυνση των εξεταζομένων φοιτητών οι εξετάσεις της Τρίτης 18/2,  μεταφέρονται μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου. Δηλαδή την Δευτέρα 24/2  τ. έ. 

 


Από την Πρυτανεία

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας-Διασύνδεσης του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την υπηρεσία Συμβουλευτικής και Ψυχολογικές Υποστήριξης διοργανώνει για τους φοιτητές - αποφοίτους, ομαδικές συναντήσεις με στόχο την προετοιμασία τους για τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας και το σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους.

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020

 

Ημερομηνία

Ώρα

Τίτλος Σεμιναρίου

Δευτέρα 24-2-2020

12:00-14:00

Ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων (soft skills)

 

Τόπος Διεξαγωγής: Αίθουσα Β4, Νέο Κτίριο 2ος όροφος.

Εισηγήτρια: Ελένη Κακουλίδη, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας/Ψυχολόγος.

 

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής: Δευτέρα ως Παρασκευή, 09:00-14:00 στο Γραφείο Διασύνδεσης του Παντείου

(Ισόγειο Νεόχτιστου Κτιρίου, απέναντι από το Κ.Ε.Φ.)

Τηλ. 210 9201661

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Από το Γραφείο

Σταδιοδρομίας - Διασύνδεσης

 

 

ΜΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ VOL. 5

5-7 ΦΕΒ 2020 | ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ | 20:30

ΠΛΗΚΤΡΑ, ΠΝΕΥΣΤΑ, ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΜΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ.

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με τους φοιτητές της κατεύθυνσης της Πολιτιστικής Διαχείρισης του Παντείου Πανεπιστημίου “γεφυρώνουν” μουσικά τη Συγγρού. Τρεις ημέρες γεμάτες μοναδικές εκδηλώσεις, με κοινό παρονομαστή το έργο του György Ligeti. Αφήστε τη μουσική να ξεκλειδώσει παλιές αναμνήσεις και να δημιουργήσει νέες.

Στην πρώτη συναυλία (5 ΦΕΒ), με τίτλο Οι περιπέτειες της φωνής, απολαμβάνουμε ένα πανόραμα έργων για φωνή του 20ού και 21ου αιώνα με μια επιλογή γερμανικών lieder, αποσπασμάτων από όπερες του Ligeti και της Unsuk Chin και έργων όπου η γλώσσα γίνεται φώνημα ή συνδυάζεται με ηλεκτρονικά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και μια ανάθεση της Στέγης στην Κατερίνα Τζεδάκη.

Τη δεύτερη βραδιά (6 ΦΕΒ), 5 πληκτροφόρα όργανα (κι ένα βιολί) μοιράζονται τη σκηνή: ένα πιάνο με ουρά, ένα ανοιχτό όρθιο πιάνο, ένα τσέμπαλο, ένα Rhodes piano και ένα toy piano στους πλέον απροσδόκητους συνδυασμούς.

Τέλος, θα ακούσουμε το πλούσιο ηχόχρωμα ενός κουιντέτου ξύλινων πνευστών στις δημοφιλείς 6 Μπαγκατέλες του Ligeti, έργα Ελλήνων συνθετών που περιλαμβάνουν και μια ανάθεση της Στέγης στον ανερχόμενο νέο συνθέτη Στυλιανό Δήμου, καθώς και έργα εμπνευσμένα από το τραγούδι των πουλιών και την ελευθερία που συμβολίζουν (7 ΦΕΒ).

Είσοδος ελεύθερη. Διαβάστε περισσότερα.

Η Στέγη ευχαριστεί τους φοιτητές της κατεύθυνσης Πολιτισμός και Πολιτιστική Διαχείριση του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, οι οποίοι ανέλαβαν τη συγγραφή του newsletter, όπως και όλα τα κείμενα επικοινωνίας της τριήμερης εκδήλωσης. 

 

Η ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΦΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΔΕΚΑ (10) ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΥΨΟΥΣ 15.000 ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΗ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΜΟΝΟΕΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ, ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.

 

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου και την Προκήρυξη.

 

Από τη Γραμματεία Συγκλήτου του Παντείου Πανεπιστημίου, σας γνωστοποιείται ότι την Παρασκευή 24/1/2020 και ώρα 12.00 στα γραφεία της Διεύθυνσης Μηχανογράφησης του Πανεπιστημίου (Κτίριο Διοίκησης, 2ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για τη συγκρότηση των εξής Επιτροπών: εδώ

 

 

 

Κατά το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, στο πλαίσιο της κινητικότητας φοιτητών/τριών του ERASMUS+, θα πραγματοποιηθεί μετακίνηση φοιτητών/τριών στα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια με τα οποία συνεργάζεται το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ώστε να πραγματοποιήσουν σε αυτά μία περίοδο των σπουδών τους, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος στο οποίο φοιτούν. περισσότερα

 

 

 

Κατά το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, στο πλαίσιο της κινητικότητας φοιτητών/τριών του ERASMUS+, θα πραγματοποιηθεί μετακίνηση φοιτητών/τριών στα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια με τα οποία συνεργάζεται το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ώστε να πραγματοποιήσουν σε αυτά μία περίοδο των σπουδών τους, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος στο οποίο φοιτούν. περισσότερα

 

 

 

Ύστερα από την ενημέρωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Παντείου σχετικά με τη διακοπή ηλεκτροδότησης στο Κτήριο της Διοίκησης, λόγω εργασιών αποκατάστασης βλάβης στο μετασχηματιστή μέσης τάσης, 

Σας ενημερώνουμε ότι θα υπάρξει αναγκαστική διακοπή του δικτύου του Πανεπιστημίου (τηλεφωνικό δίκτυο και δίκτυο δεδομένων), με αποτέλεσμα τη διακοπή των web εφαρμογών και των παρεχόμενων ηλεκτρονικών  υπηρεσιών του Παντείου, με διάρκεια  κατά μέγιστο 24 ώρες.
 
Ως  ασφαλές χρονικό διάστημα αποκατάστασης και επαναφοράς λειτουργίας, ορίζεται από το απόγευμα του Σαββάτου 18/1/2020 και ώρα 18:00 μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 19/1/2020 και ώρα 18:00.
 

 

Ύστερα από την ενημέρωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Παντείου σχετικά με τη διακοπή ηλεκτροδότησης στο Κτήριο της Διοίκησης, λόγω εργασιών αποκατάστασης βλάβης στο μετασχηματιστή μέσης τάσης, 

Σας ενημερώνουμε ότι θα υπάρξει αναγκαστική διακοπή του δικτύου του Πανεπιστημίου (τηλεφωνικό δίκτυο και δίκτυο δεδομένων), με αποτέλεσμα τη διακοπή των web εφαρμογών και των παρεχόμενων ηλεκτρονικών  υπηρεσιών του Παντείου, με διάρκεια  κατά μέγιστο 24 ώρες.
 
Ως  ασφαλές χρονικό διάστημα αποκατάστασης και επαναφοράς λειτουργίας, ορίζεται από το απόγευμα του Σαββάτου 18/1/2020 και ώρα 18:00 μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 19/1/2020 και ώρα 18:00.
 
 
Στο πολυσυνέδριο Money-Show, που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο CARAVEL, το τριήμερο 17 έως 19 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία καθηγητών του το Πάντειο Πανεπιστήμιο οργανώνει  τρεις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα, διαδοχικά, το Σάββατο 18 Ιανουαρίου
 
Α. ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Ώρα 09.00-12.00, Αίθουσα ΚΟΖΑΝΗ
Συντονισμός: Καθ. Γιάννης Φίλος
 
Β. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ώρα 12.00-16.00, Αίθουσα ΜΥΚΗΝΑΙ
Συντονισμός: Επ. Καθ. Β. Δεληθέου 
 
Γ. Η ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ 
Ώρα 16.00-18.00, Αίθουσα ΠΕΛΛΑ
Συντονισμός: Καθ. Γιάννης Φίλος
ΘΑ ΔΟΘΟΎΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ & ΤΡΙΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΧΡΕΩΣΗ 2€ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

Η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής (ΕΕΒ), σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μελέτης και Έρευνας Βιοηθικής και Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου, διοργανώνει επιστημονική ημερίδα για την πρώτη εικοσαετία της Βιοηθικής στη χώρα μας, στις 20 Ιανουαρίου 2020 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Αίθουσα Σ. Καράγιωργα 2).

Η ημερίδα είναι αφιερωμένη στο έργο νέων επιστημόνων που έχουν συμβάλλει στις δραστηριότητες της ΕΕΒ και εξακολουθούν να καλλιεργούν το ενδιαφέρον τους για τη Βιοηθική στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Οι ομιλητές προέρχονται από ποικίλους κλάδους των θεωρητικών και των θετικών επιστημών, αναδεικνύοντας τη διεπιστημονικότητα των σύγχρονων προσεγγίσεων σε θεματικές, όπως η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, οι αποφάσεις για το τέλος της ζωής, η επιλογή γενετικών χαρακτηριστικών, η βιοιατρική έρευνα, η τεχνητή νοημοσύνη, η αλλαγή φύλου κ.λπ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Μπορείτε να δείτε εδώ το πρόγραμμα της ημερίδας.

 

 

 

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14/01/20 στις 11:30 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Παντείου Πανεπιστημίου και η Πανεπιστημιακή Κοινότητα εκφράζουν τη θλίψη τους για τον θάνατό του και συλλυπούνται την οικογένειά του.

 

 

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εξετάσεων (ξένες γλώσσες) του χειμερινού εξαμήνου 2019-2020.

ΑΔΑ   9Ξ84469Β7Α-ΣΙΥ    

ΑΔΑΜ  19SYMV006127076

 

Συνημμένα

Ανάθεση προμήθειας 2.200 δεσμίδων λευκού φωτοαντιγραφικού χαρτιού των πεντακοσίων (500) φύλλων διαστάσεων Α4 βάρους ογδόντα (80) γραμ./μ2 και 90 δεσμίδων λευκού φωτοαντιγραφικού χαρτιού των πεντακοσίων (500) φύλλων διαστάσεων Α3 βάρους ογδόντα (80) γραμ./μ2
 
ΑΔΑ:  6ΞΘΝ469Β7Α-Μ7Ο
ΑΔΑΜ:19SYMV006126066
 
 

Θέμα: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΩΣ 23/12/2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 9:00 ΠΜ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ

 
Το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, σε συνέχεια της με αριθ.5/10-12-2019 (θέμα 24ο) Απόφασης της Συγκλήτου περί έγκρισης σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συντήρηση του φωτοτυπικού μηχανήματος βαρέως τύπου Toshiba e-STUDIO6508A του Πανεπιστημίου (ΑΔΑ:Ω245469Β7Α-Δ1Γ και ΑΔΑΜ:19REQ006074515),  καλεί τους ενδιαφερόμενους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), να υποβάλλουν σφραγισμένες προσφορές για σύμβαση απευθείας ανάθεσης.
 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους ή εντύπως σε κλειστό-σφραγισμένο φάκελο  στο Τμήμα Προμηθειών του Πανεπιστημίου  (Λεωφόρο Συγγρού 136 / 17671 – Παλαιό Κτίριο 3ος όροφος) ή με αποστολή της προσφοράς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ψηφιακά υπογεγραμμένης από τον νόμιμο εκπρόσωπο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι και την ΔΕΥΤΕΡΑ 23/12/2019 και ώρα 9:00 π.μ., με την ένδειξη : «Προσφορά για τη συντήρηση του φωτοτυπικού μηχανήματος βαρέως τύπου Toshiba e-STUDIO6508A του Πανεπιστημίου, σύμφωνα με την Πρόσκληση με την αριθ.Πρωτ.: 5171/20-12-2019».

 

Συνημμένα

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, σε συνέχεια της με αριθ.6/17-12-2019 (θέμα 15ο) Απόφασης της Συγκλήτου περί της Έγκρισης σκοπιμότητας και δαπάνης για την προμήθεια συνδρομών πρόσβασης σε on-line βάσεις δεδομένων (ΑΔΑ: Ψ934469Β7Α-ΧΣΓ και ΑΔΑΜ 19REQ006081919), καλεί τους ενδιαφερόμενους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), να υποβάλλουν σφραγισμένες προσφορές για σύμβαση απευθείας ανάθεσης.
 
 • Αφορά στην προμήθεια συνδρομών πρόσβασης σε on-line βάσεις δεδομένων για τις ανάγκες του Ιδρύματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους ή εντύπως σε κλειστό-σφραγισμένο φάκελο  στο Τμήμα Προμηθειών του Πανεπιστημίου  (Λεωφόρο Συγγρού 136 / 17671 – Παλαιό Κτίριο 3ος όροφος) ή με αποστολή της προσφοράς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ψηφιακά υπογεγραμμένης από τον νόμιμο εκπρόσωπο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι και την ΔΕΥΤΕΡΑ 23/12/2019 και ώρα 9:00 π.μ.,  με την ένδειξη : «Προσφορά για την προμήθεια συνδρομών πρόσβασης σε on-line βάσεις δεδομένων για τις ανάγκες του Ιδρύματος., σύμφωνα με την Πρόσκληση με την αριθ.Πρωτ.: 5198/20-12-2019».

 

Συνημμένα

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, σε συνέχεια της με αριθ.5/10-12-2019 (θέμα 27ο) Απόφασης της Συγκλήτου περί της Έγκρισης σκοπιμότητας και δαπάνης για την προμήθεια τίτλων κύρια ξενόγλωσσων εντύπων βιβλίων για τις ανάγκες του Ιδρύματος (ΑΔΑ: 781Ψ469Β7Α-0Κ8 και ΑΔΑΜ: 19REQ006081878),  καλεί τους ενδιαφερόμενους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), να υποβάλλουν σφραγισμένες προσφορές για σύμβαση απευθείας ανάθεσης.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους ή εντύπως σε κλειστό-σφραγισμένο φάκελο στο Τμήμα Προμηθειών του Πανεπιστημίου (Λεωφόρο Συγγρού 136 / 17671 – Παλαιό Κτίριο 3ος όροφος) ή με αποστολή της προσφοράς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ψηφιακά υπογεγραμμένης από τον νόμιμο εκπρόσωπο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι και την ΔΕΥΤΕΡΑ 23/12/2019 και ώρα 9:00 π.μ., με την ένδειξη : «Προσφορά για την Προμήθεια εντύπων βιβλίων για τις ανάγκες του Ιδρύματος, σύμφωνα με την Πρόσκληση με την αριθ.Πρωτ.: 5196 / 20-12-2019 ».

 

Συνημμένα

 
 
Το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, σε συνέχεια της με αριθ.5/10-12-2019 (θέμα 21ο) Απόφασης της Συγκλήτου περί έγκρισης σκοπιμότητας και της σχετικής δαπάνης για τη συντήρηση (hardware) των βασικών servers του Πανεπιστημίου (ΑΔΑ:Ω0Β2469Β7Α-ΚΥΡ και ΑΔΑΜ:19REQ006079977), καλεί τους ενδιαφερόμενους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), να υποβάλλουν σφραγισμένες προσφορές για σύμβαση απευθείας ανάθεσης.
 
Αφορά στη συντήρηση (hardware) των βασικών servers του Πανεπιστημίου για χρονικό διάστημα τριών (3) ετών,  ήτοι από 1/1/2020 έως 31/12/2022.
 
 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους ή εντύπως σε κλειστό-σφραγισμένο φάκελο  στο Τμήμα Προμηθειών του Πανεπιστημίου  (Λεωφόρο Συγγρού 136 / 17671 – Παλαιό Κτίριο 3ος όροφος) ή με αποστολή της προσφοράς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ψηφιακά υπογεγραμμένης από τον νόμιμο εκπρόσωπο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.;μέχρι και την ΔΕΥΤΕΡΑ 23/12/2019 και ώρα 9:00 π.μ., με την ένδειξη : «Προσφορά για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης (hardware) των βασικών servers του Πανεπιστημίου, σύμφωνα με την Πρόσκληση με την αριθ.Πρωτ.:        / 20-12-2019».

 
συνημμένα
 

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, σε συνέχεια της με αριθ.5/10-12-2019 (θέμα 21ο) Απόφασης της Συγκλήτου περί έγκρισης σκοπιμότητας και της σχετικής δαπάνης για την προμήθεια αδειών χρήσης του στατιστικού προγράμματος SPSS Statistics για την κάλυψη αναγκών των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου (ΑΔΑ: 7ΖΟ6469Β7Α-504 και ΑΔΑΜ: 19REQ006076608), καλεί τους ενδιαφερόμενους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), να υποβάλλουν σφραγισμένες προσφορές για σύμβαση απευθείας ανάθεσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους ή εντύπως σε κλειστό-σφραγισμένο φάκελο στο Τμήμα Προμηθειών του Πανεπιστημίου (Λεωφόρο Συγγρού 136 / 17671 – Παλαιό Κτίριο 3ος όροφος) ή με αποστολή της προσφοράς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ψηφιακά υπογεγραμμένης από τον νόμιμο εκπρόσωπο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι και την ΔΕΥΤΕΡΑ 23/12/2019 και ώρα 9:00 π.μ., με την ένδειξη : «Προσφορά για την προμήθειας αδειών χρήσης του στατιστικού προγράμματος SPSS Statistics, σύμφωνα με την Πρόσκληση με την αριθ.Πρωτ.: 5178 / 20-12-2019».

 • Αφορά στην προμήθεια αδειών χρήσης του στατιστικού προγράμματος SPSS Statistics για ακαδημαϊκή χρήση για ένα έτος και, συγκεκριμένα την κάλυψη χιλίων (1.000) χρηστών IBM SPSS Statistics Premium και έως πενήντα (50) χρηστών IBM SPSS Amos, για την κάλυψη αναγκών των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου.

Πρόσκληση ενδήλωσης ενδιαφέροντος

Υπόδειγμα αίτησης

Απόφαση ανάληψη υποχρέωσης

Έγκριση σκοπιμότητας

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, σε συνέχεια της με αριθ.5/10-12-2019 (θέμα 28ο) Απόφασης της Συγκλήτου περί έγκρισης σκοπιμότητας και δαπάνης για την ανάθεση υπηρεσιών δημοσίευσης των πανεπιστημιακών ανακοινώσεων στον Τύπο για τις ανάγκες του Ιδρύματος (ΑΔΑ: ΨΗΛΧ469Β7Α-Ω3Ο και ΑΔΑΜ: 19REQ006073766 ), καλεί τους ενδιαφερόμενους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), να υποβάλλουν σφραγισμένες προσφορές για σύμβαση απευθείας ανάθεσης.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους ή εντύπως σε κλειστό-σφραγισμένο φάκελο στο Τμήμα Προμηθειών του Πανεπιστημίου (Λεωφόρο Συγγρού 136 / 17671 – Παλαιό Κτίριο 3ος όροφος) ή με αποστολή της προσφοράς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ψηφιακά υπογεγραμμένης από τον νόμιμο εκπρόσωπο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι και την ΔΕΥΤΕΡΑ 23/12/2019 και ώρα 9:00 π.μ., με την ένδειξη : «Προσφορά για την ανάθεση υπηρεσιών δημοσίευσης των πανεπιστημιακών ανακοινώσεων στον Τύπο για τις ανάγκες του Ιδρύματος, σύμφωνα με την Πρόσκληση με την αριθ.Πρωτ.: 5170 / 20-12-2019».

Πρόσκληση ενδήλωσης ενδιαφέροντος

Υπόδειγμα αίτησης

Απόφαση ανάληψη υποχρέωσης

Έγκριση σκοπιμότητας

 

 

 

 

 

Προκήρυξη Συνοπτικού Διαγωνισμού, σε ευρώ, με σφραγισμένες προσφορές,  με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει της τιμής (χαμηλότερη τιμή) για τη παροχή υπηρεσιών Τεχνικής Υποστήριξης του Ραδιοτηλεοπτικού Στούντιο του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών για δύο (2) έτη από την υπογραφή της συμβάσεως (CPV: 50300000-8 Επισκευή, συντήρηση και συναφείς υπηρεσίες για προσωπικούς Η/Υ, εξοπλισμό γραφείου, τηλεπικοινωνίες και οπτικοακουστικό εξοπλισμό) (ΚΑΕ 0439-00-01) και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Παραρτήματος Α΄ της με αριθ. 05/2019 Διακήρυξης με αριθ.πρωτ. 5169/19-12-2019.    ΑΔΑ:698Ο469Β7Α-3Ψ1 και ΑΔΑΜ: 19PROC006072242
 

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Ημερομηνία : 9 Ιανουαρίου 2020    Ημέρα :     Πέμπτη    Ώρα : 11.00 π.μ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ημερομηνία :  9 Ιανουαρίου 2020    Ημέρα :     Πέμπτη     Ώρα : 11.30 π.μ.

 05/2019 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ - ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΤ ́

 

 

 

Πρόσκληση για υποβολή οικονομικής προσφοράς για τη Προμήθεια α) RFID tags : 7.500 προσυντονισμένα tags με το προεκτυπωμένο basrcode και 1.500 tags κενά και β) 6.000 επικαλυπτικών ετικετών ράχης σε ρολά για την κάλυψη αναγκών της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών  Επιστημών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους ή εντύπως σε κλειστό-σφραγισμένο φάκελο  στο Τμήμα Προμηθειών του Πανεπιστημίου  (Λεωφόρο Συγγρού 136 / 17671 – Παλαιό Κτίριο 3ος όροφος) ή με αποστολή της προσφοράς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ψηφιακά υπογεγραμμένης από τον νόμιμο εκπρόσωπο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.;μέχρι και την ΔΕΥΤΕΡΑ 23/12/2019 και ώρα 9:00 π.μ., με την ένδειξη : «Προσφορά για την Προμήθεια α) RFID tags: 7.500 προσυντονισμένα tags με το προεκτυπωμένο basrcode και 1.500 tags κενά και β) 6.000 επικαλυπτικών ετικετών ράχης σε ρολά για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης του Παντείου Πανεπιστημίου», σύμφωνα με την Πρόσκληση με την αριθ.Πρωτ.:  5124 / 19-12-2019».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ∆ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ∆ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ

 
 

 

 

Συγκέντρωση Τροφίμων-Ειδών Υγιεινής

Φιλανθρωπική Δράση 2019-2020 Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής (2ο έτος)

«Ένα από τα μυστικά της Ζωής είναι πως ό,τι αξίζει να κάνουμε είναι αυτά που κάνουμε για τους άλλους»

Λούις Κάρολ, 1832-1898, Άγγλος συγγραφέας

Τα Χριστουγέννα είναι μια γιορτή αγάπης και προσφοράς. Γι΄αυτό για 2η συνεχόμενη χρονιά, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής συγκεντρώνουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Σημείο συλλογής των ειδών είναι το «Παρεάκι των Φοιτητών» (Πεζόδρομος Παντείου, Αλ. Πάντου 10). Η δράση θα διαρκέσει από τις 18/12/2019 μέχρι τις 18/1/2020 (εκτός της περιόδου των γιορτών). Όσα συλλεχθούν θα διατεθούν για τις αναγκές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Προσδοκούμε την ανταπόκριση σας,

Ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων

Τρόφιμα

· Εμφιαλωμένο νερό (μικρά/μεγάλα)

· Κέτσαπ/Μουστάρδα

· Μέλι

· Ελαιόλαδο

· Ξύδι

· Όσπρια (φακές/φασόλια/ρεβύθια)

· Ρύζι

· Ζυμαρικά (μακαρόνια, κριθαράκι)

· Γάλα Εβαπορέ

· Φρυγανιές

· Μπισκότα-Γαλέτες-Κρακεράκια

Είδη Υγιεινής

· Χλωρίνη

· Είδη προσωπικής φροντίδας (σερβιέτες, ξυραφάκια, μπατονέτες)

Καλές γιορτές και Ευτυχισμένο το νέο έτος!!!

 

 

Σύμβαση ανάθεσης για υπηρεσίες προμήθειας και εγκατάστασης ολοκληρωμένου συστήματος σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης (e-learning) για τις εκπαιδευτικές ανάγκες του Πανεπιστημίου.  (ΑΔΑ: ΨΟΛ9469Β7Α-ΟΥΧ και ΑΔΑΜ:19SYMV006056362)

ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ

 ΑΝΑΘΕΣΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ

 

 

 

Η Χορωδία  του  Παντείου Πανεπιστημίου θα πραγματοποιήσει ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΒΑ  του   ορατορίου  Messiah (Μεσσίας)  : Christmas portion,  του μεγάλου Γερμανού συνθέτη της  μουσικής  Μπαρόκ ,  G. F. Haendel(Χέντελ),   την  Πέμπτη   19  Δεκεμβρίου,   ώρα   7.30  μ.μ   στην αίθουσα Τελετών   ΄΄Αριστοτέλης΄΄   του   Παντείου   Πανεπιστημίου.

Το  έργο  πρόκειται  να παρουσιαστεί το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και ώρα  8 μ.μ., στην Αγγλικανική εκκλησία του Αγ. Παύλου (Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα).

Η χορωδία μας συμπράττει με το Chorus Vivendi Vocal Ensemble και τους  διακεκριμένους  σολίστ:  Σοφία Παπαδημητροπούλου-Σοπράνο, Κασσάνδρα Δημοπούλου-Μέτζο-Σοπράνο, Φίλιππος Μοδινός-Τενόρος, Δημοσθένης Σταυριανός-Βαρύτονος, Αλέξανδρος Φαρής - corepetition

καθώς  και   με  την εξαιρετική  Ορχήστρα " Ελληνική Συμφωνιέτα" (Sinfonietta Hellenica)!

Μουσική διεύθυνση:  Γιώργος Γαλάνης

 

Αθήνα, 17/12/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα διακοπεί η διδασκαλία των μαθημάτων από την Τρίτη 24/12/2019 μέχρι και τη Δευτέρα 06/01/2020, καθώς επίσης και ότι οι διοικητικές υπηρεσίες του Παντείου Πανεπιστημίου θα παραμείνουν κλειστές από την Τρίτη 24/12/2019 έως και την Πέμπτη 26/12/2019 και από την Τρίτη 31/12/2019 έως και την Πέμπτη 02/01/2020, εκτός των υπηρεσιών που έχουν αναλάβει τη διεκπεραίωση επειγουσών/ προγραμματισμένων εργασιών.

                                                                                                            Από την Πρυτανεία

 

Αθήνα, 04/12/2019

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019), ΤHΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 10,30 (Α-Κ), 11,30 (Λ-Ν) & 12:30 (Ξ-Ω Διδάκτορες και Μεταπτυχιακοί) ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ).

ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΟΡΚΩΜΟΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΤΗΒΕΝΝΟ & ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΟΜΦΕΤΙ.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 
Σας ανακοινώνουμε ότι το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 6/12/19 λόγω των πορειών εις μνήμη 
Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
 
Από την Πρυτανεία

Αγαπητοί και αγαπητές,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00 - 17:00 (αίθουσα Γ3, νέο κτήριο) θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη ομιλία του Σεμιναρίου της Τετάρτης (χειμερινού εξαμήνου 2019-2020) του Τμήματός μας. Προσκεκλημένη ομιλήτρια είναι η Fiona Wright και ο τίτλος της ομιλίας της είναι:

       The Israeli Radical Left: An Ethnography of Solidarity, Dissent, and Complicity

ΤΜΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα : Παράταση σίτισης Φοιτητών/τριών Ακαδ. έτους 2019-2020

 

Δείτε την ανακοίκωση εδώ.

ΤΜΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα : Παράταση σίτισης Φοιτητών/τριών Ακαδ. έτους 2019-2020

 

Δείτε την ανακοίκωση εδώ.

ΤΜΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα : Παράταση σίτισης Φοιτητών/τριών Ακαδ. έτους 2019-2020

 

Δείτε την ανακοίκωση εδώ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Αναπληρώσεις μαθημάτων

 

Το Σάββατο 30/11 και 7/12 θα γίνουν αναπληρώσεις των μαθημάτων «Κοινωνικός Έλεγχος του Εγκλήματος» και «Εγκληματολογικές Προσεγγίσεις του Ποινικού Δικαίου & των θεσμών της Ποινικής Δικαιοσύνης Ι» στην αίθουσα Ε12, δηλ. εκεί όπου διεξάγονται τακτικά τα μαθήματα, ανεξαρτήτως του εάν θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα της Παρασκευής.

 

 • Κοινωνικός Έλεγχος 9:30 -12

 • Εγκληματολογικές Προσεγγίσεις 12:30- 3μμ.

Η διδάσκουσα

΄Εφη Λαμπροπούλου

 

Aνάθεση υπηρεσιών προμήθειας Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Φοιτητών (Φοιτητολόγιο) του Πανεπιστημίου στην εταιρεία «ΑRCHIMEDIA A.E.» Οδυσσέως 7 – 10437 Αθήνα ΑΦΜ 094473362 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., η οποία κατέθεσε την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή), σύμφωνα με την από 6/9/2019 προσφορά της.
Περιγραφή με όρους CPVS [72268000-1]-Υπηρεσίες προμήθειας λογισμικού;ΑΔΑ:6Ζ9Ν469Β7Α-34Ε και ΑΔΑΜ:19SYMV005916742
 
 
 
 
 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι οι αιτήσεις για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής, για ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 21 του ν. 4332/2015 (ΦΕΚ 76 Α΄), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,  και της με αριθμό 181797/Ζ1/20-11-2019 (Β΄ 4272) υπουργικής απόφασης, υποβάλλονται από την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 έως και την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, ηλεκτρονικά στην ειδική εφαρμογή https://transfer.it.minedu.gov.gr (κατ΄εξαίρεση μετεγγραφές) ή μέσω του αντίστοιχου υπερσυνδέσμου στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

 Στην ανωτέρω εφαρμογή είναι διαθέσιμες οι οδηγίες χρήσης σχετικά με τη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, καθώς και της εν συνεχεία ηλεκτρονικής υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών που τεκμηριώνουν τις ιδιαίτερα σοβαρές και εξαιρετικές περιπτώσεις.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις αδυναμίας ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών, παρέχεται η δυνατότητα αποστολής τους μαζί με την εκτυπωμένη ηλεκτρονική αίτηση (με συστημένη επιστολή ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς) προς το: Κεντρικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων - Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180, Μαρούσι, Αττική, με την ένδειξη: Δικαιολογητικά για αίτηση κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφής ακαδημαϊκού έτους 2019 – 2020, εντός της παραπάνω οριζόμενης προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων.  

Επισημαίνεται ότι τα κριτήρια για χορήγηση μετεγγραφής που ορίζονται στην παρ. 7 του άρθρου 21 του ν. 4332/2015 δεν συνιστούν λόγο για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής.

 

Ενημερώνουμε ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων για χορήγηση κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφής θα ανοίγει περιοδικά κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, σε ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με σχετικό Δελτίο Τύπου.


https://www.minedu.gov.gr/news/43557-25-11-19-apo-tis-27-noemvriou-eos-tis-10-dekemvriou-oi-aitiseis-meteggrafon-kat-eksairesi-3

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι οι αιτήσεις για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής, για ιδιαίτερα σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 9 του άρθρου 21 του ν. 4332/2015 (ΦΕΚ 76 Α΄), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει,  και της με αριθμό 181797/Ζ1/20-11-2019 (Β΄ 4272) υπουργικής απόφασης, υποβάλλονται από την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 έως και την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, ηλεκτρονικά στην ειδική εφαρμογή https://transfer.it.minedu.gov.gr (κατ΄εξαίρεση μετεγγραφές) ή μέσω του αντίστοιχου υπερσυνδέσμου στην κεντρική ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

 Στην ανωτέρω εφαρμογή είναι διαθέσιμες οι οδηγίες χρήσης σχετικά με τη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, καθώς και της εν συνεχεία ηλεκτρονικής υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών που τεκμηριώνουν τις ιδιαίτερα σοβαρές και εξαιρετικές περιπτώσεις.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις αδυναμίας ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών, παρέχεται η δυνατότητα αποστολής τους μαζί με την εκτυπωμένη ηλεκτρονική αίτηση (με συστημένη επιστολή ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς) προς το: Κεντρικό Πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων - Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15180, Μαρούσι, Αττική, με την ένδειξη: Δικαιολογητικά για αίτηση κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφής ακαδημαϊκού έτους 2019 – 2020, εντός της παραπάνω οριζόμενης προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων.  

Επισημαίνεται ότι τα κριτήρια για χορήγηση μετεγγραφής που ορίζονται στην παρ. 7 του άρθρου 21 του ν. 4332/2015 δεν συνιστούν λόγο για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής.

 

Ενημερώνουμε ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των αιτήσεων για χορήγηση κατ΄ εξαίρεση μετεγγραφής θα ανοίγει περιοδικά κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, σε ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με σχετικό Δελτίο Τύπου.


https://www.minedu.gov.gr/news/43557-25-11-19-apo-tis-27-noemvriou-eos-tis-10-dekemvriou-oi-aitiseis-meteggrafon-kat-eksairesi-3

 

Προκήρυξη

του Δ´Συνεδρίου με θέμα «Η κοινωνιολογική προοπτική για μια Κοινωνία της Βιώσιμης Ανάπτυξης»,

που οργανώνει το "Εργαστήριο της Κοινωνιολογίας της Παιδείας και του Πολιτισμού"

του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το "Ελληνικό Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ"

στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2019 στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αίθ. Τελετών). 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ: Ε.Ε.Π. Ε.ΔΙ.Π. ΚΑΙ Ε.Τ.Ε.Π

ΣΤΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 1/12/2019 ΕΩΣ 30/11/2021 ΚΑΙ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

Δείτε την αναλυτική προκήρυξη εδώ.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΣΤΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΠΟ 1/12/2019 ΕΩΣ 30/11/2021 ΚΑΙ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

Δείτε την αναλυτική προκήρυξη εδώ.

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Τήματος  εδώ και εδώ.

 

Η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου ομόφωνα εκφράζει την αγανάκτησή της και καταδικάζει τα βίαια επεισόδια που συνέβησαν κατά τη Γενική Συνέλευση των Φοιτητών στις 20/11/2019, που  προκλήθηκαν από εξωπανεπιστημιακούς παράγοντες, οι οποίοι προπηλάκισαν φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου.
Θεωρούμε ότι το γεγονός αυτό αποτελεί μια ακόμη επίθεση κατά του Δημόσιου Πανεπιστημίου, η οποία έχει ως μοναδικό στόχο να πλήξει τη δημοκρατική του λειτουργία, να το απαξιώσει και να το υποβιβάσει συνολικά.
 
 

 

Η προγραμματισμένη για 21.11.19 ΕΚΔΗΛΩΣΗ

"ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΔΗ",

ώρα: 17:00,  στην αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου, 

θα πραγματοποιηθεί   στο κτίριο ΔΕΣΚοι (Χ. Τρικούπη 1 & Λαγουμιτζή) πλησίον Παντείου Πανεπιστημίου

λόγω της απόφασης για κατάληψη του Πανεπιστημίου από τον Σύλλογο Φοιτητών.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των φοιτητικών κινητοποιήσεων παρατείνεται η  προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις κατατακτήριες εξετάσεις Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020 έως και την Τετάρτη 20/11/2019 και ώρα 15:00.
 
Από την Πρυτανεία
 

 

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των φοιτητικών κινητοποιήσεων παρατείνεται η  προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις κατατακτήριες εξετάσεις Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020 έως και την Τετάρτη 20/11/2019 και ώρα 15:00.
 
Από την Πρυτανεία
 

ΤΜΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Θέμα : Παράταση σίτισης Φοιτητών/τριών Ακαδ. έτους 2019-2020

 

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του Πανεπιστημίου που ενδιαφέρονται να σιτίζονται δωρεάν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020, ότι η προθεσμία κατάθεσης αίτησης, παρατείνετε έως την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019.

Η ανωτέρω ημερομηνία είναι καταλυτική και δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

 

(Δεν ισχύει για τους φοιτητές που είναι υπό μετεγγραφή, όπως και για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες)

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ)

 

 1. Δύο φωτογραφίες (μόνο για πρωτοετείς)
 2. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου (μόνο για πρωτοετείς)
 3. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος (για όλους τους φοιτητές)

 

Εάν το φορολογητέο εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 45.000 ευρώ απαιτείται πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Συμπληρωματικά κατά περίπτωση η Φοιτητική Μέριμνα δύναται να ζητήσει και άλλα δικαιολογητικά.

(Κ.Υ.Α. Φ5/68535/Β3/18-06-2012)

 

Η δωρεάν σίτιση παρέχεται στους προπτυχιακούς – μεταπτυχιακούς φοιτητές όπως και στους υποψήφιους διδάκτορες του Παντείου Πανεπιστημίου από 1η Σεπτεμβρίου 2019 έως και το τέλος των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου.

Η σίτιση διακόπτεται κατά το διάστημα των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα.

Δικαίωμα Δωρεάν σίτισης έχουν οι φοιτητές που δεν έχουν υπερβεί το 6ο έτος.

 

Η ειδική ταυτότητα χορηγείται κατά προτεραιότητα, σε όσους εμπίπτουν στις αναφερόμενες κατηγορίες, σύμφωνα με την ΚΥΑ Φ5/68535/Β3/18/06/2012 άρθρο 8.

 

Ώρες λειτουργίας Φοιτητικής Μέριμνας, καθημερινά από 08:30 έως 14:30.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Θέμα : Παράταση σίτισης Φοιτητών/τριών Ακαδ. έτους 2019-2020

 

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του Πανεπιστημίου που ενδιαφέρονται να σιτίζονται δωρεάν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019 – 2020, ότι η προθεσμία κατάθεσης αίτησης, παρατείνετε έως την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019.

Η ανωτέρω ημερομηνία είναι καταλυτική και δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

 

(Δεν ισχύει για τους φοιτητές που είναι υπό μετεγγραφή, όπως και για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες)

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ)

 

 1. Δύο φωτογραφίες (μόνο για πρωτοετείς)
 2. Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου (μόνο για πρωτοετείς)
 3. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος (για όλους τους φοιτητές)

 

Εάν το φορολογητέο εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 45.000 ευρώ απαιτείται πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Συμπληρωματικά κατά περίπτωση η Φοιτητική Μέριμνα δύναται να ζητήσει και άλλα δικαιολογητικά.

(Κ.Υ.Α. Φ5/68535/Β3/18-06-2012)

 

Η δωρεάν σίτιση παρέχεται στους προπτυχιακούς – μεταπτυχιακούς φοιτητές όπως και στους υποψήφιους διδάκτορες του Παντείου Πανεπιστημίου από 1η Σεπτεμβρίου 2019 έως και το τέλος των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου.

Η σίτιση διακόπτεται κατά το διάστημα των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα.

Δικαίωμα Δωρεάν σίτισης έχουν οι φοιτητές που δεν έχουν υπερβεί το 6ο έτος.

 

Η ειδική ταυτότητα χορηγείται κατά προτεραιότητα, σε όσους εμπίπτουν στις αναφερόμενες κατηγορίες, σύμφωνα με την ΚΥΑ Φ5/68535/Β3/18/06/2012 άρθρο 8.

 

Ώρες λειτουργίας Φοιτητικής Μέριμνας, καθημερινά από 08:30 έως 14:30.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Δείτε εδώ την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπου των μελών Ε.Ε.Π. στη Γενική Συνέλευση της Σχολής και την Κοσμητεία Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης.

Δείτε εδώ την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπου των μελών Ε.ΔΙ.Π. στη Γενική Συνέλευση της Σχολής και την Κοσμητεία Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης.

Δείτε εδώ το κάλεσμα για ανάδειξη εκπροσώπων φοιτητών, μεταπτυχιακών φοιτητών και διδακτόρων στη Γενική Συνέλευση της Σχολής και την Κοσμητεία Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης.

 

Οι παρακάτω ομιλίες προσκεκλημένων ομιλητριών-τών θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του μαθήματος Φύλο, Λόγος, Εξουσία του ΠΜΣ «Κοινωνιολογία» και του μαθήματος Φύλο και Σεξουαλικότητες του Τμήματος Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Διδάσκουσα Καθηγήτρια Αλεξάνδρα Χαλκιά.

Οι διαλέξεις είναι ανοιχτές σε ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενους. Θα ακολουθήσει συζήτηση.


Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 3.30μμ Αμφιθέατρο 2

Η αποικιοκρατική ιστορία του φεμινισμού στην Ολλανδία

prof. dr. Berteke Waaldijk, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Φύλου

Η έρευνα υποστηρίζει ότι οι ιδεολογίες της αποικιοκρατίας έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση του φεμινισμού στην Ολλανδία και ιχνηλατεί τις διασυνδέσεις ανάμεσά τους με στόχο την συμβολή στον σύγχρονο φεμινισμό.


Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 3.30μμ  Νέο Κτίριο, Ε14

Οι αλλαγές στις έμφυλες σχέσεις και ταυτότητες στον μεταφορντικό καπιταλισμό: manosphere (pick-up artists, incels), terfs, alt right

Δημήτρης Καραλής, Διδάκτορας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Διερευνάται η ανάδυση αντιδραστικών κινημάτων που αφορούν το φύλο και διακηρύσσουν  μια επιστροφή στο παρελθόν ενώ ταυτόχρονα αναπαράγουν νεοφιλελεύθερες λογικές. Η ομιλία θα εστιάσει στον λόγο που εκφέρουν στο youtube και στα social media φορείς αυτών των κινημάτων.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019 3.30μμ Νέο Κτίριο, Ε14

Οπερατικές υποκειμενικότητες στο εικονικό έργο Porgy and Bess του Gershwin, αναπαραστάσεις φυλετικές και έμφυλες

Σοφία Σακελλαρίδη Μάγκουρα, Υποψήφια Διδάκτορας, Τμήμα Μουσικής, Kings College, Λονδίνο. Υπότροφος του London Arts and Humanities Partnership (LAHP). Τίτλος διατριβής: "Engendering American Subjectivity in 20th-Century Opera: A Study of Femininities". 

Η έρευνα εξετάζει την σύζευξη της έμφυλης και φυλετικής ταυτότητας των γυναικείων χαρακτήρων στο έργο, και τον κοινωνικό αντίκτυπο τους. Ειδική προσοχή δίνεται στο πώς οι πολλαπλές ταυτότητες των χαρακτήρων αποκρυσταλλώνονται στους στίχους.

 

Δείτε το πρόγραμμα και εδώ.

 

 

Αγαπητές και αγαπητοί

σας γράφουμε για να σας ενημερώσουμε ότι εξαιτίας της κρίσιμης πολιτικής συγκυρίας που διανύουμε η οποία και έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις φοιτητικών συλλόγων και καταλήψεις του Πανεπιστημιακού χώρου, αποφασίσαμε συλλογικά ότι ο κύκλος των σεμιναρίων της Τετάρτης, του τμήματος της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, για το χειμερινό εξάμηνο 2019-2020, με θεματική "Διακυβέρνηση, συν-αίσθημα, ακτιβισμός: Κριτικές προσεγγίσεις", αναβάλλεται συνολικά.

Θα ανακοινώσουμε στο μέλλον τις ημερομηνίες της πιθανής αντικατάστασή τους, μεμονωμένα και συνολικά.

Με εκτίμηση,

Ειρήνη Αβραμοπούλου,

εκ μέρους του τμήματος της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και υπεύθυνη των σεμιναρίων της Τετάρτης του χειμερινού εξαμήνου 2019-2020.

 

 

Η ομιλία του Λέανδρου Κυριακόπουλου με τίτλο "Ψηφιακότητα-Αισθητικοποίηση-Αυτονομία Συναισθήματος: Για μια Πολιτισμική Ερμηνευτική ινωνικών Μέσων" (προγραμματισμένη για αυτήν την Τετάρτη 13/ 11/ 2019) αναβάλλεται εξαιτίας των φοιτητικών κινητοποιήσεων.

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΔΗ»

 

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Ώρα: 17:00

 

Η προγραμματισμένη για 21.11.19 ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΔΗ", ώρα: 17:00,  στην αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου,  θα πραγματοποιηθεί   στο κτίριο ΔΕΣΚοι (Χ. Τρικούπη 1 & Λαγουμιτζή) πλησίον Παντείου Πανεπιστημίου λόγω της απόφασης για κατάληψη του Πανεπιστημίου από τον Σύλλογο Φοιτητών.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

 

4-11-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πρύτανης του Πάντειου Πανεπιστημίου καθηγήτρια Ι.Κριάρη δέχθηκε στις 4-11-2019 αντιπροσωπεία τριών ακαδημαϊκών εκπροσώπων του ShanghaiAcademy.

Στη διάρκεια της συνάντησης με την κινεζική αντιπροσωπεία συζητήθηκαν θέματα κοινού ακαδημαϊκού ενδιαφέροντος καθώς και η υπογραφή συμφωνίας ακαδημαϊκής συνεργασίας ανάμεσα στα δύο ιδρύματα. Η συμφωνία θα προβλέπει την διοργάνωση κοινών συνεδρίων, την ανταλλαγή ακαδημαϊκού προσωπικού και άλλες ακαδημαϊκές δραστηριότητες.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΔΗ»

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Ώρα: 17:00

Στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

Η προγραμματισμένη για 21.11.19 ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥΔΗ", ώρα: 17:00,  στην αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου,  θα πραγματοποιηθεί   σε αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (Φραγκούδη 11 έναντι του Πανεπιστημίου), λόγω της απόφασης για κατάληψη του Πανεπιστημίου από το Σύλλογο Φοιτητών.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Χορωδία του Παντείου Πανεπιστημίου

Χαιρετισμοί

Πρύτανις Παντείου Πανεπιστημίου – Καθηγήτρια Ισμήνη Κριάρη

Α.Ε. Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κύριος Κυριάκος Κενεβέζος

Πρόεδρος Συνόδου Πρυτάνεων Κυπριακών Πανεπιστημίων – Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους

Δήμαρχος Λεμεσού κύριος Νίκος Νικολαϊδης

Πρόεδρος του Συλλόγου Ομοτίμων Καθηγητών Παντείου Πανεπιστημίου κύριος Κλεομένης Κουτσούκης

 

1η Συνεδρία 17:00-18:30

Συντονίστρια: Αν. Καθηγήτρια Πολυξένη Παπαδάκη, Πρόεδρος Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Μίμης Σοφοκλέους, Διευθυντής Ιστορικού Αρχείου Λεμεσού

Η Λεμεσός του Γεωργίου Φραγκούδη και ο Φραγκούδης της Λεμεσού

 

Χριστάκης Σεργίδης, Αρχιτέκτων – Σύμβουλος επί πολεοδομικών θεμάτων

Η ρυμοτομία των κυπριακών πόλεων κατά Φραγκούδη

 

Κωστάκης Κωνσταντίνου, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Frederick

Η Συμβολή του Γεωργίου Φραγκούδη στη Δημοσιογραφία

 

Πάμπης Αναγιωτός, Πολιτικός Μηχανικός, Μελετητής της Ιστορίας της Λεμεσού

Η έκθεση στο Ζάππειο και ο πατριωτικός Σύνδεσμος Κυπρίων στην Ελλάδα

 

Γιώργος Γεωργής, Καθηγητής Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου

Ο Φραγκούδης ανάμεσα στην Ιστορία τη Γεωγραφία και την Πολιτική

 

2η Συνεδρία 18:30-20:00

Συντονίστρια: Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη, Πρόεδρος Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Ισμήνη Κριάρη, Καθηγήτρια - Πρύτανις Παντείου Πανεπιστημίου

Το όραμα του Γεωργίου Φραγκούδη για την Ανωτάτη Εκπαίδευση

 

Αικατερίνη Καντιώτου, Ιστορικός - Βιβλιοθηκονόμος

Η ίδρυση της Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών

 

Πέτρος Παπαπολυβίου, Πρόεδρος Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας,  Πανεπιστημίου Κύπρου

Η οικονομική σκέψη και ανάπτυξη στο έργο του Φραγκούδη

 

Νίκος Λέανδρος, Καθηγητής - Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης

Η οικονομική σκέψη και ανάπτυξη στο έργο του Φραγκούδη

 

Γεώργιος Φραγκούδης, Εκδότης

Περί της οικογενείας του Γεωργίου Φραγκούδη

 

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου και ώρα 15:00 - 17:00 (αίθουσα Γ3, νέο κτήριο) θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη ομιλία του Σεμιναρίου της Τετάρτης (χειμερινού εξαμήνου 2019-2020) του Τμήματός μας.
 
Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Λέανδρος Κυριακόπουλος και ο τίτλος της ομιλίας του είναι:
            Ψηφιακότητα-Αισθητικοποίηση-Αυτονομία Συναισθήματος: Για μια Πολιτισμική  Ερμηνευτική των Κοινωνικών Μέσων

 

Ανακοινώνεται ότι η ορκωμοσία των προπτυχιακών φοιτητών που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους στην εξεταστική περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου Ακαδημαϊκού Έτους  2018-2019  θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 11  Νοεμβρίου  2019 και ώρα 10.00 στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η παρουσία σας στην Τελετή Ορκωμοσίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την λήψη του πτυχίου σας.

Σύμφωνα με το τελετουργικό του Πανεπιστημίου προηγείται ενδυμασία με την τήβεννο του Ιδρύματος, για το λόγο αυτό παρακαλείσθε να έρχεστε από τη Γραμματεία του Τμήματος τουλάχιστον μισή  (1/2) ώρα νωρίτερα από την προκαθορισμένη και να έχετε μαζί σας Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας και την Ακαδημαϊκή Ταυτότητα - Paso (όσοι δεν την έχουν καταθέσει κατά την υποβολή της αίτησης ορκωμοσίας)

Ώρα: 10:00-11:00

Αναλυτικά οι ορκισθέντες

Ανακηρυχθέντες στην Εξεταστική Ιουνίου- Ιουλίου  Ακαδημαϊκού Έτους 2018-2019

Α/Α

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

ΑΜ

1

ΑΝΤΩΝΙΟΥ  ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

03140762

2

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  ΚΟΡΙΝΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

03140830

3

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ  ΤΑΞΙΑΡΧΟΥΛΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

03140006

4

ΑΥΖΩΤΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

03150072

5

ΒΑΡΚΑΤΖΑ  ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

03151050

6

ΒΕΡΙΚΑΚΗ  ΕΛΕΝΗ

ΠΕΤΡΟΣ

03130849

7

ΒΙΔΑΛΗ  ΙΩΑΝΝΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ

03130881

8

ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

03150073

9

ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΥ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

03151004

10

ΒΡΟΥΛΟΥ  ΔΙΑΜΑΝΤΩ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

03090307

11

ΒΡΥΝΙΩΤΗ  ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

03140822

12

ΓΑΛΗΝΟΥ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ΙΩΑΝΝΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

03151007

13

ΓΑΡΑΝΤΖΙΩΤΗ  ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ- ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

03150958

14

ΓΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΥ  ΕΛΕΝΗ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

03151096

15

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ  ΘΕΟΔΩΡΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

03151026

16

ΓΚΙΚΑΣ  ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΣΠΥΡΟΣ

03130865

17

ΓΚΡΙΤΖΙΩΤΗ  ΖΑΧΑΡΩ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

03151104

18

ΓΟΜΑΤΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

03150981

19

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

EYTYXIOY

03151095

20

ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ

ΗΛΙΑΣ

03151055

21

ΔΙΑΜΑΝΤΗ  ΙΩΑΝΝΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

03130006

22

ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ  ΜΑΡΙΑ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ

03151046

23

ΖΟΥΜΠΟΥ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

03150018

24

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ  ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

03120012

25

ΙΤΣΤΕΝ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΒΡΑΑΜ

03130795

26

ΚΑΖΑΖΟΠΟΥΛΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΑ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

03130837

27

ΚΑΜΑΤΣΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

03141844

28

ΚΑΝΑ  ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

03130846

29

ΚΑΠΑΡΗ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΣΤΑΥΡΟΣ

03140824

30

ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ  ΕΙΡΗΝΗ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ

03130861

  

ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ  ΟΡΚΩΜΟΣΙΕΣ

                           

Α/Α

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

ΑΜ

1

ΑΘΑΝΑΣΑΤΟΣ  ΠΕΤΡΟΣ

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ

03000304

2

ΑΛΑΤΖΑ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

03060147

3

ΑΦΕΝΤΟΥΛΙΔΟΥ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ-ΠΑΡΕΣΣΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

03070359

4

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΗΛΙΑ

0300226

5

ΒΡΥΩΝΙΔΟΥ  ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

03040275

6

ΓΑΛΑΚΤΟΠΟΥΛΟΥ  ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΠΕΤΡΟΣ

03060350

7

ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΚΟΥ-ΚΟΥΜΠΟΥΛΑ  ΕΛΕΝΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ

03090300

8

ΙΩΑΝΝΟΥ  ΜΥΡΙΑ

ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ

03050277

9

ΚΑΒΑΛΑΡΑΚΗ  ΕΛΙΣΑΒΕΤ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

03110268

10

ΚΑΖΑΣΙΔΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ

03070377

11

ΚΑΡΑΒΕΛΛΑ  ΗΡΑ-ΑΓΛΑΪΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

03020212

12

ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

03110276

13

ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ  ΕΙΡΗΝΗ

ΙΩΑΝΝΗΣ

03150071

14

ΚΟΤΣΑΛΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

03010065

15

ΚΟΤΤΑΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

03050233

16

ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΑΡΓΥΡΙΟΣ

03060071

17

ΜΑΝΩΛΑΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ

ΦΩΤΙΟΣ

03121800

18

ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

03060106

19

ΜΠΑΓΙΩΡΓΟΥ  ΕΛΕΝΗ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

03090266

20

ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ  ΣΟΦΙΑΝΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ

03100215

           

               

Ώρα: 11:00-12:00

Αναλυτικά οι ορκισθέντες

Ανακηρυχθέντες στην Εξεταστική Ιουνίου- Ιουλίου  Ακαδημαϊκού Έτους 2018-2019

Α/Α

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

ΑΜ

1

ΚΑΡΑΜΑΝΗ  ΓΕΩΡΓΙΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ

03151079

2

ΚΑΡΑΝΙΚΑ  ΦΩΤΕΙΝΗ

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

03151003

3

ΚΑΡΚΑΝΑ  ΜΑΡΙΑ  ΝΕΦΕΛΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

03150980

4

ΚΑΡΤΣΙΔΗΜΑ  ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ

03090038

5

ΚΑΤΣΙΚΗ  ΗΛΕΚΤΡΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

03151043

6

ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΑΝΝΗ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΙΩΑΝΝΗΣ

03130793

7

ΚΑΤΣΟΥΡΙΔΗΣ  ΠΕΤΡΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

03150938

8

ΚΟΞΑΡΑΚΗ  ΑΝΤΩΝΙΑ

ΑΝΔΡΕΑ

03140841

9

ΚΟΡΑΚΗ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

03141850

10

ΚΟΥΡΑΜΠΑΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

03050355

11

ΚΟΥΡΟΥΜΠΕΤΣΗ  ΜΑΡΙΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

03151053

12

ΛΑΓΑΝΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

03151088

13

ΛΙΑΣΚΟΥ  ΑΝΝΑΜΑΡΙΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

03141797

14

ΜΑΝΤΖΑΚΟΥ  ΚΥΡΙΑΚΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

03151075

15

ΜΑΡΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

03110287

16

ΜΑΡΚΕΤΟΥ  ΧΡΥΣΑΝΘΗ

ΠΕΤΡΟΣ

03150994

17

ΜΑΡΤΑΡΑ  ΑΓΑΠΗ  ΣΤΥΛΙΑΝΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

03130784

18

ΜΑΣΤΡΟΛΕΩΝ  ΦΟΙΒΟΣ

ΜΗΝΑΣ

03130809

19

ΜΑΧΜΟΥΤΑΪ  ΙΩΑΝΝΑ

ΑΡΤΑΝ

03141899

20

ΜΕΝΕΓΗ  ΑΝΤΩΝΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

03151077

21

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ  ΕΛΛΗ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ

03130769

22

ΜΠΑΚΙΓΙΑΣΙ  ΜΠΡΙΚΕΝΑ

ΣΠΥΡΟ

03140861

23

ΜΠΑΛΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ

03141895

24

ΜΠΑΡΟΥΤΟΓΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ-ΧΡΥΣΑ

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

03130845

25

ΜΠΑΤΖΕΡΗ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΠΩΛΙΝΑ

ΔΙΣΕΒΟ

03140825

26

ΜΠΑΧΑΝΙΑΝ  ΑΡΠΙ

ΑΓΚΟΠ

03141900

27

ΜΠΟΗ  ΑΝΝΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ

03151021

28

ΜΠΟΥΡΑ  ΑΓΑΠΗ-ΜΑΡΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

03110211

29

ΝΙΚΑ  ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ-ΝΕΚΤΑΡΙΑ

ΑΝΤΩΝΗΣ

03140785

30

ΝΙΚΟΛΑΟΥ  ΔΗΜΗΤΡΑ  ΙΩΑΝΝΑ

ΜΙΧΑΗΛ

03150992

31

ΝΤΕΛΜΕΚΟΥΡΑ  ΕΛΕΝΗ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ

03120842

ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ  ΟΡΚΩΜΟΣΙΕΣ

                                    

Α/Α

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

ΑΜ

1

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

03010235

2

ΟΥΣΟΥΛΤΖΟΓΛΟΥ  ΠΑΥΛΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

03020341

3

ΠΑΠΑΔΟΓΙΩΡΓΑΚΗ  ΦΙΛΕΡΗ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

03080189

4

ΠΡΙΟΝΙΔΟΥ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

03020316

5

ΣΑΓΙΑΝΝΟΥ  ΕΥΑΝΘΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

03020165

6

ΣΙΣΤΡΙΝΗ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ

03020235

7

ΣΟΥΛΤΑΤΟΥ  ΠΕΛΑΓΙΑ

ΜΙΧΑΗΛ

03110271

8

ΣΠΥΡΙΔΟΥ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

03110129

9

ΣΤΑΘΟΓΙΑΝΝΗ  ΕΙΡΗΝΗ

ΜΑΡΚΟΣ

03000240

10

ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ

 

03110147

11

ΣΤΕΦΑΝΟΥ  ΗΛΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

03980165

12

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

03060374

13

ΤΣΑΟΥΛΑΣ-ΜΟΙΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΑΣΩΝ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

03030137

14

ΤΣΙΟΧΑΝΤΑΡΗ  ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΟΚΩΝΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

03060127

15

ΦΑΡΑΝΤΑΤΟΥ  ΣΟΦΙΑ

ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ

03050122

16

ΦΑΤΟΥΡΟΣ  ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ

03030238

17

ΦΕΡΤΑΚΗ  ΜΑΡΙΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ

03040354

18

ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ  ΛΑΠΑΤΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

03130734

19

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΟΥ  ΑΝΝΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

03040009

20

ΨΑΡΙΑΝΟΥ  ΜΟΣΧΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

03140870

             

                                       

Ώρα: 12:00-13:00

Αναλυτικά οι ορκισθέντες

Ανακηρυχθέντες στην Εξεταστική Ιουνίου- Ιουλίου  Ακαδημαϊκού Έτους 2018-2019

Α/Α

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ

ΑΜ

1

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ

03140791

2

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ  ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

03130782

3

ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ  ΒΑΣΣΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

03110161

4

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ  ΗΛΙΑΝΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

03140873

5

ΠΑΠΑΜΕΝΤΖΕΛΟΥ  ΝΙΚΟΛΙΝΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

03120885

6

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ  ΜΑΡΙΑ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ

03140806

7

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΟΥ  ΜΑΡΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

03151018

8

ΠΛΕΣΣΑ  ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

03140800

9

ΠΟΥΛΗ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΑΝΤΩΝΙΟΣ

03150968

10

ΠΡΙΦΤΗ  ΕΛΙΣΑΜΠΕΤΑ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛ

03151692

11

ΡΑΠΤΟΔΗΜΟΣ  ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

03130852

12

ΣΑΛΠΙΣΤΗ  ΜΑΡΙΑ  ΙΩΑΝΝΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

03130856

13

ΣΑΜΕΛΗΣ  ΣΤΑΣΙΝΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

03080266

14

ΣΑΠΟΥΝΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΖΑΧΑΡΙΑΣ

03910153

15

ΣΑΡΑΝΤΟΥ  ΙΣΜΗΝΗ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

03140777

16

ΣΕΛΗΜ  ΧΑΤΙΤΖΕ

ΣΕΜΠΑΕΤΙΝ

03130884

17

ΣΟΥΡΜΕΛΑΚΗ  ΕΙΡΗΝΗ  ΑΓΑΠΗ

ΘΩΜΑΣ

03140820

18

ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΑΡΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

03141556

19

ΣΤΙΓΚΑ  ΔΗΜΗΤΡΑ-ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ

03151016

20

ΤΡΙΑΝΤΟΥ  ΑΘΑΝΑΣΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

03150954

21

ΤΡΙΓΑΖΗΣ  ΦΩΤΕΙΝΟΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

03141851

22

ΤΡΟΥΜΠΟΥΚΗΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΠΥΡΙΔΩΝ

03141758

23

ΤΣΕΒΡΕΝΗΣ  ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

03141890

24

ΤΣΙΒΕΛΕΚΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΙΩΑΚΕΙΜ

03151068

25

ΧΑΤΖΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

ΘΩΜΑΣ

03151037

26

ΧΕΜΠΕΓΙΑ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ

03130010

27

ΧΡΙΣΤΟΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΝΔΡΙΑΝΑ

ΑΡΓΥΡΙΟΣ

03120915

28

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ  ΠΗΝΕΛΟΠΗ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

03151085

29

ΧΡΥΣΟΥ  ΝΙΚΗ  ΑΝΝΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

03150961

30

ΨΥΛΛΙΑ  ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ-ΜΑΡΙΑ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

03140815

 

 

ΠΑΝΤΕΙΟN ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ 

Αθήνα, 22/10/2019

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ

 

Ανακοινώνεται ότι η ορκωμοσία των φοιτητών/τριών του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους την εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2019 ή σε προηγούμενες εξεταστικές περιόδους θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019,  στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου και ώρα 13.00.

Έως την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019 θα ανακοινωθεί ο αναλυτικός ονομαστικός κατάλογος των τελειόφοιτων προς ορκωμοσία.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η παρουσία σας στην Τελετή Ορκωμοσίας είναι απαραίτητη για την λήψη του πτυχίου σας.

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, στο πλαίσιο της Πράξης «Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης Επιμελών φοιτητών/τριων που ανήκουν σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες»-Γ’ κύκλος (ακαδ. έτος 2018/19) και σε εφαρμογή του Κανονισμού του Προγράμματος (Απόφαση 99166/Ζ1/20-6-2019, ΦΕΚ 2555/B/27-6-2019) προκηρύσσει κατ’εκτίμηση 3.771 προπτυχιακές υποτροφίες σε επιμελείς φοιτητές/τριες που σπουδάζουν σε όλα τα Τμήματα/Σχολές των ΑΕΙ της χώρας και ανήκουν σε Ευπαθείς και άλλες Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ).
 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην διαδικτυακή εφαρμογή του ΥΠAΙΘ (https://iky-ypotrofies.it.minedu.gov.gr) από την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 έως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 15.00.

 

Οι υποψήφιοι πριν προβούν στην υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, καλούνται να μελετήσουν προσεκτικά την «Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων» καθώς και τα Παραρτήματα αυτής.  (Βλέπετε συνημμένα)

Περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις (όροι, προϋποθέσεις, δικαιολογητικά, προθεσμίες κ.λπ.) παρέχονται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ - Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Νέα Ιωνία) στα τηλέφωνα 210-3726358 και 210-3726360.

Τεχνική υποστήριξη αναφορικά με την ηλεκτρονική αίτηση(κωδικοί, σύνδεση, αποθήκευση αίτησης, online υποβολή κλπ) παρέχεται μέσω του email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 https://www.iky.gr/el/upotrofies-gr/proptixiako-gr/ypotrofies-eko/eko-2018-2019

 
 
Συνημμένα:
 
 

 

ΤΜΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Θέμα: Σίτιση Φοιτητών/τριών Ακαδ. έτους 2019-2020

 

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του Πανεπιστημίου που ενδιαφέρονται να σιτίζονται δωρεάν το ακαδημαϊκό έτος 2019 –2020, ότι η προθεσμία κατάθεσης αίτησης λήγει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019.

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ)

1. Δύο φωτογραφίες (μόνο για πρωτοετείς)

2.Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου (μόνο για πρωτοετείς)

3. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος (για όλους τους φοιτητές)

Εάν το φορολογητέο εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 45.000 ευρώ απαιτείται πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Συμπληρωματικά κατά περίπτωση η Φοιτητική Μέριμνα δύναται να ζητήσει και άλλα δικαιολογητικά.(Κ.Υ.Α. Φ5/68535/Β3/18-06-2012)

Η δωρεάν σίτιση παρέχεται στους προπτυχιακούς –μεταπτυχιακούς φοιτητές όπως και στους υποψήφιους διδάκτορες του Παντείου Πανεπιστημίου από 1ηΣεπτεμβρίου 2019 έως και το τέλος των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου.

Η σίτιση διακόπτεται κατά το διάστημα των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα.

Δικαίωμα Δωρεάν σίτισης έχουν οι φοιτητές που δεν έχουν υπερβεί το 6οέτος.

Η ειδική ταυτότητα χορηγείται κατά προτεραιότητα, σε όσους εμπίπτουν στις αναφερόμενες κατηγορίες,σύμφωνα με την ΚΥΑΦ5/68535/Β3/18/06/2012 άρθρο 8.

 

Ώρες λειτουργίας Φοιτητικής Μέριμνας, καθημερινά από 08:30 έως 14:30.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Σίτιση Φοιτητών/τριών Ακαδ. έτους 2019-2020

 

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του Πανεπιστημίου που ενδιαφέρονται να σιτίζονται δωρεάν το ακαδημαϊκό έτος 2019 –2020, ότι η προθεσμία κατάθεσης αίτησης λήγει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ)

1. Δύο φωτογραφίες (μόνο για πρωτοετείς)

2.Αντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου (μόνο για πρωτοετείς)

3. Αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος (για όλους τους φοιτητές)

Εάν το φορολογητέο εισόδημα υπερβαίνει το ποσό των 45.000 ευρώ απαιτείται πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Συμπληρωματικά κατά περίπτωση η Φοιτητική Μέριμνα δύναται να ζητήσει και άλλα δικαιολογητικά.(Κ.Υ.Α. Φ5/68535/Β3/18-06-2012)

Η δωρεάν σίτιση παρέχεται στους προπτυχιακούς –μεταπτυχιακούς φοιτητές όπως και στους υποψήφιους διδάκτορες του Παντείου Πανεπιστημίου από 1ηΣεπτεμβρίου 2019 έως και το τέλος των εξετάσεων του εαρινού εξαμήνου.

Η σίτιση διακόπτεται κατά το διάστημα των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα.

Δικαίωμα Δωρεάν σίτισης έχουν οι φοιτητές που δεν έχουν υπερβεί το 6οέτος.

Η ειδική ταυτότητα χορηγείται κατά προτεραιότητα, σε όσους εμπίπτουν στις αναφερόμενες κατηγορίες,σύμφωνα με την ΚΥΑΦ5/68535/Β3/18/06/2012 άρθρο 8.

Ώρες λειτουργίας Φοιτητικής Μέριμνας, καθημερινά από 08:30 έως 14:30.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

 

Πληροφορίες: Γ. Λιάτσου, Γ. Κολοβός                                                                                                                                                           ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Τηλ: 210-9201514, 1444                                                                                                                                                                               Αθήνα, 30/10/2019

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.                                                                                                                                                                        Α.Π.: ΕΕ.3966

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 001/2019 (α.α. ΕΣ.Η.Δ.Η.Σ: 73898)

Ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών προκηρύσσει ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «κάτω των ορίων», με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, για την εκτέλεση της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια Η/Υ, Περιφερειακά Η/Υ και Ηλεκτρονικός εξοπλισμός» στο πλαίσιο του Υποέργου 3 «Επιστημονικός Εξοπλισμός» της Πράξης : «Επιχορήγηση του ΕΛΚΕ του ΠΑΝΤΕΙΟΥ Πανεπιστήμιου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών για την υλοποίηση του έργου Εκσυγχρονισμού των Υποδομών του ΠΑΝΤΕΙΟΥ Πανεπιστήμιου κοινωνικών και Πολιτικών επιστημών για την υποστήριξη των Ακαδημαϊκών - Ερευνητικών δραστηριοτήτων του» η οποία έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με βάση την απόφαση ένταξης με αρ. πρωτ. 11468/30-01-2018 του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΑΔΑ: Ω0Η0465ΧΙ8-Ρ3Α)

1.Αναθέτουσα Αρχή:

Είναι το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών / Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας (ΝΠΔΔ), Λ. Συγγρού 136, Καλλιθέα, Τ.Κ.17671, Ελλάδα, τηλ. +30 210 9201514, 9201444, https://elke.panteion.gr/index.php/en/, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Πληροφορίες: Γ. Λιάτσου, Γ. Κολοβός.

Η Αναθέτουσα Αρχή είναι Κεντρική Κυβερνητική αρχή και ανήκει στη Γενική Κυβέρνηση (Υποτομέας Κεντρικής Κυβέρνησης). Η κύρια δραστηριότητα της Αναθέτουσας Αρχής είναι η Έρευνα και Εκπαίδευση σύμφωνα με το άρθρο 36 του Ν. 3848/2010.

2. Χρηματοδότηση της σύμβασης:

Φορέας χρηματοδότησης της παρούσας σύμβασης είναι το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, Κωδ. ΣΑ Ε146. Η παρούσα σύμβαση χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (αριθ. ενάριθ. έργου 2017ΣΕ14600004)

Η σύμβαση περιλαμβάνεται στο υποέργο Νο 3 «Επιστημονικός Εξοπλισμός» της Πράξης : «Επιχορήγηση του ΕΛΚΕ του ΠΑΝΤΕΙΟΥ Πανεπιστήμιου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών για την υλοποίηση του έργου Εκσυγχρονισμού των Υποδομών του ΠΑΝΤΕΙΟΥ Πανεπιστήμιου κοινωνικών και Πολιτικών επιστημών για την υποστήριξη των Ακαδημαϊκών - Ερευνητικών δραστηριοτήτων του» η οποία έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με βάση την απόφαση ένταξης με αρ. πρωτ. 11468/30-01-2018 του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΑΔΑ: Ω0Η0465ΧΙ8-Ρ3Α).

Η παρούσα σύμβαση χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

3.Το πλήρες κείμενο της παρούσας Διακήρυξης καταχωρήθηκε στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ).

Η προκήρυξη (περίληψη της παρούσας Διακήρυξης) όπως προβλέπεται στην περίπτωση 16 της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του Ν. 3861/2010, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, στον ιστότοπο http://et.diavgeia.gov.gr/ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ).

Η Διακήρυξη θα καταχωρηθεί στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της αναθέτουσας αρχής, στη διεύθυνση https://elke.panteion.gr/index.php/en/.

4.Αντικείμενο της σύμβασης είναι η προμήθεια Η/Υ, περιφερειακών Η/Υ, φωτοτυπικών και παρεμφερή μηχανημάτων και οπτικοακουστικών μέσων για της ερευνητικές και λειτουργικές ανάγκες του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Τα προς προμήθεια είδη κατατάσσονται στους ακόλουθους κωδικούς του Κοινού Λεξιλογίου δημοσίων συμβάσεων (CPV) ανά τμήμα:

ΤΜΗΜΑ Α:«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ»

CPV: 30200000-1 «Εξοπλισμός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Προμήθειες»

ΤΜΗΜΑ Β’: ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

CPV: 32000000-3 «Εξοπλισμός ραδιοφωνίας, τηλεόρασης, επικοινωνιών και συναφής εξοπλισμός»

Προσφορές υποβάλλονται για όλα τα τμήματα ή για ένα από αυτά, για το σύνολο των ειδών ανά τμήμα και στις ποσότητες που ορίζονται.

O Υποψήφιος ανάδοχος που υποβάλλει προσφορά και για τα δύο τμήματα, θα πρέπει οι προσφορές του να είναι διακριτές ανά τμήμα και να μην υπερβαίνουν τόσο το συνολικό ενδεικτικό προϋπολογισμό ανά τμήμα όσο και το συνολικό ενδεικτικό προϋπολογισμό της διακήρυξης.

Ο μέγιστος αριθμός ΤΜΗΜΑΤΩΝ που μπορεί να ανατεθεί σε έναν προσφέροντα ορίζεται σε (2) δύο.

5.Προϋπολογισμός: Η εκτιμώμενη συνολική αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 267.805,00€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24 % (εκτιμώμενος προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ: 215.971,77€ ΦΠΑ : 51.833,23€).

Ειδικότερα, η εκτιμώμενη αξία ανά τμήμα έχει ως εξής:

ΤΜΗΜΑ Α:«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ», εκτιμώμενης αξίας 195.273,84€ πλέον ΦΠΑ 46.865,72€ σύνολο 242.139,56€

ΤΜΗΜΑ Β : «ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ», εκτιμώμενης αξίας 20.697,92€ πλέον ΦΠΑ 4.967,50€, σύνολο 25.665,44€.

6.Διάρκεια της σύμβασης: Ορίζεται σε (2) δύο μήνες για την παράδοση των υλικών και σε τρία (3) έτη για την παροχή εγγύησης καλής λειτουργίας και ανταλλακτικών. Ο υποψήφιος Προμηθευτής οφείλει κατά το χρόνο της εγγυημένης λειτουργίας να προβαίνει στην αποκατάσταση της οποιαδήποτε βλάβης με τρόπο και σε χρόνο που περιγράφεται στις τεχνικές προδιαγραφές και στα λοιπά τεύχη της σύμβασης.

7.Σύμβαση: Με τον ανάδοχο ή/και με τους αναδόχους υπογράφεται σύμβαση στην οποία προσδιορίζονται οι συμβατικές υποχρεώσεις της Αναθέτουσας Αρχής και του/των αναδόχου/ων σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης.

8. Τόπος και χρόνος παράδοσης των υλικών: Ο ανάδοχος υποχρεούται να παραδώσει τα υλικά εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Υποχρεούται να ειδοποιεί την υπηρεσία που εκτελεί την προμήθεια, την αποθήκη υποδοχής των υλικών και την επιτροπή παραλαβής, για την ημερομηνία που προτίθεται να παραδώσει το υλικό, τουλάχιστον πέντε (5) εργάσιμες ημέρες νωρίτερα

9.Τόπος και χρόνος υποβολής των προσφορών: Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα που ορίζεται στη διακήρυξη, σε ηλεκτρονικό φάκελο, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στον ν.4412/2016, ιδίως άρθρα 36 και 37 και την Υπουργική Απόφαση αριθμ. 56902/215 «Τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικασίες λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)».

10.Γλώσσα: Ελληνική

11.Αποσφράγιση των προσφορών: Το πιστοποιημένο στο ΕΣΗΔΗΣ, για την αποσφράγιση των προσφορών αρμόδιο όργανο της Αναθέτουσας Αρχής (Επιτροπή Διαγωνισμού), προβαίνει στην έναρξη της διαδικασίας ηλεκτρονικής αποσφράγισης των φακέλων των προσφορών, κατά το άρθρο 100 του ν. 4412/2016, ακολουθώντας τα εξής στάδια:

· Ηλεκτρονική Αποσφράγιση του (υπό)φακέλου «Δικαιολογητικά Συμμετοχής-Τεχνική Προσφορά» την 10/12/2019 και ώρα 11:00 π.μ. (Δηλαδή μετά την παρέλευση τριών (3) εργάσιμων ημερών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών που είναι 04/12/2019 και ώρα 15:00 μ.μ, προκειμένου να έχει προσκομιστεί από τους συμμετέχοντες και η πρωτότυπη εγγύηση συμμετοχής, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 2.4.3.1.της παρούσας)

· Ηλεκτρονική Αποσφράγιση του (υπό)φακέλου «Οικονομική Προσφορά», κατά την ημερομηνία και ώρα που θα ορίσει η αναθέτουσα αρχή

· Ηλεκτρονική Αποσφράγιση του (υπό)φακέλου «Δικαιολογητικά Κατακύρωσης», κατά την ημερομηνία και ώρα που θα ορίσει η αναθέτουσα αρχή.

12.Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν: Υποψήφιοι ή προσφέροντες και, σε περίπτωση ενώσεων, τα μέλη αυτών μπορούν να είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα εγκατεστημένα σε: α) σε κράτος-μέλος της Ένωσης, β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στο βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση

καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4 και 5 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

13.Εναλλακτικές προσφορές: Δεν γίνονται δεκτές. Αντιπροσφορές, ή μερικές προσφορές δεν γίνονται δεκτές. Σε περίπτωση υποβολής τους απορρίπτονται, ως απαράδεκτες.

14.Τροποποίηση της σύμβασης: Η σύμβαση μπορεί να τροποποιείται κατά τη διάρκειά της, χωρίς να απαιτείται νέα διαδικασία σύναψης σύμβασης, μόνο σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του άρθρου 132 του ν. 4412/2016 και κατόπιν γνωμοδότησης της Επιτροπής της περ. β της παρ. 11 του άρθρου 221 του ν. 4412/2016.

15.Ισχύς προσφορών: Οι υποβαλλόμενες προσφορές ισχύουν και δεσμεύουν τους οικονομικούς φορείς για διάστημα 12 μηνών από την επόμενη της διενέργειας του διαγωνισμού. Προσφορά η οποία ορίζει χρόνο ισχύος μικρότερο από τον ανωτέρω προβλεπόμενο απορρίπτεται.

16.Παραλαβή εγγράφων στοιχείων του διαγωνισμού:

Όλες οι επικοινωνίες σε σχέση με τα βασικά στοιχεία της διαδικασίας σύναψης της σύμβασης, καθώς και όλες οι ανταλλαγές πληροφοριών, ιδίως η ηλεκτρονική υποβολή, εκτελούνται με τη χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.

Τα σχετικά αιτήματα παροχής διευκρινίσεων υποβάλλονται ηλεκτρονικά, το αργότερο 10 ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών (δηλ μέχρι και την 24η/11/2019) και απαντώνται αντίστοιχα, στο πλαίσιο της παρούσας, στη σχετική ηλεκτρονική διαδικασία σύναψης δημόσιας σύμβασης στην πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr. Αιτήματα παροχής συμπληρωματικών πληροφοριών – διευκρινίσεων υποβάλλονται από εγγεγραμμένους στο σύστημα οικονομικούς φορείς, δηλαδή από εκείνους που διαθέτουν σχετικά διαπιστευτήρια που τους έχουν χορηγηθεί (όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης) και απαραίτητα το ηλεκτρονικό αρχείο με το κείμενο των ερωτημάτων είναι ηλεκτρονικά υπογεγραμμένο. Αιτήματα παροχής διευκρινήσεων που υποβάλλονται είτε με άλλο τρόπο είτε το ηλεκτρονικό αρχείο που τα συνοδεύει δεν είναι ηλεκτρονικά υπογεγραμμένο, δεν εξετάζονται.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών

Καθηγητής Νικόλαος Λέανδρος

Αντιπρύτανης

Οικονομικού Προγραμματισμού & Ανάπτυξη

 

 

Γενική Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών                                           Αθήνα, 22-10-2019

Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης                                               Αριθ.Πρωτ.: 3888   

 

Τμήμα  Προμηθειών

Λεωφ. Συγγρού 136, Τ.Κ.176 71, Καλλιθέα, Αθήνα

Πληρ.: Βαρβάρα Παπαθανασοπούλου

Συντάκτης: Τατιάνα Σαϊτελμαν

Τηλ.: 210-920.1441-2

Φάξ:  210-9238702

e-mail:   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ∆ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ∆ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΓΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ

 

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, σε συνέχεια της με αριθ.2/30-9-2019 (θέμα 22ο) Απόφασης της Συγκλήτου περί έγκρισης σκοπιμότητας και δαπάνης για την προμήθεια λευκού χαρτιού διαστάσεων Α4 και Α3 για τις ανάγκες του Ιδρύματος (ΑΔΑ: 6ΙΥΘ469Β7Α-ΓΝΑ και ΑΔΑΜ: 1PREQ005715853),  καλεί τους ενδιαφερόμενους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), να υποβάλλουν σφραγισμένες προσφορές για σύμβαση απευθείας ανάθεσης προμήθειας, υπό τους κάτωθι όρους:

 • Αναλυτική περιγραφή αντικειμένου ή/και περιγραφή παραδοτέων: Βλέπετε Παράρτημα Β΄. Αφορά στην προμήθεια λευκού χαρτιού διαστάσεων Α4 και Α3 για τις ανάγκες του Ιδρύματος.
 • Προϋπολογιζόμενη Δαπάνη:  To ποσό των 6.450,00€ μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%,    ήτοι  το ποσό των 7.998,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

 

 • Διάρκεια σύμβασης: Δύο (2) μήνες από την έναρξη της σύμβασης.
 • Τόπος Παράδοσης/εκτέλεσης :  Η Αποθήκη του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών – Λεωφ. Συγγρού 136 – 17671 Καλλιθέα. 
 • Η προμήθεια θα πραγματοποιηθεί με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης σύμφωνα με τι διατάξεις του Ν.4412/2016 όπως ισχύει σήμερα,  και αφορά στα είδη της Τεχνικής Περιγραφής (Παράρτημα Β΄), η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας πρόσκλησης.
 • Το κόστος μεταφοράς και παράδοσης των ειδών βαρύνει τον προμηθευτή.
 • CPV 30197643-5
 • Κριτήριο ανάθεσης θα είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, (χαμηλότερη τιμή). Η δε σύγκριση τιμών θα γίνει στη συνολική τιμή με ΦΠΑ.

 

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προσφορές τους ή εντύπως σε κλειστό-σφραγισμένο φάκελο  στο Τμήμα Προμηθειών του Πανεπιστημίου  (Λεωφόρο Συγγρού 136 / 17671 – Παλαιό Κτίριο 3ος όροφος) ή με αποστολή της προσφοράς μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υπογεγραμμένης από τον νόμιμο εκπρόσωπο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι και την 5/11/2019, ημέρα Τρίτη και ώρα 12:30 μ.μ.), με την ένδειξη : «Προσφορά για την Προμήθεια λευκού χαρτιού διαστάσεων Α4 και Α3 για τις ανάγκες του Ιδρύματος, σύμφωνα με την Πρόσκληση με την αριθ.Πρωτ.: 3888 /22.10.2019 ».

 

Κάθε προσφορά πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

 1. Αίτηση, σύμφωνα µε το υπόδειγμα του Παραρτήματος Α’, συμπληρωμένη και υπογεγγραμμένη.
 • Την Οικονομική τους Προσφορά σύμφωνα με το Παράρτημα Γ΄ με χρόνο ισχύος αυτής ενενήντα (90) ημερολογιακές ημέρες, προσμετρούμενης από την επομένη ημέρα της αποσφράγισης των προσφορών και στην οποία προσφορά τους θα πρέπει να περιλαμβάνεται το συνολικό τίμημα για την προμήθεια, μεταφορά – παράδοση των ειδών προς προμήθεια, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην συνημμένη περιγραφή αντικειμένου – Παράρτημα Β’.

Ο επιλεγείς υποψήφιος οφείλει να μεριμνήσει, μέχρι την έναρξη της εν λόγω σύμβασης, για την προσκόμιση αποσπάσματος ποινικού μητρώου, φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, σε ισχύ.

Πληροφορίες, δίνονται στο τηλέφωνο 210-9201441 & 210-9201442 καθώς και στο e-mail  tmima.promithion@panteion.gr

 

Συνημμένα:

Παράρτημα Α΄: Υπόδειγμα Αίτησης

Παράρτημα Β΄: Περιγραφή Αντικειμένου

Παράρτημα Γ΄: Υπόδειγμα Οικονομικής Προσφοράς

 

Η Πρύτανις

Καθηγήτρια Ισμήνη Α. Κριάρη

 

 

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

PANTEIO UNIVERSITY OF SOCIAL AND POLITICAL SCIENCES

ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ

(Συνεδρίαση 29/10/2019)

Η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου, στη σημερινή συνεδρίασή της, αφού συζήτησε τα τρέχοντα θέματα, που αφορούν στην Ανώτατη Εκπαίδευση, κατέληξε στα εξής:

· Η αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων σε πτυχία, που προέρχονται από Ιδρύματα των οποίων δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία ως ομοταγή των ελληνικών Α.Ε.Ι., θα οδηγήσει στην υποβάθμιση όλων των πτυχίων. Τα δημόσια Α.Ε.Ι., μέσα από διαδικασίες αυστηρής επιλογής φοιτητών με πανελλήνιο διαγωνισμό, μέσα από διαδικασίες αξιολόγησης και πιστοποίησης πτυχίων και Τμημάτων, μέσα από αυστηρή επιλογή διδασκόντων κατά τα διεθνή πρότυπα, παράγοντας και διδάσκοντας έρευνα έχουν πτυχιούχους επιστήμονες υψηλών ικανοτήτων. Τα πτυχία και τα επαγγελματικά τους δικαιώματα δεν μπορεί να εξισώνονται με εκείνα των Ιδρυμάτων, που δεν έχουν τις ίδιες διαδικασίες και προδιαγραφές. Αυτή η εξίσωση θα αποσταθεροποιήσει την αγορά εργασίας, που στις Κοινωνικές Επιστήμες είναι ιδιαίτερα προβληματική.

· Ως προς το μέτρο της χρονικής διάρκειας των σπουδών σε ν+2: Υποστηρίζουμε ότι θα πρέπει το κάθε Πανεπιστήμιο να κρίνει μόνο του τον χρόνο φοίτησης των φοιτητών του.

· Επείγοντα ζητήματα στην παρούσα συγκυρία, που απαιτούν άμεση κυβερνητική παρέμβαση, είναι η υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, με αποτέλεσμα βασικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές και η συνεχής μείωση του διοικητικού προσωπικού και των μελών ΔΕΠ. Χρειάζονται πόροι και προσωπικό.

Κάνουμε έκκληση να ενισχυθούν οι Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Σπουδές, που είναι το ισχυρό πλεονέκτημα μιας μικρής χώρας όπως η Ελλάδα, ώστε να συνεχίσει να παράγεται έρευνα υψηλού επιπέδου και στην ελληνική γλώσσα, παρά τις συνεχείς περικοπές, που έχουμε επί δεκαετίες υποστεί.

 

 

 

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και ώρα 15:00 - 17:00 (αίθουσα Γ3) θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ομιλία του Σεμιναρίου της Τετάρτης (χειμερινού εξαμήνου 2019-2020) του Τμήματός μας. Προσκεκλημένος ομιλητής είναι ο Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου και ο τίτλος της ομιλίας του είναι: 

                        Γιατί η επιστροφή στην "εμπειρία της Λέρου" παραμένει επίκαιρη

 

Περίληψη: Η επιστροφή στην «εμπειρία της Λέρου», στο πώς αυτό που ονομάστηκε «Λέρος» κατασκευάστηκε και πώς έγινε δυνατός ο ριζικός μετασχηματισμός του, πέρα από μια χρήσιμη αναδρομή σε μια από τις πιο βάρβαρες εκδηλώσεις του κυρίαρχου «ψυχιατρικού παραδείγματος», είναι και εξαιρετικά επίκαιρη για την κατανόηση, αλλά και για την οργάνωση αντιστάσεων απέναντι στις νέες, με διαφορετική, εκσυγχρονισμένη μορφή, αλλά εξίσου βάρβαρες εκδηλώσεις, που παίρνει αυτό, το αμετάκλητα ίδιο «ψυχιατρικό παράδειγμα» στις μέρες μας. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να δούμε τους λόγους που οδήγησαν στην δημιουργία του ψυχιατρείου της Λέρου το 1957, μέσα στις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες του μετεμφυλιοπολεμικού κράτους, όταν σαν η μόνη (και αυτονόητη) λύση απέναντι στο πρόβλημα του υπερσυνωστισμού των ψυχικά πασχόντων στα ψυχιατρεία σε όλη τη χώρα, φαινόταν η... περαιτέρω εξορία. Να δούμε, εν συνεχεία, πώς αποκαλύφθηκε το «ένοχο μυστικό» της Λέρου και ότι ήταν αυτό, το «σκάνδαλο της Λέρου», και όχι η όποια άλλη επιλογή,  που αποτέλεσε, από το 1984, την αφορμή για την χρηματοδότηση, από την τότε ΕΟΚ, της λεγόμενης «ψυχιατρικής μεταρρύθμισης». Και πώς, εν τέλει, έγινε δυνατή, μετά από αρνήσεις, παλινωδίες, υπονομεύσεις κλπ, η συγκρότηση του προγράμματος παρέμβασης, το 1990, με διεθνή συμμετοχή, από Τεργέστη Ιταλίας και Ολλανδία.

            Ήταν στη βάση αυτής της παρέμβασης, με τις συγκεκριμένες καθημερινές πρακτικές της στους συγκεκριμένους χώρους, που έγινε δυνατή η βαθμιαία αλλαγή των συνθηκών ζωής των ασθενών, στην κατεύθυνση της αντιμετώπισής τους ως υποκειμένων με πλήρη δικαιώματα. Πρακτικές, δηλαδή, που οδήγησαν στην διάψευση και στη αποδόμηση του «ανίατου» της κυρίαρχης ψυχιατρικής. Σημαντικές πτυχές σ’ αυτή την διαδικασία της Αποϊδρυματοποίησης ήταν ο ρόλος της αμειβόμενης εργασίας, της δημιουργικής απασχόλησης, αλλά και της τέχνης (εν προκειμένω, του θεάτρου). Σε συνάρτηση με τα παραπάνω, είναι σημαντικό να δούμε πώς ξεπεράστηκαν οι ιδρυματικές αντιστάσεις (και μεγάλο μέρος του μόνιμου προσωπικού έγινε πρωταγωνιστής του μετασχηματισμού), ενώ ταυτόχρονα, έγινε δυνατό να λειτουργήσει μια τέτοια αλληλεπίδραση με την τοπική κοινωνία, που, από έντονα αρνητική, μεταστράφηκε σε μια θετική αποδοχή των πρώην εγκλείστων μέσα στην κοινότητα του νησιού. Όλα αυτά μέχρι την απότομη διακοπή, το 1995, των συγχρηματοδοτούμενων με την ΕΕ προγραμμάτων. Η εικόνα είχε αλλάξει ριζικά και αυτό πρωτίστως ένοιαζε τους κρατούντες. Αλλά το εγχείρημα δεν ολοκληρώθηκε.

Βιογραφικό: Ο Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Ιατρική στο ΕΚΠΑ και ως ψυχίατρος, από το 1982, ήρθε σε επαφή με το κίνημα της εναλλακτικής ψυχιατρικής που ενέπνευσε ο FrancoBasaglia στην Ιταλία. Εργάσθηκε διαδοχικά σε τρία ψυχιατρεία, στο Δρομοκαίτειο (1986-90),στο ΚΘΛέρου (1990-99) και στο ΨΝΑ (1999-2014) παίρνοντας πρωτοβουλίες για πρακτικές και προγράμματα ριζικής αποδόμησης και ξεπεράσματος των ιδρυματικών πρακτικών στην κατεύθυνση της  Αποιδρυματοποίησης (για υπηρεσίες κοινοτικά βασισμένες, με “ανοιχτές πόρτες και χωρίς μηχανικές καθηλώσεις”). Ανέπτυξε συνεχή και συστηματική δραστηριότητα για την ανάπτυξη ενός κινήματος για μιαν εναλλακτική ψυχική υγεία, από κοινού με άτομα με ψυχιατρική εμπειρία, οικογένειες, λειτουργούς ψυχικής υγείας, κοινωνικά κινήματα. Mέλος της «Πανελλαδικής Συσπείρωσης για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση», της «Πρωτοβουλίας για ένα Πολύμορφο Κίνημα στην Ψυχική Υγεία», του «InternationalMentalHealthNetwork».Έχει δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα σε περιοδικά και συλλογικές εκδόσεις, καθώς και το βιβλίο «Λέρος,  μια ζωντανή αμφισβήτηση της κλασικής ψυχιατρικής» (2017, εκδόσεις ΑΓΡΑ).

 

 
 
 

 

 

 

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

 

ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

22-10-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο υποδέχθηκε στις 7-10-2019 αντιπροσωπεία πέντε ακαδημαϊκών εκπροσώπων του Ινστιτούτου Οικονομικών της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών (Institute of Economics, Chinese Academy of Social Sciences – IE CASS) και της Παγκόσμιας Εταιρείας Πολιτικής Οικονομίας (World Association of Political Economy – WAPE).

Η επίσκεψη των Κινέζων ακαδημαϊκών έγινε στα πλαίσια της προετοιμασίας του Διεθνούς Συνεδρίου WAPE 2020 που θα διεξαχθεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (30/7/2020–2/8/2020) και το οποίο συνδιοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία Πολιτικής Οικονομίας (ΕΕΠΟ) και το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Στη διάρκεια της επίσκεψης της κινεζικής αντιπροσωπείας υπογράφθηκε από την Πρύτανη του Παντείου καθηγήτρια κα Ι. Κριάρη και τον Αναπληρωτή Διευθυντή του IE CASS καθηγητή κ. Hu Leming Συμφωνία Ακαδημαϊκής Συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων. Η συμφωνία προβλέπει την διοργάνωση κοινών συνεδρίων, την ανταλλαγή ακαδημαϊκού προσωπικού και άλλες ακαδημαϊκές δραστηριότητες.

 

 

 

 

PANTEION UNIVERSITY

OF SOCIAL AND POLITICAL SCIENCES

 

RECTOR’S OFFICE

22-10-2019

PRESS ANNOUNCEMENT

 

Panteion University hosted on 7-10-2019 the delegation of five academics representing the Institute of Economics, Chinese Academy of Social Sciences (IE CASS) and the World Association of Political Economy (WAPE).

The visit of the Chinese academics occurred as part of the preparations of the International Conference WAPE 2020 that will που take place at Panteion University (30/7/2020–2/8/2020) and which is being co-organized by the Greek Association of Political Economy (GAPE) and Panteion University.

During the visit of the Chinese delegation it was signed by the Rector of Panteion University Prof. I. Kriari and the Deputy Director of IE CASS Prof. Hu Leming a Memorandum of Academic Co-operation between the two Institutions. The Memorandum envisages the co-organization of scientific conferences, the exchange of academic personnel and other academic activities.

 

 

 

Ανακοινώνεται οτι η διάλεξη του Σταύρου Σταυρίδη στις 23/10/2019 στo πλαίσιo των Σεμιναρίων της Τετάρτης του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω πιθανών φοιτητικών κινητοποιήσεων.

 

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ-ΙΟΥΛΙΟΥ 2019), ΤHΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 10,30 (Α-Μ) & 11,30 (Ν-Ω) ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ).

ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΟΡΚΩΜΟΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΤΗΒΕΝΝΟ & ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΟΜΦΕΤΙ.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, ότι από την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019 έως και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής.

 

Στην ανωτέρω προθεσμία υποβάλλονται αιτήσεις:

 • από ενδιαφερόμενους φοιτητές για μετεγγραφή με μοριοδοτούμενους λόγους,
 • από αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές,
 • από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

Οι ενδιαφερόμενοι  θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή μετεγγραφών στην ηλεκτρονική διεύθυνση (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου) προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.  

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν μετά την λήξη της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στη συνημμένη σχετική εγκύκλιο.

 

Συνημμένα:

 
 

https://www.minedu.gov.gr/news/43215-11-10-19-apo-tetarti-16-oktovriou-2019-eos-kai-tin-kyriaki-27-oktovriou-2019-oi-aitiseis-gia-tis-meteggrafes

 

Σας ενημερώνουμε ότι τα μαθήματα περσικής γλώσσας  ξεκινούν την Παρασκευή 18/10/2019  στην Β4 αίθουσα.

Για το  Α΄ εξάμηνο ώρα 15:00 – 16:30

Για τα υπόλοιπα εξάμηνα 16:30 – 18:00

 

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν (σκαναρισμένη) την επισυναπτόμενη αίτηση  

με τα στοιχεία τους στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Από τη Γραμματεία Πρυτανείας

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι τα μαθήματα περσικής γλώσσας  ξεκινούν την Παρασκευή 18/10/2019  στην Β4 αίθουσα.

Για το  Α΄ εξάμηνο ώρα 15:00 – 16:30

Για τα υπόλοιπα εξάμηνα 16:30 – 18:00

 

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν (σκαναρισμένη) την επισυναπτόμενη αίτηση  

με τα στοιχεία τους στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Από τη Γραμματεία Πρυτανείας

 

 

 

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και επικεφαλής των Μουσικών Προγραμμάτων,

Χρήστος Ι. Καρράς,

θα κάνει μια παρουσίαση με θέμα

"Η ταυτότητα ενός πολιτιστικού οργανισμού". 

Θα αναφερθεί σε γενικότερα ζητήματα που καθορίζουν την πορεία και τη λειτουργία των πολιτιστικών οργανισμών,

ενώ θα επικεντρωθεί στην αποστολή και τη λειτουργία της Στέγης,

με αφορμή την έναρξη του προγράμματος "Μια Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού",

που γίνεται σε συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

 

 

 

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Με ημερομηνία έναρξης την 31η Οκτωβρίου ο ομότιμος καθηγητής Θανάσης Διαμαντόπουλος, κάθε Πέμπτη ώρα 6.45-7.45, θα διδάξει μια σειρά μαθημάτων με θέμα «Τα εκλογικά συστήματα: μαθηματική λογική, πολιτική λειτουργία και μυθολογία». (Κατ’ εξαίρεση το πρώτο μάθημα θα ξεκινήσει στις 6.30).

Η διδασκαλία, που θα είναι δωρεάν, θα διεξάγεται στην παραχωρηθείσα αίθουσα του ΑΟ Μπριτζ Παλαιού Φαλήρου «Τα Ταταύλα», Φιξ και Ζεφύρου 1-3, σε ελάχιστη απόσταση από το σημείο όπου η λεωφόρος Συγγρού συναντά την παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος (Φαληρικό Δέλτα).

Τα μαθήματα, η φύση των οποίων προϋποθέτει τακτική παρακολούθηση, απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο, πρωτίστως όμως σε κατόχους ή διεκδικητές αιρετών αξιωμάτων, σε κομματικά στελέχη γενικότερα, όπως επίσης και σε πολιτικούς επιστήμονες, νομικούς, δικαστές που θα μπορούσαν να στελεχώσουν το ΑΕΔ όταν λειτουργεί ως εκλογοδικείο, μαθηματικούς, υποψήφιους της ΕΣΔΔ κλπ, ενώ θα μπορούσαν και συνάδελφοι να παροτρύνουν τους μεταπτυχιακούς τους να τα παρακολουθήσουν, εφόσον κρίνουν πως είναι συμβατά ή συμπληρωματικά σε σχέση με το αντικείμενο που διδάσκουν. Υπάρχει, δε, δυνατότητα ενημέρωσής τους για την απόδοση των παρακολουθούντων φοιτητών τους.

Όσοι επιθυμούν και είναι βέβαιοι πως μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα παρακαλούνται να ενημερώσουν τον κ. Διαμαντόπουλο στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή –προτιμητέο- στο messenger, γράφοντας και τον αριθμό του κινητού τους. Σε κάθε περίπτωση το fb του καθηγητή θα λειτουργεί ως πίνακας ανακοινώσεων για οτιδήποτε σχετίζεται με τα μαθήματα.

 

 

Αγαπητοί και αγαπητές,

Το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας σας προσκαλεί στο Σεμινάριο της Τετάρτης του χειμερινού εξαμήνου 2019-2020 (αιθ. Γ3, ώρα 15.00-17.00) με θέμα:

Διακυβέρνηση, συν-αίσθημα, ακτιβισμός: Κριτικές προσεγγίσεις

Θα χαρούμε πολύ να παρευρεθείτε. 
Με εκτίμηση εκ μέρους του Τμήματος,
 
Ν. Κουτσούγερα

Natalia Koutsougera

Laboratory Teaching Staff

Department of Social Anthropology

Panteion University of Social and Political Sciences

 

Ανακοινώνεται ότι η ορκωμοσία των πτυχιούχων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επικοινωνία, Μέσα και Πολιτιστική Διαχείριση» του Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 07/10/2019 και ώρα από 11:00 π.μ. – 12:00 μ.μ., στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου.
 
Οι πτυχιούχοι παρακαλούνται να προσέλθουν τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα (10:00 π.μ.) στη Γραμματεία του Τμήματος έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα.
 

Από τη Γραμματεία

 

Ανακοινώνεται ότι η ορκωμοσία των πτυχιούχων του Προγράμματος
Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επικοινωνία, Μέσα και Πολιτιστική Διαχείριση» του Τμήματος
Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού θα
πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 07/10/2019 και ώρα από 11:00 π.μ. – 12:00 μ.μ., στην
αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου.
Οι πτυχιούχοι παρακαλούνται να προσέλθουν τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα
(10:00 π.μ.) στη Γραμματεία του Τμήματος έχοντας μαζί τους την αστυνομική τους
ταυτότητα.
 

Από τη Γραμματεία

 

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί Τελετή Ορκωμοσίας του Τμήματος Ψυχολογίας, 
στην Αίθουσα Τελετών "Αριστοτέλης" του Παντείου Πανεπιστημίου, ώρες 10:30 και 12:30.

Περισσότερα εδώ: https://psychology.panteion.gr/index.php/about-us/benefits-for-students/graduation-ceremony

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

(ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ)

ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ ΚΑΙ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Παρακαλούνται οι επιτυχόντες που ολοκλήρωσαν τη διαδικασία της ηλεκτρονικής εγγραφής μέσω της εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, να προσέλθουν από 4 Οκτωβρίου έως και 8 Οκτωβρίου 2019, στο Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ (νέο κτίριο) 2ος όροφος (ημικυκλικό κτίριο) του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, σύμφωνα με τον κατωτέρω πίνακα και προσκομίζοντας τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

 

 • Δελτίο Αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατηρίου και φωτοτυπία αυτών
 • Αντίγραφο της αίτησης ηλεκτρονικής εγγραφής
 • 1 φωτογραφία τύπου αστυνομικής ταυτότητας

Συγκεκριμένα, η κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, θα γίνει ως ακολούθως:  Αναλυτικά ανά τμήμα

Σε περίπτωση που καθίσταται αδύνατη η αυτοπρόσωπη παρουσία του φοιτητή στη Γραμματεία του Τμήματος, και μόνο για εξαιρετικούς λόγους, θα πρέπει να προσκομιστεί επίσημη εξουσιοδότηση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή να σταλούν όλα τα δικαιολογητικά ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή. Τέλος σε περίπτωση που δεν δύναται να εξουσιοδοτηθεί κάποιο άτομο, ο φοιτητής θα πρέπει να απευθυνθεί στο ΚΕΠ του τόπου κατοικίας του, υποβάλλοντας θεωρημένη (για την γνησιότητα της υπογραφής του) αίτηση προς τη Γραμματεία του Τμήματός του.

 

ΤΜΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΕΤΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Ενημερώνονται οι Πρωτοετείς Φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου, ότι με την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο Πανεπιστήμιο, έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν στο Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας – Κέντρο Εξυπηρέτησης Φοιτητών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν ως προς τα παρακάτω:

 • Βεβαίωση σπουδών για κάθε χρήση
 • Βεβαίωση εγγραφής
 • Βεβαίωση σπουδών για την οικονομική εφορία
 • Πιστοποιητικό στρατολογίας
 • Αίτηση για Δωρεάν σίτιση στο φοιτητικό εστιατόριο του Παντείου Πανεπιστημίου.

(πληροφορίες και έντυπα στο site του Πανεπιστημίου www.panteion.gr"ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ–Σίτιση’’ )

 • Αίτηση για Δωρεάν στέγαση σε συνεργαζόμενες Εστίες άλλων Πανεπιστημίων

(πληροφορίες και έντυπα στο site του Πανεπιστημίου www.panteion.gr"ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ - Στέγαση’’)

 • Κατάθεση πτυχίου ξένης γλώσσας επικυρωμένο φωτοαντίγραφο από την αρχή

που έχει εκδώσει τον τίτλο ή από   δικηγόρο.

(πληροφορίες στο site του Πανεπιστημίου www.panteion.gr‘’ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ -Ξένες γλώσσες’’)

 

Στο Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας παρέχονται πληροφορίες, σχετικά με την υγειονομική

Περίθαλψη, το Στεγαστικό επίδομα, την Ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης και γενικές πληροφορίες σχετικά με τη φοίτηση σας.

Ώρες Λειτουργίας καθημερινά από 08:30 έως 14:30

 

Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2019

     Από την Πρυτανεία

 

 

Aθήνα, 23/9/2019

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ανακοινώνεται ότι οι προγραμματισμένες για αύριο Τρίτη 24/09/2019 εξετάσεις των μαθημάτων της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2019 αναβάλλονται για τη Δευτέρα 30/09/2019, λόγω της απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και της αδυναμίας προσελεύσεως.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 30/09/2019 στις ίδιες ώρες και αίθουσες, όπως είχε ανακοινωθεί στο πρόγραμμα εξετάσεων.

Η Πρύτανις

Καθηγήτρια Ισμήνη Κριάρη

 

 

 

Aθήνα, 23/9/2019

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ανακοινώνεται ότι οι προγραμματισμένες για αύριο Τρίτη 24/09/2019 εξετάσεις των μαθημάτων της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου 2019 αναβάλλονται για τη Δευτέρα 30/09/2019, λόγω της απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και της αδυναμίας προσελεύσεως.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 30/09/2019 στις ίδιες ώρες και αίθουσες, όπως είχε ανακοινωθεί στο πρόγραμμα εξετάσεων.

Η Πρύτανις

Καθηγήτρια Ισμήνη Κριάρη

 

 

Το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα "Ταμείο Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών" της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας προκήρυξε τη χορήγηση τεσσάρων (4) υποτροφιών, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-20.

Οι υποτροφίες αφορούν σε προπτυχιακούς φοιτητές ελληνικών ΑΕΙ (πλην της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ & του ΕΚΠΑ και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), με οικονομικές δυσκολίες, οι οποίοι κατάγονται από τις επαρχίες της Ι.Μ. Μεσσηνίας και έως την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο διαμένουν εντός των ορίων της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Η υποτροφία δύναται να συνεχίσει να καταβάλλεται έως τη λήψη του πτυχίου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα εξάμηνα σπουδών του Τμήματος φοίτησης και εφόσον πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Η αίτηση (πρότυπο της οποίας χορηγείται από τη Γραμματεία του Ταμείου), με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, κατατίθεται αυτοπροσώπως στη Γραμματεία του Ταμείου (Ι.Μ. Μεσσηνίας, Μητροπολίτου Μελετίου 13, 24100 Καλαμάτα) αποκλειστικά και μόνο στις 4 Οκτωβρίου 2018 (ώρες 17.00-19.00) και στις 5 Οκτωβρίου 2019 (ώρες 10.00-12.00)

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 6937482151 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Όσοι φοιτητές ολοκλήρωσαν το Πρόγραμμα σπουδών τους με επιτυχία στην εξεταστική περίοδο του Ιουνίου 2019, είτε σε προηγούμενες εξεταστικές περιόδους και δεν είχαν φυσική παρουσία σε ορκωμοσία, θα ορκιστούν τη Δευτέρα 14/10/2019 ως εξής:

 • από Α έως Μ στις 10.30π.μ.

 • από Ν έως Ω στις 12.00 π.μ.

στην αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου. 


Οι φοιτητές θα πρέπει να προσέλθουν μία ώρα νωρίτερα στη θυρίδα της Γραμματείας προκειμένου να υπογράψουν.
Το πρωτόκολλο ορκωμοσιών του Πανεπιστημίου προβλέπει όσοι φοιτητές ορκίζονται να φορούν τήβεννο, για το λόγο αυτό θα πρέπει να φέρουν μαζί τους 
Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.


ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΟΜΦΕΤΙ

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΕΣΗΔΗΣ

Γενική Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών                                                  Αθήνα,      16-9-2019

Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης                                                      Αριθ. Πρωτ. :  3046

Τμήμα  Προμηθειών

Λεωφ. Συγγρού 136, Τ.Κ. 176 71, Καλλιθέα, Αθήνα

Πληροφορίες:  Παπαθανασοπούλου Βαρβάρα

Τηλ.: 210-920.1441-2   Φαξ.: 210-9238702

e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ώρες Υποδοχής: Καθημερινά 8.30-15.30

                                                                                ΠΡΟΣ:  Την Εταιρεία HIPAC ΑΕΒΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΚΟΙΝ: (1) Στην Πλατφόρμα του ΕΣΗΔΗΣ για τον Διαγωνισμό 03/2019 για ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου.

(2) Στα μέλη της Επιτροπής Διενέργειας/Επιτροπής Αξιολόγησης του Πανεπιστημίου.

 

 

ΘΕΜΑ: «Απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν στη Διακήρυξη 03/2019 με α.α.ΕΣΗΔΗΣ: 65683 ηλεκτρονικού δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού του Πανεπιστημίου για προμήθεια εξοπλισμού σύγχρονης τεχνολογίας για τις ανάγκες του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών»

 

               

 

Σε συνέχεια του από 12/9/2019 και ώρα 12:28:24 ηλεκτρονικού μηνύματός σας, στην πλατφόρμα του Διαγωνισμού, παρέχουμε τις ακόλουθες απαντήσεις:

(α) Σύμφωνα με το άρθρο 2.1.3   Παροχή Διευκρινίσεων, σελίδα 11, ορίζεται: «Τα σχετικά αιτήματα παροχής διευκρινίσεων υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω του περιβάλλοντος «Επικοινωνία» της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ, το αργότερο δώδεκα (12) ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών (Δηλαδή υποβάλλονται από 26/8/2019 έως και 6/9/2019) και απαντώνται αντίστοιχα στο δικτυακό τόπο του διαγωνισμού μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr , του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.»

Στο άρθρο 1.5   Προθεσμία παραλαβής προσφορών και διενέργεια διαγωνισμού, σελίδα 9, ορίζεται:

«Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής (υποβολής) των προσφορών στην πλατφόρμα του Διαγωνισμού στο ΕΣΗΔΗΣ είναι     η    20η/ 9 /2019 ημέρα  Παρασκευή και ώρα 15:00:00.»

Συνεπώς το από 12/9/2019 Αίτημά σας είναι εκπρόθεσμο.

(β) Παρότι είστε εκπρόθεσμος στην υποβολή του Αιτήματος, σας ενημερώνουμε ότι, έχοντας υπόψη ότι, Κριτήριο κατακύρωσης η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας τιμής  (βάσει ποιοτικών κριτηρίων) και εφόσον τα προσφερόμενα είδη πληρούν τις Τεχνικές Προδιαγραφές (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β’ – Τεχνικές Προδιαγραφές – Φύλλο Συμμόρφωσης που είναι αναπόσπαστο μέρος της Διακήρυξης) και τους όρους της Διακήρυξης, σας παρέχεται πλήρης δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό με προϊόντα διαφορετικών προδιαγραφών ισοδύναμα ή και καλύτερα από τα αναφερόμενα με πληρότητα τεκμηρίωσης ανά προδιαγραφή. Στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β’ –  Τεχνικές Προδιαγραφές – Φύλλο Συμμόρφωσης σελίδες 53-72 ορίζεται ότι, οι Τεχνικές Προδιαγραφές είναι ενδεικτικές και το προσφερόμενο είδος μπορεί να διαθέτει ισοδύναμες ή και ανώτερες προδιαγραφές και επιδόσεις.

                                                    Η Πρύτανις

 

 

                                                      Καθηγήτρια Ισμήνη Α. Κριάρη

 

συνημμένα: 

Ερωτήσεις

Απαντησεις

 

 

 

 

 

 

Η Μαρία Σακαλάκη, ομότιμη καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας, έφυγε από τη ζωή. Πραγματοποίησε όλες τις πανεπιστημιακές σπουδές της (DEUG, Πτυχία Licence και Maîtrise, Μεταπτυχιακό δίπλωμα DEA, Διδακτορικό δίπλωμα) στο Πανεπιστήμιο Paris 5-René Descartes, όπου υποστήριξε την Διδακτορική διατριβή της το 1982. Μετά τις σπουδές τηs συνεργάστηκε στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων με το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας (1986 και 1993), με το Laboratoire de Psychologie Sociale του Πανεπιστημίου Paris 5-René Descartes (1986 και 1997- 1998) και με το Laboratoire LARRES- IRUTIC του Πανεπιστημίου Rennes-2 (2004-2006). Δίδαξε στο Πανεπιστήμια Rennes 2 (1983- 1989) και (σε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών) στο Πανεπιστήμιο Paris 4- Sorbonne (1986- 1989).

Το δημοσιευμένο ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει τη δημοσίευση άρθρων διεθνή περιοδικά, κεφάλαια σε συλλογικά επιστημονικά έργα , εκ των οποίων δύο σε βιβλία που εκδόθηκαν στη Γαλλία. Ήταν συγγραφέας βιβλίων τα οποία επικεντρώνονταν είτε στις ερευνητικές της εργασίες, είτε σε γνωστικά αντικείμενα που δίδαξε στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Επιπλέον, συνεργάστηκε ως κριτής με έγκριτα επιστημονικά περιοδικά όπως τα Group Processes and Intergroup Relations, Revue Internationale de Psychologie Sociale, Journal of Information Science και The Journal of the Hellenic Psychological Society.

Εργάστηκε στο Τμήμα Ψυχολογίας επί 24 έτη, δηλαδή από το 1993 έως τον Αύγουστο του 2017, οπότε και αφυπηρέτησε.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Παντείου Πανεπιστημίου και η Πανεπιστημιακή Κοινότητα εκφράζουν τη θλίψη τους για τον θάνατο της Μαρίας Σακαλάκη και συλλυπούνται την οικογένειά της.

Η Πρύτανις

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΙΣΜΗΝΗ ΑΡ. ΚΡΙΑΡΗ

Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων                                                                     Ο Αντιπρύτανης Οικονομικού

             και Προσωπικού                                                                                                   Προγραμματισμού και Ανάπτυξης

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΓΕΑΣ                                                                       ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ

 

 

 

 

Η Μαρία Σακαλάκη, ομότιμη καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας, έφυγε από τη ζωή. Πραγματοποίησε όλες τις πανεπιστημιακές σπουδές της (DEUG, Πτυχία Licence και Maîtrise, Μεταπτυχιακό δίπλωμα DEA, Διδακτορικό δίπλωμα) στο Πανεπιστήμιο Paris 5-René Descartes, όπου υποστήριξε την Διδακτορική διατριβή της το 1982. Μετά τις σπουδές τηs συνεργάστηκε στο πλαίσιο ερευνητικών προγραμμάτων με το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας (1986 και 1993), με το Laboratoire de Psychologie Sociale του Πανεπιστημίου Paris 5-René Descartes (1986 και 1997- 1998) και με το Laboratoire LARRES- IRUTIC του Πανεπιστημίου Rennes-2 (2004-2006). Δίδαξε στο Πανεπιστήμια Rennes 2 (1983- 1989) και (σε Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών) στο Πανεπιστήμιο Paris 4- Sorbonne (1986- 1989).

Το δημοσιευμένο ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει τη δημοσίευση άρθρων διεθνή περιοδικά, κεφάλαια σε συλλογικά επιστημονικά έργα , εκ των οποίων δύο σε βιβλία που εκδόθηκαν στη Γαλλία. Ήταν συγγραφέας βιβλίων τα οποία επικεντρώνονταν είτε στις ερευνητικές της εργασίες, είτε σε γνωστικά αντικείμενα που δίδαξε στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Επιπλέον, συνεργάστηκε ως κριτής με έγκριτα επιστημονικά περιοδικά όπως τα Group Processes and Intergroup Relations, Revue Internationale de Psychologie Sociale, Journal of Information Science και The Journal of the Hellenic Psychological Society.

Εργάστηκε στο Τμήμα Ψυχολογίας επί 24 έτη, δηλαδή από το 1993 έως τον Αύγουστο του 2017, οπότε και αφυπηρέτησε.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Παντείου Πανεπιστημίου και η Πανεπιστημιακή Κοινότητα εκφράζουν τη θλίψη τους για τον θάνατο της Μαρίας Σακαλάκη και συλλυπούνται την οικογένειά της.

Η Πρύτανις

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΙΣΜΗΝΗ ΑΡ. ΚΡΙΑΡΗ

Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων                                                     Ο Αντιπρύτανης Οικονομικού

             και Προσωπικού                                                                                Προγραμματισμού και Ανάπτυξης

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΓΕΑΣ                                                     ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ

 

 

 

 

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Αθήνα, 03 Σεπτεμβρίου 2019

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ανακοινώνεται ότι η ορκωμοσία των πτυχιούχων του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της εξεταστικής περιόδου Ιουνίου 2019 καθώς και προηγούμενων εξεταστικών περιόδων θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου και ώρα 10.00, 11.30 και 13.00.

Τα ονόματα των ορκισθέντων.

Οι φοιτητές που θέλουν να συμμετάσχουν πρέπει να καταθέσουν αίτηση ορκωμοσίας με τα σχετικά δικαιολογητικά μέχρι την Τρίτη 01 Οκτωβρίου 2019

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

 

 

Η Ερευνητική Μονάδα για την Τεκμηρίωση και Μελέτη της Ιστορίας του Ελληνικού Τύπου(ΕΤΜΙΕΤ, www.etmiet.com) / Κέντρο Έρευνας Νεότερης Ιστορίας (ΚΕΝΙ), Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο και η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) σας προσκαλούν στο 8ο Διεθνές Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Οργάνωσης για την Έρευνα του Περιοδικού Τύπου (ESPRit) με θέμα "Περιοδικός Τύπος και Οπτικός Πολιτισμός", Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ΚΠΙΣΝ, 12-13 Σεπτεμβρίου 2019.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου διοργανώνεται μεταπτυχιακό εργαστήριο για τη μελέτη του περιοδικού τύπου, Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, ΚΠΙΣΝ, 11 Σεπτεμβρίου 2019. Για περισσότερα, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://esprit2019athens.com/

Οι οργανωτές της ESPRit2019Athens

ΕΤΜΙΕΤ/ΚΕΝΙ, Γιούλα Κουτσοπανάγου και Aled Gruffydd Jones

Ένωση Συντακτών Περιοδικού & Ηλεκτρονικού Τύπου, Θέμης Μπερεδήμας και Θανάσης Αλατάς

thumbnail optikos politismos

 

 

"Με την έκδοση των σημερινών αποτελεσμάτων, θέλω να συγχαρώ όλους τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την επιτυχία των προσπαθειών τους.  Καλή Αρχή! "

Για την διαδικασία των εγγραφών θα ενημερωθείτε με σχετική ανακοίνωση εντός της επόμενης εβδομάδας.

 

Η Πρύτανις

Καθηγήτρια Ισμήνη Α. Κριάρη

 

Ανακοινώνεται ότι, εγκρίθηκε η υπ’ αριθμ. 862 προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1200/τ.Γ’/12-07-2019, για την πλήρωση μιας θέσης στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Ανθρωπολογία και Υλικός Πολιτισμός», του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι έχουν τα νόμιμα προσόντα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητάς τους μέσω του συνδέσμου https://apella.minedu.gov.gr/ μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά (οδηγίες για την υποβολή υποψηφιότητας αναφέρονται αναλυτικά στο σύνδεσμο https://apella.minedu.gov.gr/aei-reg4 και οδηγίες για την εγγραφή καθώς και για τη χρήση της εφαρμογής αναφέρονται αναλυτικά στο σύνδεσμο https://apella.minedu.gov.gr/manual, καθώς και σε έντυπη μορφή στο Ίδρυμα, μέχρι και 31-08-2019.

Μαζί με την ηλεκτρονική αίτηση πρέπει να αναρτηθούν:

 1. Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, το οποίο καταχωρείται ηλεκτρονικά
 2. Για άρρενες υποψηφίους, υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, όπου δεσμεύονται ότι θα έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή θα έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές πριν την έκδοση της πρυτανικής πράξης διορισμού τους.
 3. Βιογραφικό σημείωμα
 4. Αντίγραφο πτυχίων και τίτλων σπουδών. Αν οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από Α.Ε.Ι. εξωτερικού θα πρέπει να αναρτηθούν και οι σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας από ΔΟΑΤΑΠ ή αντίγραφο της αίτησης για αναγνώριση της ισοτιμίας.
 5. Επιστημονικές δημοσιεύσεις και αναλυτικό υπόμνημα αυτών. (Θα δίνεται επιπλέον και η δυνατότητα αναφοράς στο έργο που δεν είναι δυνατόν ή εύκολο να αναρτάται ηλεκτρονικά).
 6. Διδακτορική Διατριβή

¨       Το πιστοποιητικό γέννησης θα αναζητηθεί αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού. Προκειμένου για πολίτες κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποβάλλεται πιστοποιητικό της αρμόδιας αρχής του κράτους την ιθαγένεια του οποίου έχει ο υποψήφιος.

¨       Το αντίγραφο Ποινικού Μητρώου δικαστικής χρήσης και το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α’ θα αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού.

Οι ανωτέρω πολίτες οφείλουν να υποβάλουν, εκτός των πιο πάνω δικαιολογητικών και πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Ελληνικού ΑΕΙ ή απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου ή πιστοποιητικό ελληνομάθειας Γ1' επιπέδου από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, από το οποίο θα αποδεικνύεται η πλήρης γνώση και άνετη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί για τη συγκεκριμένη θέση υποχρεούται να καταθέσει:

-          Πιστοποίηση υγείας για διορισμό, με προσκόμιση σχετικών ιατρικών πιστοποιητικών κατόπιν παραπεμπτικού εγγράφου της υπηρεσίας του Πανεπιστημίου που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού.

                Πληροφορίες στο Τμήμα Διδακτικού Προσωπικού τηλ. 210-9201017, 210-9201351, 210-9201347 από 09:00π.μ. έως 13:00μ.μ.

Η Πρύτανις

Καθηγήτρια Ισμήνη Α. Κριάρη

Ανακοινώνεται ότι, εγκρίθηκε η υπ’ αριθμ. 1372 προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1237/τ.Γ’/19-07-2019, για την πλήρωση μιας θέσης Καθηγητή πρώτης βαθμίδας, με γνωστικό αντικείμενο «Νεότερη Ιστορία: Πολιτική Ιστορία του Ελληνικού Κράτους (19ος – 20ος αιώνας)», του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι έχουν τα νόμιμα προσόντα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητάς τους μέσω του συνδέσμου https://apella.minedu.gov.gr/ μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά (οδηγίες για την υποβολή υποψηφιότητας αναφέρονται αναλυτικά στο σύνδεσμο https://apella.minedu.gov.gr/aei-reg4 και οδηγίες για την εγγραφή καθώς και για τη χρήση της εφαρμογής αναφέρονται αναλυτικά στο σύνδεσμο https://apella.minedu.gov.gr/manual), μέχρι και …………31-08-2019……….

Μαζί με την ηλεκτρονική αίτηση πρέπει να αναρτηθούν:

 1. Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, το οποίο καταχωρείται ηλεκτρονικά
 2. Για άρρενες υποψηφίους, υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, όπου δεσμεύονται ότι θα έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή θα έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές πριν την έκδοση της πρυτανικής πράξης διορισμού τους.
 3. Βιογραφικό σημείωμα
 4. Αντίγραφο πτυχίων και τίτλων σπουδών. Αν οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από Α.Ε.Ι. εξωτερικού θα πρέπει να αναρτηθούν και οι σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας από ΔΟΑΤΑΠ ή αντίγραφο της αίτησης για αναγνώριση της ισοτιμίας.
 5. Επιστημονικές δημοσιεύσεις και αναλυτικό υπόμνημα αυτών. (Θα δίνεται επιπλέον και η δυνατότητα αναφοράς στο έργο που δεν είναι δυνατόν ή εύκολο να αναρτάται ηλεκτρονικά).
 6. Διδακτορική Διατριβή

¨       Το πιστοποιητικό γέννησης θα αναζητηθεί αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού. Προκειμένου για πολίτες κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποβάλλεται πιστοποιητικό της αρμόδιας αρχής του κράτους την ιθαγένεια του οποίου έχει ο υποψήφιος.

¨       Το αντίγραφο Ποινικού Μητρώου δικαστικής χρήσης και το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α’ θα αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού.

Οι ανωτέρω πολίτες οφείλουν να υποβάλουν, εκτός των πιο πάνω δικαιολογητικών και πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Ελληνικού ΑΕΙ ή απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου ή πιστοποιητικό ελληνομάθειας Γ1' επιπέδου από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, από το οποίο θα αποδεικνύεται η πλήρης γνώση και άνετη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί για τη συγκεκριμένη θέση υποχρεούται να καταθέσει:

-          Πιστοποίηση υγείας για διορισμό, με προσκόμιση σχετικών ιατρικών πιστοποιητικών κατόπιν παραπεμπτικού εγγράφου της υπηρεσίας του Πανεπιστημίου που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού.

       Πληροφορίες στο Τμήμα Διδακτικού Προσωπικού τηλ. 210-9201017, 210-9201351, 210-9201347 από 09:00π.μ. έως 13:00μ.μ.

Η Πρύτανις

Καθηγήτρια Ισμήνη Α. Κριάρη

 

 

 

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΟΙΚΟΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

ΤΕΥΔ 03_2019 ΓΙΑ ΗΥ

ΕΥΔ 03_2019 ΓΙΑ ΗΥ signed

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΗΥ signed ΑΔΑ Ω5Δ6469Β7Α-ΛΣΠ

03_2019 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΗΥ 2019 ΠΔΕ signed ΑΔΑΜ 19PROC005389896

ΠΑΡΑΡΤ Β_ΦΥΛΛΟ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

 

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών προκηρύσσει Ηλεκτρονικό Δημόσιο Ανοιχτό Διαγωνισμό σε ευρώ, κάτω των ορίων, με σφραγισμένες προσφορές, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας τιμής (βάσει ποιοτικών κριτηρίων) και εφόσον τα προσφερόμενα είδη πληρούν τις Τεχνικές Προδιαγραφές για την προμήθεια εξοπλισμού σύγχρονης τεχνολογίας για τις ανάγκες του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, με αριθμό Διακήρυξης 03/2019 και α.α.ΕΣΗΔΗΣ: 65683

ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πάντειο Πανεπιστήμιο  Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Λεωφ. Συγγρού 136   - 17671 ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΕΛΛΑΔΑ

Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών

Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών - Τμήμα  Προμηθειών

Πληροφορίες:  Παπαθανασοπούλου Βαρβάρα

Τηλ.: 210-920.1441   Φάξ.: 210-9238702

e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δ/νση Μηχανοργάνωσης  Πληροφορίες: Βασίλειος Μούκας

Τηλ.: 210-9201478

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΤΙΤΛΟΣ

CPV

Προμήθεια εξοπλισμού σύγχρονης τεχνολογίας για τις ανάγκες του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

CPV:30200000-1 Εξοπλισμός ηλεκτρονικών υπολογιστών και προμήθειες.

ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - ΤΟΠΟΣ

ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και σύμφωνα με την Διακήρυξη

ΕΙΔΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ

Ηλεκτρονικός δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός, σε ευρώ, κάτω των ορίων, με σφραγισμένες προσφορές, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας τιμής (βάσει ποιοτικών κριτηρίων) και εφόσον τα προσφερόμενα είδη πληρούν τις Τεχνικές Προδιαγραφές για την προμήθεια εξοπλισμού σύγχρονης τεχνολογίας για τις ανάγκες του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

ΠPOΫΠOΛOΓΙΣMOΣ ΔΑΠΑΝΗΣ

Η εκτιμώμενη συνολική αξία της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 100.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24 % και των λοιπών κρατήσεων, ήτοι το ποσό των 80.645,16 € μη-συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24% και των λοιπών κρατήσεων  και θα βαρύνει τον  ΚΑΕ 9349.06.01 του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, οικονομικού έτους 2019.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ

Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Πανεπιστημίου, σύμφωνα με την ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης: Ε546 ΤΡΟΠ.0 με αριθ.πρωτ. 80050/24-7-2018 (ΑΔΑ:ΩΜΝ3465ΧΙ8-Ο3Φ) όπως αυτή επικαιροποιήθηκε με την ΣΑΕ546 ΤΡΟΠ.0 με αριθ.πρωτ.53640/21-5-2019 για το ΠΔΕ2019 (ΑΔΑ:ΩΑΨΚ465ΧΙ8-ΔΝΧ), με κωδικό έργου:2014ΣΕ54600084.

ΧΡΟΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ- ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Τέσσερις (4) μήνες για την παράδοση των προς προμήθεια ειδών.

Τρία (3) έτη για παροχή εγγύησης καλής λειτουργίας και ανταλλακτικών.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ ηλεκτρονικής ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

20/9/2019 , ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:00:00

ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ

ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Ηλεκτρονικά. Μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του συστήματος Ε.ΣΗ.ΔΗ.Σ  (ηλεκτρονική υποβολή)

Τμήμα Πρωτοκόλλου Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (Ισόγειο κτιρίου Διοικήσεως) Λεωφ.Συγγρού 136 – 17671 Καλλιθέα Αττικής  (έντυπη υποβολή)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ηλεκτρονικής ΑΠΟΣΦΡΑΓΙΣΗΣ του (υπό)φακέλου «Δικαιολογητικά Συμμετοχής-Τεχνική προσφορά»

26/9/2019, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΤΥΠΟ

Αποστολή εγγράφου για δημοσίευση στις   2-8-2019

Αριθμός συστήματος ΕΣΗΔΗΣ:

65683

Η εγγύηση συμμετοχής είναι 2% της προεκτιμώμενης αξίας της σύμβασης, μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.

Υπάρχουν  ειδικές προδιαγραφές και όροι.  Δεν γίνονται δεκτές εναλλακτικές προσφορές.

Προσφορές υποβάλλονται για το σύνολο της προμήθειας και θα υποβληθούν ηλεκτρονικά σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4205/2013 (ΦΕΚ 242/τ.Α/6-11-2013) «Ηλεκτρονική επιτήρηση υπόδικων ... και άλλες διατάξεις», (άρθ. 9, παρ.4β). και της  Υ.Α. Π1/2390/16-10-2013 (ΦΕΚ 2677/Β/21-10-2013) «Τεχνικές λεπτομέρειες και διαδικασίες λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)».

Τα σχετικά αιτήματα παροχής διευκρινίσεων υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω του περιβάλλοντος «Επικοινωνία» της πλατφόρμας του ΕΣΗΔΗΣ, το αργότερο δώδεκα (12) ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών (Δηλαδή υποβάλλονται από 26/8/2019 έως και 6/9/2019) και απαντώνται αντίστοιχα στο δικτυακό τόπο του διαγωνισμού μέσω της Διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr , του Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.

Ο υποψήφιος Προμηθευτής οφείλει κατά το χρόνο της εγγυημένης λειτουργίας και ανταλλακτικών να προβαίνει στην αποκατάσταση της  οποιαδήποτε βλάβης με τρόπο και σε χρόνο που περιγράφεται στις τεχνικές προδιαγραφές και στα λοιπά τεύχη της σύμβασης.

•              Και συγκεκριμένα αφορά στην προμήθεια:

(α) Εξοπλισμός για ανάγκες Διοίκησης, Εργαστηρίων και Ακαδημαϊκού προσωπικού:

•              Η/Υ (πλήρεις)                  80 τεμάχια 

(β) Server και αποθηκευτικός χώρος (storage) για διοικητική υποστήριξη:

•              Μία (1) + μία (1) μονάδα

(γ) Εξοπλισμός παρακολούθησης θερμοκρασίας χώρου και υγρασίας στο Computer Room: 

•              1 τεμάχιο

(δ) Εξοπλισμός Εργαστηρίου Χίλλ:

•              Apple iMac 21,5'' MMQA2GR/A (Mid 2017) (Core i5 / 8 GB / 1 TB HDD / Iris Plus 640) :10 τεμάχια

•              Apple USB-C VGA Multiport Adapter:               2 τεμάχια

•              ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ SSD 1T  :                                  2 τεμάχια

•              Logitech Web Camera C930e  :                          1 τεμάχιο

(ε) Εξωτερικοί αποθηκευτικοί χώροι 3ΤΒ :           10 τεμάχια

 

 REPPAS.jpg

­

Μνημόσυνο (40νθήμερο)

Το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 και ώρα 9:30 π.μ. στο πάνσεπτο εκκλησάκι του αϊ –Γιώργη στο χώρο του Μουσείου της Ακρόπολης (στάση ΜΕΤΡΟ Ακρόπολη), θα προσευχηθούμε για την ανάπαυση της ψυχής του αγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και παππού Παναγιώτη Ρέππα, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ημερών από την αποδημία του.

Η σύζυγος                 Τα τέκνα                                                       Τα εγγόνια

Αναστασία            Γλυκερία & Ασημάκης         Χριστόφορος – Χρίστος & Ορφέας- Παναγιώτης

*Ο καφές θα προσφερθεί στην αίθουσα: Πλακιώτισσα, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 7 Πλάκα

 

Στις 22 Ιουλίου 2019 υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, για τη διάθεση του ηλεκτρονικού συστήματος διακίνησης εγγράφων «ΙΡΙΔΑ». Η συμφωνία υπεγράφη από τον Υπαρχηγό του Επιτελείου Υποπτέραρχο (Ι) κ. Ιωάννη Γκοντικούλη και την Πρύτανι του Παντείου Καθηγήτρια κα Ισμήνη Κριάρη.

Το σύστημα ΙΡΙΔΑ έχει αναπτυχθεί από το Κέντρο Μηχανογράφησης του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και λειτουργεί ήδη σε σημαντικό αριθμό φορέων του Δημοσίου, μεταξύ των οποίων και η Ακαδημία Αθηνών, ενώ αναμένεται η λειτουργία του σε Περιφερειακές Διευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας.

Με τη δωρεάν διάθεση του παραπάνω πληροφορικού συστήματος το Πάντειο Πανεπιστήμιο εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις του θεσμικού πλαισίου για την υποχρεωτική ηλεκτρονική διακίνηση των εγγράφων μεταξύ των φορέων του Δημοσίου. Η λειτουργία του συστήματος στο Ίδρυμα, αναμένεται να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

 

 

Ανακοινώνεται ότι, εγκρίθηκε η υπ’ αριθμ. 193 προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1200/τ.Γ/12-07-2019, για την πλήρωση μιας θέσης Καθηγητή πρώτης βαθμίδας, με γνωστικό αντικείμενο «Λογιστική και Διοίκηση Επιχειρήσεων», του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι έχουν τα νόμιμα προσόντα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητάς τους μέσω του συνδέσμου https://apella.minedu.gov.gr/ μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά (οδηγίες για την υποβολή υποψηφιότητας αναφέρονται αναλυτικά στο σύνδεσμο https://apella.minedu.gov.gr/aei-reg4 ενώ οδηγίες για την εγγραφή καθώς και για τη χρήση της εφαρμογής βρίσκονται στο σύνδεσμο https://apella.minedu.gov.gr/manual, μέχρι και 17-08-2019.

Μαζί με την ηλεκτρονική αίτηση πρέπει να αναρτηθούν:

1. Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, το οποίο καταχωρείται ηλεκτρονικά

2. Για άρρενες υποψηφίους, υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, όπου δεσμεύονται ότι θα έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή θα έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές πριν την έκδοση της πρυτανικής πράξης διορισμού τους.

3. Βιογραφικό σημείωμα

4. Αντίγραφο πτυχίων και τίτλων σπουδών. Αν οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από Α.Ε.Ι. εξωτερικού θα πρέπει να αναρτηθούν και οι σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας από ΔΟΑΤΑΠ ή αντίγραφο της αίτησης για αναγνώριση της ισοτιμίας.

5. Επιστημονικές δημοσιεύσεις και αναλυτικό υπόμνημα αυτών. (Θα δίνεται επιπλέον και η δυνατότητα αναφοράς στο έργο που δεν είναι δυνατόν ή εύκολο να αναρτάται ηλεκτρονικά).

6. Διδακτορική Διατριβή.

¨ Το πιστοποιητικό γέννησης θα αναζητηθεί αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού. Προκειμένου για πολίτες κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποβάλλεται πιστοποιητικό της αρμόδιας αρχής του κράτους την ιθαγένεια του οποίου έχει ο υποψήφιος.

¨ Το αντίγραφο Ποινικού Μητρώου δικαστικής χρήσης και το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α’ θα αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού.

Οι ανωτέρω πολίτες οφείλουν να υποβάλουν, εκτός των πιο πάνω δικαιολογητικών και πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Ελληνικού ΑΕΙ ή απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου ή πιστοποιητικό ελληνομάθειας Γ1' επιπέδου από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, από το οποίο θα αποδεικνύεται η πλήρης γνώση και άνετη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί για τη συγκεκριμένη θέση υποχρεούται να καταθέσει:

- Πιστοποίηση υγείας για διορισμό, με προσκόμιση σχετικών ιατρικών πιστοποιητικών κατόπιν παραπεμπτικού εγγράφου της υπηρεσίας του Πανεπιστημίου που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού.

Πληροφορίες στο Τμήμα Διδακτικού Προσωπικού τηλ. 210-9201017, 210-9201351, 210-9201347 από 09:00π.μ. έως 13:00μ.μ.

Η Πρύτανις

Καθηγήτρια Ισμήνη Α. Κριάρη

 

 

Οι υποψήφιοι που εμπίπτουν στις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης  (ΦΕΚ 2878/τ. Β΄/5-7-2019)«Ρυθμίσεις θεμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 για τα τέκνα οικογενειών που επλήγησαν κατά τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018» καλούνται να υποβάλλουν έως και τις 15 Ιουλίου 2019 αίτηση-δήλωση υπαγωγής στη διάταξη αυτή στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται η σχολική μονάδα όπου ο υποψήφιος υπέβαλε αίτηση δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως αυτά ορίζονται στις διατάξεις της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης.

 

(Βλέπετε συνημμένα το σχετικό ΦΕΚ)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(ΦΕΚ 2878/τ. Β΄/5-7-2019)

 

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 

Αριθμ. Φ. 251/107538/Α5 (1)Ρυθμίσεις θεμάτων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 για τα τέκνα οικογενειών που επλήγησαν κατά τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018. 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ 

Έχοντας υπόψη:

1. Το άρθρο 16 της πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Έκτακτα μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση ζημιών από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018» (ΦΕΚ 138 Α ́), όπως κυρώθηκε με το άρθρο 3 του ν. 4576/2018 (ΦΕΚ 196 Α ́).

2. Την παρ. 3 του άρθρου 241 του ν. 4610/2019 «Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι., πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις» (ΦΕΚ 70 Α ́).

3. Το π.δ. 18/2018 (ΦΕΚ 31 Α ́) «Οργανισμός Υπουργεί-ου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων».

4. Το π.δ. 125/2016 (ΦΕΚ 210 Α ́) «Διορισμός Υπουργών,Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών».

5. Την 129851/Ζ1/30-7-2018 κοινή υπουργική απόφαση «Ρύθμιση θεμάτων ενίσχυσης για τα τέκνα οικο-γενειών που επλήγησαν κατά τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018» (ΦΕΚ 3194 Β ́).

6. Την αριθμ. Φ.1/Γ/337/107395/Β1/3-7-2019 εισήγηση του Προϊστάμενου Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

7. Τις διατάξεις του άρθρου 90 του Κώδικα νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα, που κυ-ρώθηκε με το άρθρο πρώτο του π.δ. 63/2005 (ΦΕΚ 98 Α ́), κατ’ εφαρμογή των οποίων βεβαιώνεται ότι από τις διατάξεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής

Οι διατάξεις της παρούσας απόφασης εφαρμόζονται και για τους μαθητές της τελευταίας τάξης Λυκείου του τρέχοντος σχολικού έτους 2018-2019 και αποφοίτους που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2018-2019 για εισαγωγή σε σχολές, τμήματα, εισαγωγικές κατευθύνσεις Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, εφόσον:

α) έχουν δελτίο επανελέγχου ή έκθεση αυτοψίας για τη μόνιμη κατοικία τους ή β) είναι τέκνα θανόντων ή γ) έχει καταστραφεί ολοσχερώς η επιχείρηση γονέα από τις πυρκαγιές που έπληξανπεριοχές της Περιφέρειας Αττικής στις 23 και 24 Ιουλίου 2018.

Άρθρο 2 Εισαγωγή δικαιούχων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Οι δικαιούχοι του άρθρου 1 της παρούσας που υπέβαλαν αίτηση - δήλωση και συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις της τακτικής εξεταστικής περιόδου του τρέχοντος σχολικού έτους 2018-2019 ή πρόκειται να συμμετέχουν στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του μηνός Σεπτεμβρίου 2019 εισάγονται σε σχολές, τμήματα και εισαγωγικές κατευθύνσεις των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020, καθ’ υπέρβαση του συνολικού αριθμού εισακτέων. 

Για την εισαγωγή των δικαιούχων  σύμφωνα με το άρθρο 1 σε Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α., σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, παρέχεται είκοσι τοις εκατό (20%) προσαύξηση του συνόλου των μορίων που έλαβαν και απαραίτητη προϋπόθεση είναι ύστερα από την προσαύξηση να συγκεντρώνουν αριθμό μορίων τουλά-χιστον ίσο με τα μόρια του τελευταίου εισαχθέντος στη συγκεκριμένη σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση στο οικείο ακαδημαϊκό έτος.

Για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με προσαύξηση βαθμού των δικαιούχων του άρθρου 1 της παρούσας υποβάλλονται, εντός δέκα ημερών από την έκδοση της παρούσας, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία υπάγεται η σχολική μονάδα όπου ο υποψήφιος υπέβαλε αίτηση δήλωση συμμετοχής στις πανελλαδικές εξετάσεις τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

1. Αίτηση - δήλωση υπαγωγής στην ευνοϊκή διάταξη.

2. Κωδικός υποψηφίου με τον οποίο συμμετείχε στις πανελλαδικές ή θα συμμετέχει στις επαναληπτικές πα-νελλαδικές έτους 2019.

3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

4. Ληξιαρχική πράξη θανάτου γονέα, από την οποία να προκύπτει ο τόπος, η ημερομηνία και η αιτία θανάτου. Το δικαιολογητικό αυτό απαιτείται εάν επήλθε θάνατος γονέα εξαιτίας του συμβάντος (πυρκαγιές 23ης και 24ης Ιουλίου 2018).

5. α) Δελτίο επανελέγχου ή έκθεση αυτοψίας για τη μόνιμη κατοικία τους ή βεβαίωση του οικείου δήμου από την οποία να αποδεικνύεται ότι η επιχείρηση γονέα έχει καταστραφεί ολοσχερώς, εξαιτίας του συμβάντος (πυρκαγιές 23ης και 24ης Ιουλίου 2018). 

β) Δήλωση Ε1 του φορολογικού έτους 2017 του γονέα στη δήλωση του οποίου φαίνεται το τέκνο ως προστατευόμενο μέλος ή του ιδίου του τέκνου αν κάνει αυτοτελή δήλωση, προς απόδειξη της μόνιμης κατοικίας ή βεβαίωση από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. από την οποία ναπροκύπτει η έδρα της επιχείρησης, αν επικαλείται καταστροφή επιχείρησης, ανεξαρτήτως του αν η επιχείρηση ανήκει στον γονέα στη δήλωση του οποίου το τέκνο εμφανίζεται ως προστατευόμενο μέλος ή στον έτερο γονέα. 

Επισημαίνεται ότι η μόνιμη κατοικία αφορά τη στιγμή του συμβάντος και δεν γίνονται δεκτές δηλώσεις Ε1, οι οποίες τροποποιήθηκαν μετά το συμβάν.Τα δικαιολογητικά αυτά (της περίπτ. 5) απαιτούνται για τα τέκνα πληγέντων από τις πυρκαγιές – χωρίς θάνατογονέα.

Οι οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού συγκεντρώσουν και ελέγξουν το σύνολο των αντίστοιχων αιτήσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα προχωρήσουν στη σύνταξη ενός πίνακα με τους δικαιούχους υποψήφιους και ενός πίνακα με τους απορριπτέους τους οποίους αποστέλλουν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων προκειμένου να διεξαχθεί η επιλογή τους με βάση το Μηχανογραφικό Δελτίο έτους 2019 και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 2 της παρούσας. 

Οι πίνακες με τα αποτελέσματα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση εγκρίνονται από την αντίστοιχη Επιτροπή Έκδοσης Αποτελεσμάτων Επιλογής των υποψηφίων Γ.Ε.Λ. και ΕΠΑ.Λ. για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κυρώνονται από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και αντίγραφα αυτών αποστέλλονται στις σχολές και στα τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εγγραφή των επιτυχόντων σε αυτά σε διάστημα που ανακοινώνεται από τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

https://www.minedu.gov.gr/news/42211-08-07-19-rythmiseis-thematon-eisagogis-stin-tritovathmia-ekpaidefsi-to-akadimaiko-etos-2019-2020-gia-ta-tekna-oikogeneion-pou-epligisan-kata-tis-pyrkagies-tis-23is-kai-24is-iouliou-2018

 

 

 

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ

την Πέμπτη 18η Ιουλίου 2019

Ανακοινώνεται στους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης, ότι την Πέμπτη 18-07-2019 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία τους ως εξής:

Διδάκτορες

Η ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί ώρα 10.00

Μεταπτυχιακοί

Κατευθύνσεις: «Ελεγκτική και Φορολογία» και «Φορολογίας και Ελεγκτικής» ώρα: 10.00

Κατευθύνσεις: «Εθνική και Ενωσιακή Διοίκηση» και «Δίκαιο Επιχειρήσεων και Διοίκηση» ώρα: 11.30

Κατευθύνσεις: «Διοικητική Επιστήμη και Δημόσιο Μάνατζμεντ», «Δίκαιο, Τεχνολογία και Οικονομία», «Οικονομική Επιστήμη» και «Νομικός Πολιτισμός: Δημόσιο και Ιδιωτικό Δίκαιο» ώρα: 13.00

Σύμφωνα με το τελετουργικό προηγείται ενδυμασία με την τήβεννο του Πανεπιστημίου. Για το λόγο αυτό παρακαλείσθε να προσέλθετε στην Γραμματεία του Τμήματος, 1 ώρα νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα της ορκωμοσίας σας, έχοντας το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

 

 

3bio

 

Στο πλαίσιο του 3ου bio-Mechanical festival (https://bm-festival.com/της Χαλκίδας θα πραγματοποιηθούν προβολές  οπτικοακουστικών παραγωγώνσύντομης διάρκειας των φοιτητών του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ στην παραλία της Χαλκίδας την Τρίτη 9 Ιουλίου 2019, στις 9μμ

 -------------------------

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

YOUTUBERS : ΟΙ “ΑΦΑΝΕΙΣ” ΦΑΝΕΡΟΙ

 Μία σειρά videos των τελειόφοιτων του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου

Υπεύθυνη πρότζεκτ: Επίκουρη Καθηγήτρια Ιωάννα Βώβου

Τι μας κάνει να γελάμε στις μεντιακές πλατφόρμες; Τι λένε τα μικρά παιδιά όταν ανεβάζουν βίντεο στο YouTube; Πώς περνάμε από την τηλεόραση στο YouTube και το αντίστροφο; Πώς γινόμαστε ‘celebrity’; Πώς είναι να γνωρίζουμε καινούργιους τόπους μέσα από τα ταξίδια των Youtubers; Πώς βγάζουν χρήματα; Πώς δημιουργούνται οι κοινότητες στο Youtube;

Μετά το τέλος των προβολών θα ακολουθήσει συζήτηση με την επίκουρη καθηγήτρια Δρ. Ιωάννα Βώβου, καθώς και τους σπουδαστές δημιουργούς των ταινιών.

Ημερομηνία: 9/7 Ώρα 21:00 Διάρκεια: 60’ Είσοδος Ελεύθερη

Κινηματοθέατρο Rex

Δημοτικός Κινηματογράφος Ρεξ Χαλκίδας

Τζιαρντίνι 6, Χαλκίδα, Εύβοια

 

 

 

 

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση της ΜΟΔΙΠ του Παντείου Πανεπιστημίου με την παρουσία του Προέδρου της ΑΔΙΠ κ. Π. Κυπριανού και της Γενικής Διευθύντριας Χ. Μπέστα, καθώς και των Πρυτανικών Αρχών του Παντείου.

Ο Πρόεδρος και η Γενική Διευθύντρια ανέλυσαν και παρουσίασαν στους Προέδρους των Τμημάτων, στα μέλη της ΜΟΔΙΠ και των ΟΜΕΑ των Τμημάτων και σε στελέχη των Διοικητικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου τις γενικές αρχές του ρόλου της ΑΔΙΠ, τις Διεθνείς Πρακτικές Αξιολόγησης των ΑΕΙ, την ανάγκη Πιστοποίησης του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας, καθώς και την Διαδικασία Πιστοποίησης των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών των Τμημάτων.

Ο Πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ του Παντείου κ. Β. Κουγεάς αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο και την Γενική Διευθύντρια της ΑΔΙΠ για την παρουσία τους και την ενημέρωση της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Παντείου.

adip

 

 

 

Δευτέρα 01/07/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι αναβάλλονται οι προγραμματισμένες για το Σάββατο 06/07/2019 εξετάσεις μαθημάτων, σύμφωνα με την από 25/06/2019 απόφαση Συγκλήτου.

Η Γραμματεία κάθε Τμήματος θα προγραμματίσει τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων.

Από την Πρυτανεία

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ / ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ

Μετά τη λήξη της εξεταστικής περιόδου, σας περιμένουμε στο Γραφείο Σταδιοδρομίας/Διασύνδεσης, για ένα μάθημα σταδιοδρομίας με τίτλο:

«Χαράζοντας πορεία»

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Γραφείο Σταδιοδρομίας

Κακουλίδη Ελένη – Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Τηλ.:2109201661 – email:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας  στο πλαίσιο της πράξης «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού́ 2019 - 2020» με κωδικό MIS 5045299 

 

Περίληψη της ως άνω πρόσκλησης

 

Εντυπο αίτησης της υποψηφιότητας

 

Τις επόμενες ημέρες θα σταλεί χρονοδιάγραμμα για τις ενέργειες από εδώ και πέρα.

 

 

Διαγωνισμός σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος «Γεώργιος Ξαγοράρης» για την  πλήρωση μίας (1) θέσης υποτρόφου, πτυχιούχου του Παντείου Πανεπιστημίου, για το ακαδημαϊκό  έτος  2017-2018 για σπουδές  Δευτέρου  Κύκλου (μεταπτυχιακές) ή σπουδές Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές) σε Πανεπιστήμια  του  εξωτερικού για  ένα (1) έτος, που υπάγεται στην Άμεση Διαχείριση του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται από την Πέμπτη  20-6-2019 έως και τη Δευτέρα  16-9-2019.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για συμμετοχή στον ανωτέρω διαγωνισμό από την Πέμπτη 20-6-2019 έως και την Δευτέρα 16-9-2019 στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας (Ψ.Υ.ΔΗ.ΠΕ.Ε.Κ.) με τους κωδικούς που έχουν ως  πιστοποιημένοι χρήστες του Taxisnet.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο συνημμένο έγγραφο αρ. 96526/Ζ1/14-6-2019.

Α.ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ  ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ:

1. Πτυχίο Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

2. Καταγωγή  από  την Αθήνα .

3. Ηλικία   έως   36  ετών.

4. Εγγραφή  σε  εγκεκριμένο  πρόγραμμα  Δευτέρου Κύκλου (μεταπτυχιακές) και Τρίτου Κύκλου (διδακτορικές)  σπουδών Πανεπιστημίου Εξωτερικού, αναγνωρισμένο από τον επίσημο φορέα της χώρας μας (ΔΟΑΤΑΠ).

 

Η καταβολή  της  υποτροφίας  για  μεταπτυχιακές ή  διδακτορικές  σπουδές προσμετράται από  την  έναρξη  του ακαδημαϊκού  έτους 2017-2018 ή την έναρξη των σπουδών μέσα  στο  ακαδ. έτος 2017-2018  (κυρίως στην  περίπτωση της   εκπόνησης διδακτορικής  διατριβής) και διαρκεί  μέχρι ένα (1) έτος ανάλογα με  το πρόγραμμα σπουδών. Η μηνιαία  χορηγία ανέρχεται  σε εξακόσια (600,00) ευρώ.

Σε  περίπτωση εξ  αποστάσεως  σπουδών σε  πανεπιστήμια  του εξωτερικού η μηνιαία χορηγία ανέρχεται  σε τριακόσια (300,00) ευρώ.

Προϋπόθεση  για την καταβολή  της  υποτροφίας  είναι η επάρκεια των εσόδων του κληροδοτήματος και η διαπίστωση της καλής προόδου των μεταπτυχιακών ή  διδακτορικών σπουδών του υποτρόφου.

Δεν δύνανται να συμμετέχουν στην ανωτέρω διαδικασία επιλογής όσοι ενδιαφερόμενοι έχουν λάβει ήδη κατά το  παρελθόν υποτροφία για μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές   για  την  ίδια βαθμίδα σπουδών από  το κληροδότημα «Γ. Ξαγοράρης» ή από άλλο   κληροδότημα.

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο συνημμένο έγγραφο αρ. 96526/Ζ1/14-6-2019.

πρ

   Ο Παναγιώτης Ρέππας ήταν Ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου για μια σειρά ετών δίδασκε τα γνωστικά αντικείμενα: «Οικονομική Ανάπτυξη» και «Μακροοικονομική Θεωρία». Είχε κάνει σπουδές και ερευνητική εργασία στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών , στα πανεπιστήμια York και Western του Καναδά, στο πανεπιστήμιο Oxford U.K., στο πανεπιστήμιο Lomonosov της Μόσχας και φυσικά για πάνω από μια  35τία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις του, σε βιβλία και άρθρα διεθνών επιστημονικών περιοδικών, καλύπτουν ένα εύρος ζητημάτων της οικονομικής ανάπτυξης και οικονομικής μεγέθυνσης που αναφέρονται στους επί μέρους τομείς παραγωγής (γεωργία, βιομηχανία) και στις οικονομίες των αναπτυγμένων και λιγότερο αναπτυγμένων χωρών. Υπήρξε αφοσιωμένος ακαδημαϊκός και εξαιρετικός οικογενειάρχης.

Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή θα γίνει από τον ιερό ναό Αγίου Λαζάρου του Α΄ κοιμητηρίου  Αθηνών  αύριο Τρίτη 18-6-2019 στις 11:30 π.μ. 

 

 

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης, μετά την γνωστοποίηση του θανάτου του φίλου και συναδέλφου ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, συνήλθε σε έκτακτη Συνεδρίαση σήμερα Δευτέρα 17/06/2019 και αποφάσισε τα εξής: 

 1. Την αποστολή συλλυπητηρίων στην οικογένεια του εκλιπόντος συναδέλφου  
 2. Αντί στεφάνου κατάθεση χρηματικού ποσού σε ίδρυμα  
 3. Την παρουσία των μελών του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

3osem

Το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής  διοργανώνει το τρέχον εαρινό εξάμηνο τα  «Σεμινάρια του Εργαστηρίου για το Φύλο και την Κοινωνική Πολιτική» με θέμα: «Έμφυλες διαστάσεις των πόλεων».

Σας προσκαλούμε στο 3ο σεμινάριο  με θέμα: «Χώρος και Σεξουαλικότητες»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη  13 Ιουνίου 2019 στις 18:00 στο Αμφιθέατρο ΔΕΣΚοι του Παντείου Πανεπιστημίου.

(Χαρ. Τρικούπη 1 και Λαγουμιτζή, Καλλιθέα)

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Δεν απαιτείται εγγραφή.

 

 

 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ως επιστημονικό πεδίο της Υποτροφίας ορίζονται οι Πολιτισμικές Σπουδές (Cultural Studies) με έμφαση σε θέματα που αφορούν τη νεότερη και σύγχρονη Ελλάδα. Η διάρκεια της Υποτροφίας είναι μέχρι τρία έτη.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ

Α. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου (ελάχιστος βαθμός πτυχίου : οκτώ) και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Μaster) με Αριστα από πανεπιστήμια της Ελλάδας ή του εξωτερικού, αναγνωρισμένης ισοτιμίας στην Ελλάδα, σε γνωστικά αντικείμενα που αντιστοιχούν στα προγράμματα σπουδών των ακόλουθων Σχολών και τμημάτων : Φιλοσοφική Σχολή (Τμήματα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Τμήματα Φιλολογίας, Τμήματα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας), Τμήματα Μέσων, Επικοινωνίας και Πολιτισμού, Τμήματα Κοινωνιολογίας, Τμήματα Κοινωνικής ανθρωπολογίας, Τμήματα Πολιτικών Επιστημών, Τμήματα Πολιτισμικής Διαχείρησης, τμήματα Αρχιτεκτονικής.

Β. Οι υποψήφιοι θα πρέπει είτε να είναι ήδη εγγεγραμμένοι ως υποψήφιοι διδάκτορες στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, είτε (και εφόσον λάβουν την υποτροφία) να γίνoυν δεκτοί από τη Γενική Συνέλευση του ίδιου τμήματος, ως υποψήφιοι διδάκτορες, σύμφωνα με τον κανονισμό της Γενικής Συνέλευσης

Γ. Ξένες γλώσσες : γνώση δύο ξένων γλωσσών (σε επίπεδο C1 και C2)

ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ

1. Ο φάκελλος των υποψηφίων περιλαμβάνει : α. Αντίγραφο πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου β. Αντίγραφο πτυχίων ξένων γλωσσών γ. Βιογραφικό Σημείωμα δ. Ερευνητική Πρόταση με ενδεικτική βιβλιογραφία (έως 2000 λέξεις) ε. την Διπλωματική εργασία (Master) και τυχόν δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ : η διπλωματική εργασία και τυχον δημοσιεύσεις αποστέλλονται ΜΟΝΟΝ ηλεκτρονικά

2.Οι φάκελλοι των υποψηφίων που δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις δεν θα εξετάζονται.

3. Oι φάκελοι των υποψηφιοτήτων (πλην της διπλωματικής και των δημοσιεύσεων) κατατίθενται ή αποστέλλονται στη Γραμματεία του τμήματος Μέσων, Επικοινωνίας και Πολιτισμού ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

4. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή υποψηφιότητας : 31 Ιουλίου 2019

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Η επιτροπή αξιολόγησης αποτελείται από δύο (2) μέλη ΔΕΠ του τμήματος Ε.Μ.ΠΟ., τεσσερα (4) εξωτερικά μέλη και έναν (1) εκπρόσωπο της εταιρίας ELBISCO.

Η επιτροπή αξιολόγησης κρίνει τις υποψηφιότητες (αφού μελετήσει τους φακέλους των υποψηφίων και τους καλέσει σε προφορική συνέντευξη). Στην περίπτωση κατά την οποίο ο αριθμός των υποψηφιοτήτων είναι μεγάλος, η επιτροπή αξιολόγησης δικαιούται να προχωρήσει σε συνεντεύξεις βάσει short listing. Η ημερομηνία της προφορικής συνέντευξης θα ανακοινωθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Για την τριετία 2019-2022 θα δοθεί μία υποτροφία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποτροφία, μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού : https://cmc.panteion.gr/index.php/latest-news-announcements/14-studies/169-dimitra-filippou-elbisco-scholarship

 

 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Ορκωμοσία του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης,(ανακήρυξης Φεβρουαρίου 2019 αλλά και παλαιοτέρων ανακηρύξεων) θα τελεστεί την Πέμπτη 4η  Ιουλίου 2019,  στην Αίθουσα Τελετών, Κτίριο Διοίκησης και ώρες 11:00, 12:30  και 14:00.      

Παρακαλούνται οι πτυχιούχοι να προσέλθουν μισή ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα ορκωμοσίας, στη Γραμματεία του Τμήματος, με το Δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, επειδή, σύμφωνα με το τελετουργικό του Πανεπιστημίου, οι πτυχιούχοι κατά την ώρα της ορκωμοσίας θα φορούν την τήβεννο του Ιδρύματος. (βλ. αναλυτική ανακοίνωση στη σελίδα του Τμήματος)

 

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο Στ' Κύκλος του Σεμιναρίου του  Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου «Έγκλημα και Κινηματογράφος» που ήταν αφιερωμένος στη θεματική: «Έγκλημα και λογοτεχνία: Κινηματογραφική αναπαράσταση», με την προβολή της ΦΟΝΙΣΣΑΣ του Α.Παπαδιαμάντη σε Σκηνοθεσία Κ.Φέρρη, (εδώ το ενημερωτικό δελτίο)  που πραγματοποιήθηκε στις 4/6/19 στο χώρο της Βιβλιοθήκης της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (εδώ το Δελτίο Τύπουμε τη συμμετοχή εκλεκτών πανεπιστημιακών, της Γεν. Γραμματέως Ισότητας των Φύλων και πλήθους φοιτητών.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η Λυδία Κονιόρδου, η οποία διάβασε και απήγγειλε αποσπάσματα έργων του συγγραφέα.

 

 

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής  διοργανώνει το τρέχον εαρινό εξάμηνο τα  «Σεμινάρια του Εργαστηρίου για το Φύλο και την Κοινωνική Πολιτική» με θέμα: «Έμφυλες διαστάσεις των πόλεων».
 
Σας προσκαλούμε στο 2ο σεμινάριο  με θέμα: «Έμφυλες βιωματικές προσεγγίσεις της πόλης».
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019 στις 18:00 στο Αμφιθέατρο ΔΕΣΚοι του Παντείου Πανεπιστημίου.
 
(Χαρ. Τρικούπη 1 και Λαγουμιτζή, Καλλιθέα)
 
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
 
Δεν απαιτείται εγγραφή.
Επισυνάπτονται το πρόγραμμα και η αφίσα.
 
 

 

            Αθήνα 03/06/2019

                                                              

                                                                                        

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου, ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις που αφορούν τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος, για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, θα υποβάλλονται από την Τρίτη 4 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. https:// stegastiko.minedu.gov.gr   στην ειδική εφαρμογή για το στεγαστικό επίδομα.

Οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων, τους όρους και τις προϋποθέσεις στη συνημμένη εγκύκλιο.  

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2018-2019

 

Από το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας

                                                                                                      

                                                                                              Αθήνα 03/06/2019

                                                                                       

Ανακοινώνεται στους φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου, ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις που αφορούν τη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος, για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, θα υποβάλλονται από την Τρίτη 4 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων. https:// stegastiko.minedu.gov.gr   στην ειδική εφαρμογή για το στεγαστικό επίδομα.

Οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων, τους όρους και τις προϋποθέσεις στη συνημμένη εγκύκλιο.  

  

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2018-2019

 

Από το Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας

                                                                                                      

 

 

30/5/2019 Τμήμα Ψυχολογίας

(11:00 & 12:30 )

 

3/6/2019 Τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού

(10:30)

 

10/6/2019 Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής

(11:00 & 13:00)

 

13/6/2019 Τμήμα Κοινωνιολογίας

(11:00, 12:30 & 13:30)

 

20/6/2019 Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης

(10:00, 11:30 & 13:00)

 

21/6/2019 Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας

(12:00 & 13:30)

 

4/7/2019 Ορκωμοσία ΤΟΠΑ

 

18/7/19 Ορκωμοσία ΠΜΣ Δημόσιας Διοίκησης 

 

 

 

 

Στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος Σύγχρονα Θέματα Κοινωνικής Θεωρίας του ΠΜΣ «Κοινωνιολογία» του Τμήματος Κοινωνιολογίας, Διδάσκουσα Καθηγήτρια Αλεξάνδρα Χαλκιά, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Ιουνίου 6.15μμ η Ομιλία η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Απριλίου στις 6.15μμ 

«Θεωρία-Πράξη-Πολιτική: Προβληματίζοντας την έννοια του νομαδισμού»

 

Dr. Maria Tamboukou, Professor of Feminist Studies, University of East London,Leverhulme Research Fellow, 2018-19

Τρίτη 4 Ιουνίου 6.15μμ

 

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Ε12 του Νέου Κτιρίου του Παντείου Πανεπιστημίου και είναι ανοιχτή σε ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενους.

 

 

Η Διευθύντρια του ΕCEFIL (ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ) Αναπλ. Καθηγήτρια Μαρία Μενγκ-Παπαντώνη σας προσκαλεί στο πλαίσιο των συναντήσεων LUNCHEON SERIES SPEAKERS. Το θέμα της συνάντησής μας είναι: «ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΔΥΣΚΟΛΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ».

Κεντρικός Ομιλητής: ο Νομικός Σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ κ. Αργ. Οικονόμου.
 
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην αίθουσα του ΔΕΣΚΟΙ στο ισόγειο, στις 13.30.Χορηγούνται βεβαιώσεις παρακολούθησης στους παρευρισκόμενους.

 

Η ορκωμοσία των φοιτητών/τριων του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας

θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019,

στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου  

και ώρα 12:00  &  13:30 

αναλυτικός ονομαστικός κατάλογος

 

 

 

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 θα πραγματοποιηθεί Τελετή Ορκωμοσίας του Τμήματος Ψυχολογίας, 
στην Αίθουσα Τελετών "Αριστοτέλης" του Παντείου Πανεπιστημίου,


Ωρα 11:00 και 12:30

Σας υπενθυμίζουμε ότι, η παρουσία σας στην Τελετή Ορκωμοσίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την λήψη του πτυχίου σας.

Σύμφωνα με το τελετουργικό του Πανεπιστημίου, προηγείται ενδυμασία με την τήβεννο του Ιδρύματος, για το λόγο αυτό παρακαλείσθε να έρχεστε από τη Γραμματεία του Τμήματος τουλάχιστον 30 λεπτά νωρίτερα από την προκαθορισμένη και να έχετε μαζί σας Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

 

 

Ανακοινώνεται ότι την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2019 και ώρα 11:00 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου, (ισόγειο κεντρικού κτιρίου) θα πραγματοποιηθεί τελετή ορκωμοσίας Προπτυχιακών Φοιτητών, Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Διδακτόρων.

Σύμφωνα με το τελετουργικό του Πανεπιστημίου προηγείται ενδυμασία με την τήβεννο του Ιδρύματος. Για τον λόγο αυτό παρακαλείσθε να προσέλθετε στη Γραμματεία του Τμήματος, 1 ώρα νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα της ορκωμοσίας σας, έχοντας  μαζί  σας:

 1. το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας 
 2. και την Ακαδ. Ταυτότητα-Paso

            (όσοι δεν την έχουν καταθέσει κατά την υποβολή της αίτησης ορκωμοσίας).

 

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

 

 

Το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας σας προσκαλεί στο διεθνές συνέδριο 

Soundscapes of Trauma: Music, Violence, Therapy 

(23-25 Μαΐου).

Το συνέδριο πραγματεύεται τις πολλαπλές και αντιφατικές χρήσεις της μουσικής σε συνθήκες κράτησης, εγκλεισμού, εκτοπισμού και εμπόλεμων συρράξεων σε διάφορα συμφραζόμενα του σύγχρονου κόσμου. 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤYΠΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

 

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής 
διοργανώνει το τρέχον εαρινό εξάμηνο τα  «Σεμινάρια του Εργαστηρίου για το Φύλο και την Κοινωνική Πολιτική» με θέμα:

«Έμφυλες διαστάσεις των πόλεων»

Σας προσκαλούμε στο 1ο σεμινάριο  με θέμα: «Ισότητα των Φύλων στις
πόλεις: Θεσμικές προσεγγίσεις»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στις 17:00 στο Αμφιθέατρο 2 του Νέου Κτιρίου του Παντείου
Πανεπιστημίου (2ο όροφος)

Θα δοθούν
βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Δεν απαιτείται
εγγραφή

 ergsf

 

 

Ανακοινώνεται ότι η ορκωμοσία

-των πτυχιούχων του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής της εξεταστικής περιόδου Φεβρουαρίου 2019 καθώς και προηγούμενων εξεταστικών περιόδων, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου και ώρα 11.00 πμ.

-των διπλωματούχων του Μεταπτυχιακού «Κοινωνική Πολιτική: Μέθοδοι και εφαρμογές» της εξεταστικής περιόδου Φεβρουαρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου και ώρα 13.00 μμ

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση με τα ονόματα των ορκισθέντων.

Οι φοιτητές που θέλουν να συμμετάσχουν να έχουν καταθέσει αίτημα ορκωμοσίας και τα σχετικά δικαιολογητικά μέχρι την Τρίτη 21 Μαϊου 2019

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

 

 

Πάντειο Πανεπιστήμιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 9 Μαΐου 2019,

Στο διάστημα μεταξύ 2-5 Μαίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο διεθνές συνέδριο με τίτλο Rethinking Crisis, resistance and strategy το οποίο διοργάνωνε το διεθνές περιοδικό Historical Materialism μαζί με το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου. Στο συνέδριο πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 120 πάνελ με τη συμμετοχή 400 ομιλητών από 30 περίπου χώρες. Η θεματολογία της διοργάνωσης χαρακτηρίστηκε από μεγάλη ποικιλία: η Ευρωπαϊκή Ένωση και η προοπτική της, η θεωρία του Κράτους, το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα, τα θέματα των έμφυλων διακρίσεων, η απελευθερωτική στρατηγική σήμερα, πλευρές της μαρξιστικής οικονομικής θεωρίας και πολλά ακόμα. Η οργανωτική επιτροπή έλαβε από πολλούς συνέδρους, είτε δια ζώσης είτε μέσω μαίηλ, συγχαρητήρια για την άποψη διεξαγωγή του συνεδρίου. Οι εργασίες του συνεδρίου καλύφθηκαν δημοσιογραφικά από την ΕΡΤ, τις εφημερίδες Εφημερίδα των Συντακτών, Ποντίκι, Πριν , το ρ/σ Αθήνα 9,84 και τους δικτυακούς τόπους in.gr, infowar, alfavita, iskra.

 

 

Το link του website του ECEFIL θα το βρείτε εδώ

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ανακοινώνεται ότι η ορκωμοσία των πτυχιούχων του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της εξεταστικής περιόδου Φεβρουαρίου 2019 καθώς και προηγούμενων εξεταστικών περιόδων θα πραγματοποιηθεί τη Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019, στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου και ώρα 10.00, 11.30 και 13.00.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση με τα ονόματα των ορκισθέντων.

Οι φοιτητές που θέλουν να συμμετάσχουν να έχουν καταθέσει αίτημα ορκωμοσίας και σχετικά δικαιολογητικά μέχρι την Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Από τη Γραμματεία του Τμήματος

 

 

Όσοι φοιτητές ολοκλήρωσαν το Πρόγραμμα σπουδών τους με επιτυχία στην εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019, είτε σε προηγούμενες εξεταστικές περιόδους και δεν είχαν φυσική παρουσία σε ορκωμοσία, θα ορκιστούν την Δευτέρα 03/06/2019 ως εξής:

από Α-Ω στις 10.30 στην αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές θα πρέπει να προσέλθουν μία ώρα νωρίτερα στη θυρίδα της Γραμματείας προκειμένου να υπογράψουν.

Το πρωτόκολλο ορκωμοσιών του Πανεπιστημίου προβλέπει όσοι φοιτητές ορκίζονται να φορούν τήβεννο, για το λόγο αυτό θα πρέπει να φέρουν μαζί τους δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΟΜΦΕΤΙ.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019), ΤH ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΜΑΪΟΥ 2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 11,00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ).

ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΟΡΚΩΜΟΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΤΗΒΕΝΝΟ & ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ.

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΟΜΦΕΤΙ.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 

Το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών επαναπροκηρύσσει Δημόσιο Ανοικτό Μειοδοτικό διαγωνισμό, με αριθμό Διακήρυξης 02/2019 και Αριθ.Πρωτ.: 815 /18 -4-2019  με έγγραφες σφραγισμένες προσφορές για την μίσθωση ακινήτου ή ακινήτων κατάλληλου/λων για γραφεία, για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, για το χρονικό διάστημα από 1-7-2019 έως 31-12-2021. 

Χρόνος διενέργειας του διαγωνισμού:    30 Μαΐου  2019, ημέρα  Πέμπτη και ώρα 11:00 π.μ.

 

 

ΑΔΕΙΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Παντείου Πανεπιστημίου θα παραμείνουν κλειστές από την

Μ. Πέμπτη 25/4/2019 μέχρι και την Παρασκευή 3/5/2019, λόγω των εορτών του Πάσχα.

Από την Πρυτανεία

 

 

 

Αθήνα, 15 Απριλίου 2019

 

 

Η Σύγκλητος, μετά από συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με την ομάδα εκπροσώπων των φοιτητικών παρατάξεων του Πανεπιστημίου, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ και ανακοινώνει τα εξής:

α) Η διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών είναι ένα θέμα, που αφορά σε όλο το Πανεπιστήμιο και, όπως σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας διεξήχθησαν οι εκλογές με τη συμμετοχή όλων των φοιτητικών παρατάξεων, έτσι θα πρέπει να διεξαχθούν και στο Πανεπιστήμιό μας.

β) Η Σύγκλητος δεν έχει καμία διάθεση να εμπλακεί στη διαφωνία μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων, όσον αφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών στο Πανεπιστήμιο. Για τον λόγο αυτόν, προκειμένου να παράσχει στις φοιτητικές παρατάξεις όλες τις διευκολύνσεις για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών, θα πρέπει να δηλωθεί από κοινού ομόφωνη απόφαση από όλες τις φοιτητικές παρατάξεις σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών.

 

 

 

Πρόγραμμα Παρακολούθησης Γεν. Συνελεύσεων Εισηγμένων Εταιρειών 2019

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ:

Σάββατο 13 Απριλίου, ώρα 10.30 πμ

ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ (ημιόροφος), Ναυάρχου Νικοδήμου 18 & Βουλής.

(Μετρό Σύνταγμα).

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Παρακολούθησης Γενικών Συνελεύσεων Εισηγμένων Εταιρειών για το 2019, διοργανώνεται το 4ο από μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων, με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των φοιτητών, για την παρακολούθηση των Γεν. Συνελεύσεων.

Στο σεμινάριο της 13/4/2019 θα διδαχθούν τα εξής:

1. Ανάλυση των οικονομικών καταστάσεων, από την οπτική του επενδυτή.

(Γιάννης Φίλος, Καθηγητής ΠΑΝΤΕΙΟ Πανεπιστήμιο)

2. Παρακολούθηση ανακοινώσεων των εισηγμένων εταιρειών, από τον δικτυακό τόπο του Χρημ. Αθηνών.

(Μπάμπης Εγγλέζος, Πρόεδρος ΣΕΔ)

3. Ανάλυση των θεμάτων της Γεν. Συνέλευσης της εταιρείας ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε, η οποία, θα είναι η πρώτη Γεν. Συνέλευση που θα επισκεφθούμε.

(Νίκος Οικονομόπουλος, Μέλος ΔΣ ΣΕΔ)

4. Οδηγίες συμπλήρωσης του Ερωτηματολόγιου που συμπληρώνουν οι φοιτητές στις Γεν. Συνελεύσεις

(Μπάμπης Εγγλέζος-Νίκος Οικονομόπουλος)

5.Παρουσίαση της εργασίας για την εταιρεία Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε., την οποία εκπονεί ομάδα φοιτητών

Οι φοιτητές χωρίζονται σε ομάδες των 4-5 ατόμων και κάθε ομάδα αναλαμβάνει να εκπονήσει εργασία, με την οποία θα αναλύεται μία εισηγμένη εταιρεία.

Οι εργασίες αυτές, θα δημοσιευθούν στο ηλεκτρονικό περιοδικό του ΣΕΔ, μετά το τέλος του προγράμματος.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, με δήλωση συμμετοχής στη φόρμα: https://goo.gl/g69GG2 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης, ακόμη και σε όσους παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο σεμινάριο, χωρίς να συμμετάσχουν στη συνέχεια του προγράμματος

Για τη Διοργάνωση, εκ μέρους του Παντείου/ ΚΕΔΕΟ

Γιάννης Φίλος

Καθηγητής Ελεγκτικής- Λογιστικής

 

 

Πρόγραμμα Παρακολούθησης Γεν. Συνελεύσεων Εισηγμένων Εταιρειών 2019

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ:

Σάββατο 13 Απριλίου, ώρα 10.30 πμ

ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ (ημιόροφος), Ναυάρχου Νικοδήμου 18 & Βουλής.

(Μετρό Σύνταγμα).

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Παρακολούθησης Γενικών Συνελεύσεων Εισηγμένων Εταιρειών για το 2019, διοργανώνεται το 4ο από μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων, με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία των φοιτητών, για την παρακολούθηση των Γεν. Συνελεύσεων.

Στο σεμινάριο της 13/4/2019 θα διδαχθούν τα εξής:

1. Ανάλυση των οικονομικών καταστάσεων, από την οπτική του επενδυτή.

(Γιάννης Φίλος, Καθηγητής ΠΑΝΤΕΙΟ Πανεπιστήμιο)

2. Παρακολούθηση ανακοινώσεων των εισηγμένων εταιρειών, από τον δικτυακό τόπο του Χρημ. Αθηνών.

(Μπάμπης Εγγλέζος, Πρόεδρος ΣΕΔ)

3. Ανάλυση των θεμάτων της Γεν. Συνέλευσης της εταιρείας ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε, η οποία, θα είναι η πρώτη Γεν. Συνέλευση που θα επισκεφθούμε.

(Νίκος Οικονομόπουλος, Μέλος ΔΣ ΣΕΔ)

4. Οδηγίες συμπλήρωσης του Ερωτηματολόγιου που συμπληρώνουν οι φοιτητές στις Γεν. Συνελεύσεις

(Μπάμπης Εγγλέζος-Νίκος Οικονομόπουλος)

5.Παρουσίαση της εργασίας για την εταιρεία Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε., την οποία εκπονεί ομάδα φοιτητών

Οι φοιτητές χωρίζονται σε ομάδες των 4-5 ατόμων και κάθε ομάδα αναλαμβάνει να εκπονήσει εργασία, με την οποία θα αναλύεται μία εισηγμένη εταιρεία.

Οι εργασίες αυτές, θα δημοσιευθούν στο ηλεκτρονικό περιοδικό του ΣΕΔ, μετά το τέλος του προγράμματος.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές όλων των τμημάτων του Πανεπιστημίου

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν, με δήλωση συμμετοχής στη φόρμα: https://goo.gl/g69GG2 ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στα Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης, ακόμη και σε όσους παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο σεμινάριο, χωρίς να συμμετάσχουν στη συνέχεια του προγράμματος

Για τη Διοργάνωση, εκ μέρους του Παντείου/ ΚΕΔΕΟ

Γιάννης Φίλος

Καθηγητής Ελεγκτικής- Λογιστικής

 

 

 

Την Τετάρτη 10 Απριλίου 2019, ημέρα διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών, δεν θα πραγματοποιηθεί η διδασκαλία των προπτυχιακών μαθημάτων. Όσον αφορά δε στη διδασκαλία των μαθημάτων των Προγραμμάτων  Μεταπτυχιακών Σπουδών και τις Διοικητικές λειτουργίες των Τμημάτων (συνεδριάσεις Τομέων και Τμημάτων), αυτές θα πραγματοποιηθούν κανονικά και εφόσον βεβαίως  δεν συμπίπτουν με τις αίθουσες διεξαγωγής της ψηφοφορίας.

Σε περίπτωση που κάποια από τις  αίθουσες διδασκαλίας των μαθημάτων των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών, διατίθεται για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας,  η διδασκαλία αυτών θα γίνει μετά από  συνεννόηση με τις αρμόδιες Γραμματείες και τη Μηχανοργάνωση του Παν/μίου, για να τους διατεθεί άλλη διαθέσιμη αίθουσα". 

  Σχετικά με  τις φοιτητικές εκλογές της 10ης Απριλίου 2019,  σας ενημερώνουμε ότι η Σύγκλητος της 4ης/4/2019 αποφάσισε για την διεξαγωγή της  ψηφοφορίας να παραχωρηθούν οι ακόλουθες αίθουσες:

Νεόκτιστο  κτίριο:      Αμφ.2,  Αμφ.3,  Αμφ. Σ.Κ.Ι

         1ος όροφος :      Α1,  Α4.1

         2ος  όροφος :      Β1,  Β2,   Β4,  Β5.1

         3ος  όροφος :       Γ4,  Γ5.1

                                  

Σε περίπτωση που κάποια από τις ανωτέρω αίθουσες διατίθεται για διδασκαλία μαθημάτων ΠΜΣ, η διδασκαλία αυτών θα γίνει σε άλλη διαθέσιμη αίθουσα, μετά από συνεννόηση με τις αρμόδιες Γραμματείες.

Το κτίριο "Στασινόπουλου" (Γιάλινο θα παραμείνει κλειστό καθόλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας, για λόγους ασφαλείας, με συνέπεια τα μέλη ΔΕΠ που έχουν τα γραφεία τους εκεί να μην έχουν πρόσβαση  τις ώρες της εκλογικής διαδικασίας.

 

 

 

Στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος Σύγχρονα Θέματα Κοινωνικής Θεωρίας του ΠΜΣ «Κοινωνιολογία» του Τμήματος Κοινωνιολογίας, Διδάσκουσα Καθηγήτρια Αλεξάνδρα Χαλκιά, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω διαλέξεις Προσκεκλημένων Ομιλητριών.

 

Protestant women and the Bible – a strong, but uneasy relationship”

(στα Αγγλικά, με απόδοση όρων στα Ελληνικά)

Professor Jorunn Økland, Director, Norwegian Institute at Athens

Τρίτη 26 Μαρτίου 6.15 μμ

 

«Μελετώντας την Τρούμπα: Αυτονόητα, ανεξερεύνητες περιοχές»

Αλεξάνδρα Ζαββού, PhD, Manchester Metropolitan University, Διδάσκουσα Πανεπιστημιακή υπότροφος, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Τρίτη 9 Απριλίου 6.15μμ

 

«Θεωρία-Πράξη-Πολιτική: Προβληματίζοντας την έννοια του νομαδισμού»

Dr. Maria Tamboukou, Professor of Feminist Studies, University of East London, Leverhulme Research Fellow, 2018-19

Τρίτη 16 Απριλίου 6.15μμ

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Ισογείου του κτιρίου ΔΕΣΚοι του Παντείου Πανεπιστημίου και είναι ανοιχτές σε ενδιαφερόμενες και ενδιαφερόμενους.

 

Ανακοίνωση - γνωστοποίηση Τελικής Κατακύρωσης του αποτελέσματος του υπ’ αριθ. 01/2018, αριθ.πρωτ.1398/6-6-2018 και α.α. ΕΣΗΔΗΣ: 57516,1 Ηλεκτρονικού Δημόσιου Διεθνούς Ανοικτού Διαγωνισμού, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει της τιμής (χαμηλότερη τιμή), για την ανάδειξη αναδόχου και τη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών φύλαξης κτιρίων και χώρων του Πανεπιστημίου από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης για το χρονικό διάστημα από 1/1/2019 έως και 31/12/2021  (ΑΔΑ:Ψ6ΖΘ469Β7Α-ΦΦΧ  ΑΔΑΜ: 18PROC003215580)

 

Στις 27-28 Μάρτη 2019 στην Αίθουσα ΔΕΣΚΟΙ θα συναντηθούν 27 ερευνητές από την Ελλάδα, Βουλγαρία, Κροατία, Μολδαβία, Β. Μακεδονία, Αλβανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Λιθουανία και Βουλγαρία προκειμένου να παρουσιάσουν τις επιστημονικές τους εργασίες και να συζητήσουν  για τις δυνατότητες και τις ελλείψεις των Ευρωπαϊκών και εθνικών υποδομών σε ζητήματα Εργασίας, Συνθηκών Διαβίωσης και Κοινωνικού Αποκλεισμού με την επιστημονική ευθύνη του επ, καθηγητή Κώστα Δημουλά. Το Επιστημονικό Εργαστήρι αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων του Προγράμματος HORIZON-2020 InGRID2 στο οποίο το Πάντειο Πανεπιστήμιο συμμετέχει ως εταίρος από κοινού με 19 Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας-Διασύνδεσης του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την υπηρεσία Συμβουλευτικής και Ψυχολογικές Υποστήριξης διοργανώνει για τους φοιτητές - αποφοίτους, ομαδικές συναντήσεις με στόχο την προετοιμασία τους για τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας και το σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους.

Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ 2019

Ημερομηνία

Ώρα

Τίτλος Σεμιναρίου

Δευτέρα 1-4-2019

10:00-12:00

Ας μιλήσουμε για το ΨΕΜΑ με ειλικρίνεια.

(Το Σεμινάριο διοργανώνεται με αφορμή την ημέρα της Πρωταπριλιάς)

Δευτέρα 8-4-2019

10:00-12:00

Σύνταξη Βιογραφικού Σημειώματος και προετοιμασία για τη Συνέντευξη.

Τόπος Διεξαγωγής:Αίθουσα Β2, Νέο Κτίριο 2ος όροφος.

Εισηγήτρια: Ελένη Κακουλίδη, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας/Ψυχολόγος.

Συμμετοχή: Γκιάτη Άννα, MscΨυχολόγος.

Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής: Δευτέρα ως Παρασκευή, 09:00-14:00 στο Γραφείο Διασύνδεσης του Παντείου

(Ισόγειο Νεόχτιστου Κτιρίου, απέναντι από το Κ.Ε.Φ.)

Τηλ. 210 9201661 – 210 9201045  

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

          Από το Γραφείο

                            Σταδιοδρομίας - Διασύνδεσης

 

 

Το Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, με πρωτοβουλία του Προέδρου της και των μελών ΔΕΠ του διαμόρφωσε πρόταση, μετά από συστηματική διερεύνηση των πρωτοβουλιών άλλων Πανεπιστημίων, Προγράμματος Σπουδών για την απόκτηση διδακτικής επάρκειας των φοιτητών του Παντείου Πανεπιστημίου. .

Η πρόταση εγκρίθηκε την 26/04/2019 με απόφαση της Συνέλευσης του Τμήματος και στη συνέχεια από την Σύγκλητο, η οποία με την από 19/10/2018 απόφασή της, ανέθεσε στο ΤΟΠΑ τον συντονισμό των διαδικασιών σύστασης Διατμηματικού Προγράμματος Σπουδών Επιστημών της Αγωγής και της Διδακτικής Πράξης. Σκοπός του Προγράμματος είναι η απόκτηση διδακτικής και παιδαγωγικής επάρκειας των αποφοίτων όλων των Τμημάτων, που το επιθυμούν.

Οι εκπρόσωποι των Τμημάτων στην ομάδα έργου είναι οι εξής:

Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Καθηγητής Αθ. Παπαδασκαλόπουλος Δημ. Ιεραπετρίτης, ΕΔΙΠ (Γραμματέας Ομάδας Έργου)

Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Καθηγήτρια Πρόκου Ελένη

Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης Επικ. Καθηγ. Χριστίνα Χριστοπούλου

Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Επικ. Καθηγητής Ανδρέας Κόλλιας

Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Αναπλ. Καθηγήτρια Ειρήνη Τουντασάκη

Τμήμα Ψυχολογίας Καθηγητής Ιωάννη Κατερέλος Αναπλ. Καθηγήτρια Σμαράγδα Καζή

Τμήμα Κοινωνιολογίας Καθηγήτρια Βασιλική Καντζάρα

Τμήμα ΕΜΠΟ Επικ. Καθηγήτρια Αγγελική Γαζή

 

Πρόεδρος ΤΟΠΑ

Καθ. Θεοδόσιος Β. Παλάσκας

 

 

Ανακοινώνεται ότι, εγκρίθηκε η υπ’ αριθμ. 2443 προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 61/τ.Γ’/29-01-2019, για την πλήρωση μιας θέσης Καθηγητή πρώτης βαθμίδας, με γνωστικό αντικείμενο «Διοίκηση και Marketing», του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι έχουν τα νόμιμα προσόντα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητάς τους μέσω του συνδέσμου https://apella.minedu.gov.gr/ μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά (οδηγίες για την υποβολή υποψηφιότητας αναφέρονται αναλυτικά στο σύνδεσμο https://apella.minedu.gov.gr/aei-reg4 και οδηγίες για την εγγραφή καθώς και για τη χρήση της εφαρμογής αναφέρονται αναλυτικά στο σύνδεσμο https://apella.minedu.gov.gr/manual),, μέχρι και 20-04-2019.

Μαζί με την ηλεκτρονική αίτηση πρέπει να αναρτηθούν:

 1. Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, το οποίο καταχωρείται ηλεκτρονικά
 2. Για άρρενες υποψηφίους, υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, όπου δεσμεύονται ότι θα έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή θα έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές πριν την έκδοση της πρυτανικής πράξης διορισμού τους.
 3. Βιογραφικό σημείωμα
 4. Αντίγραφο πτυχίων και τίτλων σπουδών. Αν οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από Α.Ε.Ι. εξωτερικού θα πρέπει να αναρτηθούν και οι σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας από ΔΟΑΤΑΠ ή αντίγραφο της αίτησης για αναγνώριση της ισοτιμίας.
 5. Επιστημονικές δημοσιεύσεις και αναλυτικό υπόμνημα αυτών. (Θα δίνεται επιπλέον και η δυνατότητα αναφοράς στο έργο που δεν είναι δυνατόν ή εύκολο να αναρτάται ηλεκτρονικά).
 6. Διδακτορική Διατριβή.

¨       Το πιστοποιητικό γέννησης θα αναζητηθεί αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού. Προκειμένου για πολίτες κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποβάλλεται πιστοποιητικό της αρμόδιας αρχής του κράτους την ιθαγένεια του οποίου έχει ο υποψήφιος.

¨       Το αντίγραφο Ποινικού Μητρώου δικαστικής χρήσης και το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α’ θα αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού.

Οι ανωτέρω πολίτες οφείλουν να υποβάλουν, εκτός των πιο πάνω δικαιολογητικών και πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Ελληνικού ΑΕΙ ή απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου ή πιστοποιητικό ελληνομάθειας Γ1' επιπέδου από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, από το οποίο θα αποδεικνύεται η πλήρης γνώση και άνετη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί για τη συγκεκριμένη θέση υποχρεούται να καταθέσει:

-          Πιστοποίηση υγείας για διορισμό, με προσκόμιση σχετικών ιατρικών πιστοποιητικών κατόπιν παραπεμπτικού εγγράφου της υπηρεσίας του Πανεπιστημίου που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού.

                Πληροφορίες στο Τμήμα Διδακτικού Προσωπικού τηλ. 210-9201017, 210-9201351, 210-9201347 από 09:00π.μ. έως 13:00μ.μ.

                                                                                                 

                                                                                                                Η Πρύτανις

                                                                                              Καθηγήτρια Ισμήνη Α. Κριάρη

 

 

Η Διδασκαλία των μαθημάτων  θα διακοπεί  την  Πέμπτη  21η  Μαρτίου  τ.έ.   από  τις  12:00-14:00,  λόγω του  εορτασμού  για την  εθνική επέτειο   της 25ης Μαρτίου.

 

Από την Πρυτανεία

 

 

Ανακοινώνεται ότι, εγκρίθηκε η υπ’ αριθμ. 2481 προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 270/τ.Γ’/05-03-2019, για την πλήρωση μιας θέσης στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Ευρωπαϊκή Οικονομία», του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητάς τους μέσω του συνδέσμου https://apella.minedu.gov.gr/ μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά (οδηγίες για την υποβολή υποψηφιότητας αναφέρονται αναλυτικά στο σύνδεσμο https://apella.minedu.gov.gr/aei-reg4 και οδηγίες για την εγγραφή καθώς και για τη χρήση της εφαρμογής αναφέρονται αναλυτικά στο σύνδεσμο https://apella.minedu.gov.gr/manual), μέχρι και 13-04-2019

Μαζί με την ηλεκτρονική αίτηση πρέπει να αναρτηθούν:

1. Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, το οποίο καταχωρείται ηλεκτρονικά

2. Για άρρενες υποψηφίους, υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, όπου δεσμεύονται ότι θα έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή θα έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές πριν την έκδοση της πρυτανικής πράξης διορισμού τους.

3. Βιογραφικό σημείωμα

4. Αντίγραφο πτυχίων και τίτλων σπουδών. Αν οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από Α.Ε.Ι. εξωτερικού θα πρέπει να αναρτηθούν και οι σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας από ΔΟΑΤΑΠ ή αντίγραφο της αίτησης για αναγνώριση της ισοτιμίας.

5. Επιστημονικές δημοσιεύσεις και αναλυτικό υπόμνημα αυτών. (Θα δίνεται επιπλέον και η δυνατότητα αναφοράς στο έργο που δεν είναι δυνατόν ή εύκολο να αναρτάται ηλεκτρονικά).

6. Διδακτορική Διατριβή

* Το πιστοποιητικό γέννησης θα αναζητηθεί αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού. Προκειμένου για πολίτες κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποβάλλεται πιστοποιητικό της αρμόδιας αρχής του κράτους την ιθαγένεια του οποίου έχει ο υποψήφιος.

* Το αντίγραφο Ποινικού Μητρώου δικαστικής χρήσης και το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α’ θα αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού.

Οι ανωτέρω πολίτες οφείλουν να υποβάλουν, εκτός των πιο πάνω δικαιολογητικών και πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Ελληνικού ΑΕΙ ή απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου ή πιστοποιητικό ελληνομάθειας Γ1' επιπέδου από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, από το οποίο θα αποδεικνύεται η πλήρης γνώση και άνετη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί για τη συγκεκριμένη θέση υποχρεούται να καταθέσει:

* Πιστοποίηση υγείας για διορισμό, με προσκόμιση σχετικών ιατρικών πιστοποιητικών κατόπιν παραπεμπτικού εγγράφου της υπηρεσίας του Πανεπιστημίου που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού.

Πληροφορίες στο Τμήμα Διδακτικού Προσωπικού τηλ. 210-9201017, 210-9201351, 210-9201347 από 09:00π.μ. έως 13:00μ.μ.

Η Πρύτανις

Καθηγήτρια Ισμήνη Α. Κριάρη

 

 

Το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου  και της Πρυτάνεως Καθηγήτριας Ισμήνης Κριάρη διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο:

«Γυναικοκτονίες: Διαπιστώσεις, ερωτήματα και ερωτηματικά».

Συμμετέχουν :

Βασιλική Αρτινοπούλου, Σοφία Βαγενά, Άννα Βουγιούκα, Μαρία Γκασούκα, Φωτεινή Μηλιώνη, Άννα Μιχαλακέλη, Αθηνά Πεγκλίδου, Γεωργία Πετράκη, Αλεξία Τσούνη

Χαιρετισμοί: Φωτεινή Κούβελα, Ισμήνη Κριάρη, Ιωάννης Κουζής, Δέσποινα Παπαδοπούλου,

Συντονισμός: Γεωργία Πετράκη

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 στις 17:00 στο Αμφιθέατρο Σ. Καραγιώργα 2 στο Νέο Κτίριο του Παντείου Πανεπιστημίου

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Δεν απαιτείται εγγραφή.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και την αφίσα

 

31 Μαρτίου λήγει η προθεσμία για το Ευρωπαϊκό Διαπανεπιστημιακό Μεταπτυχιακό Δικαιωμάτων του ανθρώπου και Εκδημοκρατισμού στο οποίο συμμετέχει το Τμήμα ΔΕΠΣ Παντείου Πανεπιστημίου εδώ και 15 χρόνια. Πρώτο εξάμηνο στη Βενετία. Δεύτερο Εξάμηνο σε ένα από τα 41 συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια

Ο σύνδεσμος  για τις αιτήσεις συμμετοχής είναι:
 

 

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), στο πλαίσιο της Πράξης «Ενίσχυση του ανθρώπινου ερευνητικού δυναμικού μέσω της υλοποίησης διδακτορικής έρευνας» - 2ος Κύκλος και σε εφαρμογή του Κανονισμού του Προγράμματος (Απόφαση 38060/Ζ1/06.03.2018, όπως εκάστοτε ισχύει), προκηρύσσει 700 θέσεις υποτροφιών, μέγιστης διάρκειας τριών (3) ετών, για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υποψήφιους διδάκτορες, των οποίων η Τριμελής Συμβουλευτική Επιτροπή έχει οριστεί μετά την 01/01/2016, στους παρακάτω επιστημονικούς τομείς:

 • Φυσικές Επιστήμες και Επιστήμες Μηχανικού
 • Επιστήμες Ζωής
 • Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή έως τις 17/4/2018 στη σελίδα: https://applications.iky.gr  και στην συνέχεια έως 24/4/2018, φάκελο υποψηφιότητας (αίτηση σε έντυπη μορφή και σχετικά δικαιολογητικά).

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, πριν προβούν στην υποβολή αίτησης, να μελετήσουν προσεκτικά όλες τις  παρεχόμενες πληροφορίες και κυρίως την « Επικαιροποιημένη Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων » καθώς και τις «Συχνές Ερωτήσεις – Απαντήσεις».

 

Περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινήσεις παρέχονται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ - Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Νέα Ιωνία) στα τηλέφωνα 210-3726394, 210-3726355 και 210-3726357 καθώς και στο e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 
 
 
 
 

 

 

Ανακοινώνεται ότι, εγκρίθηκε η υπ’ αριθμ. 2623 προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 216/τ.Γ’/26-02-2019, για την πλήρωση μιας θέσης Καθηγητή πρώτης βαθμίδας, με γνωστικό αντικείμενο «Οικονομικός και Κοινωνικός Μετασχηματισμός στα Βαλκάνια», του Τμήματος Κοινωνιολογίας.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι έχουν τα νόμιμα προσόντα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητάς τους μέσω του συνδέσμου https://apella.minedu.gov.gr/ μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά (οδηγίες για την υποβολή υποψηφιότητας αναφέρονται αναλυτικά στο σύνδεσμο https://apella.minedu.gov.gr/aei-reg4 και οδηγίες για την εγγραφή καθώς και για τη χρήση της εφαρμογής αναφέρονται αναλυτικά στο σύνδεσμο https://apella.minedu.gov.gr/manual μέχρι και 03-04-2019.

Μαζί με την ηλεκτρονική αίτηση πρέπει να αναρτηθούν:

1. Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, το οποίο καταχωρείται ηλεκτρονικά

2. Για άρρενες υποψηφίους, υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, όπου δεσμεύονται ότι θα έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή θα έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές πριν την έκδοση της πρυτανικής πράξης διορισμού τους.

3. Βιογραφικό σημείωμα

4. Αντίγραφο πτυχίων και τίτλων σπουδών. Αν οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από Α.Ε.Ι. εξωτερικού θα πρέπει να αναρτηθούν και οι σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας από ΔΟΑΤΑΠ ή αντίγραφο της αίτησης για αναγνώριση της ισοτιμίας.

5. Επιστημονικές δημοσιεύσεις και αναλυτικό υπόμνημα αυτών. (Θα δίνεται επιπλέον και η δυνατότητα αναφοράς στο έργο που δεν είναι δυνατόν ή εύκολο να αναρτάται ηλεκτρονικά).

6. Διδακτορική Διατριβή

* Το πιστοποιητικό γέννησης θα αναζητηθεί αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού. Προκειμένου για πολίτες κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποβάλλεται πιστοποιητικό της αρμόδιας αρχής του κράτους την ιθαγένεια του οποίου έχει ο υποψήφιος.

* Το αντίγραφο Ποινικού Μητρώου δικαστικής χρήσης και το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α’ θα αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού.

Οι ανωτέρω πολίτες οφείλουν να υποβάλουν, εκτός των πιο πάνω δικαιολογητικών και πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Ελληνικού ΑΕΙ ή απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου ή πιστοποιητικό ελληνομάθειας Γ1' επιπέδου από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, από το οποίο θα αποδεικνύεται η πλήρης γνώση και άνετη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί για τη συγκεκριμένη θέση υποχρεούται να καταθέσει:

* Πιστοποίηση υγείας για διορισμό, με προσκόμιση σχετικών ιατρικών πιστοποιητικών κατόπιν παραπεμπτικού εγγράφου της υπηρεσίας του Πανεπιστημίου που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού.

Πληροφορίες στο Τμήμα Διδακτικού Προσωπικού τηλ. 210-9201017, 210-9201351, 210-9201347 από 09:00π.μ. έως 13:00μ.μ.

Η Πρύτανις

Καθηγήτρια Ισμήνη Α. Κριάρη

 

 

 

Το Πανεπιστήμιο προκηρύσσει τον με αριθ. 01/2019Συνοπτικό Διαγωνισμό, σε ευρώ, με σφραγισμένες προσφορές,  με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφοράμόνο βάσει της τιμής (χαμηλότερη τιμή) για την ανάδειξη αναδόχου και τη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών καθαρισμού και διατήρησης Καθαριότητας κτιρίων και χώρων του Παντείου Πανεπιστημίου  Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, συνολικής επιφάνειας  32.125,43  τ.μ. για το χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών από την υπογραφή της σύμβασης, ή  μέχρι την ολοκλήρωση σύμβασης του με αριθ.03/2018 με Αριθμό συστήματος ΕΣΗΔΗΣ: 60251,1 και αριθ.πρωτ. 1476/12-6-2018 Ηλεκτρονικού Δημόσιου Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού, εάν αυτή πραγματοποιηθεί νωρίτερα.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Ημερομηνία : 6/3/2019    Ημέρα : Τετάρτη   Ώρα : 11.00 π.μ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ημερομηνία :   6/3/2019    Ημέρα :  Τετάρτη   Ώρα : 11.30 π.μ.

 

 ΤΕΥΔ αριθ. 01_2019  Προκήρυξη Συνοπτικού Διαγωνισμού

ΕΝΤΥΠΟ ΟΙΚΟΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ανήκει  σε 1_2019 Προκήρυξη

 

Καλούνται οι κάτωθι πτυχιούχοι του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ανακήρυξης Σεπτεμβρίου 2018 αλλά και παλαιοτέρων ανακηρύξεων, να προσέλθουν στην ορκωμοσία του Τμήματος, την Τετάρτη 20 και Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 στην Αίθουσα Τελετών, Κτίριο Διοίκησης. Παρακαλούνται οι πτυχιούχοι να προσέλθουν μισή ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα ορκωμοσίας, στη Γραμματεία του Τμήματος, με το Δελτίο της αστυνομικής τους ταυτότητας, επειδή, σύμφωνα με το τελετουργικό του Πανεπιστημίου, οι πτυχιούχοι κατά την ώρα της ορκωμοσίας θα φορούν την τήβεννο του Ιδρύματος.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20 και ΠΕΜΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Ώρα 11:00 π.μ.

ΩΡΑ 13:00 μ.μ.

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας-Διασύνδεσης του Παντείου Πανεπι-στημίου σε συνεργασία με την υπηρεσία Συμβουλευτικής και Ψυχολογικές Υποστήριξης διοργανώνει για τους φοιτητές - αποφοίτους, ομαδικές συναντήσεις με στόχο την προετοιμασία τους για τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας και το σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

 

 

 

Ανακοινώνεται ότι, εγκρίθηκε η υπ’ αριθμ. 2441 προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 61/τ.Γ/29-01-2019, για την πλήρωση μιας θέσης στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, με γνωστικό αντικείμενο «Εφαρμοσμένη Πληροφορική με έμφαση στη χωρική ανάλυση», του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι έχουν τα νόμιμα προσόντα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητάς τους μέσω του συνδέσμου https://apella.minedu.gov.gr/ μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά (οδηγίες για την υποβολή υποψηφιότητας αναφέρονται αναλυτικά στο σύνδεσμο https://apella.minedu.gov.gr/aei-reg4 ενώ οδηγίες για την εγγραφή καθώς και για τη χρήση της εφαρμογής βρίσκονται στο σύνδεσμο https://apella.minedu.gov.gr/manual, μέχρι και 16-03-2019.

Μαζί με την ηλεκτρονική αίτηση πρέπει να αναρτηθούν:

1. Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, το οποίο καταχωρείται ηλεκτρονικά

2. Για άρρενες υποψηφίους, υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, όπου δεσμεύονται ότι θα έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή θα έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές πριν την έκδοση της πρυτανικής πράξης διορισμού τους.

3. Βιογραφικό σημείωμα

4. Αντίγραφο πτυχίων και τίτλων σπουδών. Αν οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από Α.Ε.Ι. εξωτερικού θα πρέπει να αναρτηθούν και οι σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας από ΔΟΑΤΑΠ ή αντίγραφο της αίτησης για αναγνώριση της ισοτιμίας.

5. Επιστημονικές δημοσιεύσεις και αναλυτικό υπόμνημα αυτών. (Θα δίνεται επιπλέον και η δυνατότητα αναφοράς στο έργο που δεν είναι δυνατόν ή εύκολο να αναρτάται ηλεκτρονικά).

6. Διδακτορική Διατριβή.

* Το πιστοποιητικό γέννησης θα αναζητηθεί αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού. Προκειμένου για πολίτες κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποβάλλεται πιστοποιητικό της αρμόδιας αρχής του κράτους την ιθαγένεια του οποίου έχει ο υποψήφιος.

* Το αντίγραφο Ποινικού Μητρώου δικαστικής χρήσης και το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α’ θα αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού.

Οι ανωτέρω πολίτες οφείλουν να υποβάλουν, εκτός των πιο πάνω δικαιολογητικών και πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Ελληνικού ΑΕΙ ή απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου ή πιστοποιητικό ελληνομάθειας Γ1' επιπέδου από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, από το οποίο θα αποδεικνύεται η πλήρης γνώση και άνετη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί για τη συγκεκριμένη θέση υποχρεούται να καταθέσει:

* Πιστοποίηση υγείας για διορισμό, με προσκόμιση σχετικών ιατρικών πιστοποιητικών κατόπιν παραπεμπτικού εγγράφου της υπηρεσίας του Πανεπιστημίου που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού.

Πληροφορίες στο Τμήμα Διδακτικού Προσωπικού τηλ. 210-9201017, 210-9201351, 210-9201347 από 09:00π.μ. έως 13:00μ.μ.

Η Πρύτανις

Καθηγήτρια Ισμήνη Α. Κριάρη

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, από τις 2 μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου 2018 η ερευνητική ομάδα του Καθηγητή κ. Ιορδάνη Ψημμένου πραγματοποίησε εκπαιδευτικό ταξίδι στο Durham University. Εκεί, συμμετείχαμε στο μεταπτυχιακό σεμινάριο με θέμα: «Crisis, Migration and Labour» που οργανώθηκε από το School of Applied Social Science σε συνεργασία των Καθηγητών κα. Nicole Westmarland και κ. Ιορδάνη Ψημμένου.

Με το ταξίδι αυτό μας δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουμε νέες εμπειρίες και να προβληματιστούμε εκ νέου για τις επιπτώσεις της κρίσης μέσα από το επάγγελμα, τον τόπο και τις διαδικασίες αλλαγής της ζωής και των ερμηνειών της. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες σε αυτό είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε με φοιτητές/τριες και καθηγητές/τριες από το Durham University και ταυτόχρονα να παρουσιάσουμε τις ερευνητικές μας μελέτες. Σε αυτό το πλαίσιο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, εκτός των άλλων, ήταν η συζήτηση που αναπτύχθηκε αναφορικά με μεθοδολογικά ζητήματα όπως η χρήση μελετών περίπτωσης, η σύγκριση και η ανάλυση των μορφών και δράσεων επιβίωσης.

Επιπλέον, άξια λόγου ήταν η συνάντησή μας και η ανταλλαγή απόψεων με την Καθηγήτρια κα. Sarah Banks (Διευθύντρια του Κέντρου Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Κοινοτικής Δράσης) η οποία μοιράστηκε μαζί μας την ερευνητική της εμπειρία από τις μελέτες της για το Benwell και το North Shields που αποδείχτηκε εξαιρετικά επωφελής τόσο σε θεωρητικό όσο και σε μεθοδολογικό επίπεδο. Εκ παραλλήλου, στο περιθώριο του σεμιναρίου μπορέσαμε και επισκεφτήκαμε την Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη από την οποία εφοδιαστήκαμε με άρθρα, βιβλία και αρχειακό υλικό σχετικό με τις μελέτες μας.

Επιπροσθέτως, μέρος των ακαδημαϊκών μας ενδιαφερόντων αποτέλεσαν οι περιηγήσεις σε τόπους ιδιαίτερης σημασίας για την Κοινωνική Πολιτική όπως το Byker Wall, το Gateshead, το South Shields, το North Shields κ.ά. Ξεχωριστή εμπειρία όμως αποτέλεσε η ξενάγηση στο Easington, χωριό ανθρακωρύχων, όπου μας υποδέχτηκαν και μας φιλοξένησαν στη λέσχη τους οι Alan Cummings και Joe Whitworth, Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Ένωσης Ανθρακωρύχων του Durham, αντίστοιχα.

Οι Υπ. Διδάκτορες του Τμ.Κοινωνικής Πολιτικής

Αντωνοπούλου Κλεοπάτρα – Ευτυχία

Αρχοντάκης Κώστας

Ασπρούλης Άρης

Κούρας Γιώργος

Πούλου Ελένη

an 2a

                                                                                                   Περίπατος στο Durham

        an 1a

                                                               Άποψη από τον Καθεδρικό Ναό του Durham

 

Ανακοινώνεται ότι, εγκρίθηκε η υπ’ αριθμ. 2445 προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 61/τ.Γ’/29-01-2019, για την πλήρωση μιας θέσης Καθηγητή πρώτης βαθμίδας, με γνωστικό αντικείμενο «Πολιτική Επιστήμη και Πολιτική Κοινωνιολογία: Προβλήματα της Νεωτερικότητας», του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι έχουν τα νόμιμα προσόντα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητάς τους μέσω του συνδέσμου https://apella.minedu.gov.gr/ μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά (οδηγίες για την υποβολή υποψηφιότητας αναφέρονται αναλυτικά στο σύνδεσμο https://apella.minedu.gov.gr/aei-reg4 και οδηγίες για την εγγραφή καθώς και για τη χρήση της εφαρμογής αναφέρονται αναλυτικά στο σύνδεσμο https://apella.minedu.gov.gr/manual), μέχρι και …………13-03-2019……….

Μαζί με την ηλεκτρονική αίτηση πρέπει να αναρτηθούν:

1. Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, το οποίο καταχωρείται ηλεκτρονικά

2. Για άρρενες υποψηφίους, υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, όπου δεσμεύονται ότι θα έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή θα έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές πριν την έκδοση της πρυτανικής πράξης διορισμού τους.

3. Βιογραφικό σημείωμα

4. Αντίγραφο πτυχίων και τίτλων σπουδών. Αν οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από Α.Ε.Ι. εξωτερικού θα πρέπει να αναρτηθούν και οι σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας από ΔΟΑΤΑΠ ή αντίγραφο της αίτησης για αναγνώριση της ισοτιμίας.

5. Επιστημονικές δημοσιεύσεις και αναλυτικό υπόμνημα αυτών. (Θα δίνεται επιπλέον και η δυνατότητα αναφοράς στο έργο που δεν είναι δυνατόν ή εύκολο να αναρτάται ηλεκτρονικά).

6. Διδακτορική Διατριβή

* Το πιστοποιητικό γέννησης θα αναζητηθεί αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού. Προκειμένου για πολίτες κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποβάλλεται πιστοποιητικό της αρμόδιας αρχής του κράτους την ιθαγένεια του οποίου έχει ο υποψήφιος.

* Το αντίγραφο Ποινικού Μητρώου δικαστικής χρήσης και το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α’ θα αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού.

Οι ανωτέρω πολίτες οφείλουν να υποβάλουν, εκτός των πιο πάνω δικαιολογητικών και πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Ελληνικού ΑΕΙ ή απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου ή πιστοποιητικό ελληνομάθειας Γ1' επιπέδου από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, από το οποίο θα αποδεικνύεται η πλήρης γνώση και άνετη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί για τη συγκεκριμένη θέση υποχρεούται να καταθέσει:

* Πιστοποίηση υγείας για διορισμό, με προσκόμιση σχετικών ιατρικών πιστοποιητικών κατόπιν παραπεμπτικού εγγράφου της υπηρεσίας του Πανεπιστημίου που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού.

Πληροφορίες στο Τμήμα Διδακτικού Προσωπικού τηλ. 210-9201017, 210-9201351, 210-9201347 από 09:00π.μ. έως 13:00μ.μ.

Η Πρύτανις

Καθηγήτρια Ισμήνη Α. Κριάρη

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
websitewww.sed.gr       

e-mailΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα 8 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάντηση γνωριμίας, Σάββατο 9 Φεβρουαρίου, ώρα 11.00 πμ

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου (ΣΕΔ) ανακοινώνει την έναρξη του 5ου κατά σειρά Προγράμματος Παρακολούθησης Γενικών Συνελεύσεων Εισηγμένων Εταιρειών, που διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Το Πρόγραμμα αναγνωρίσθηκε ως ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ, σε πρόσφατο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ, που έγινε στη ΡΩΜΗ για την Εταιρική Διακυβέρνηση, το οποίο διοργάνωσε το Παγκόσμιο Κέντρο Εταιρικής Διακυβέρνησης.

Οι φοιτητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων (το Πάντειο Πανεπιστήμιο συμμετείχε στο πρόγραμμα από το πρώτο έτος λειτουργίας του) παρακολουθούν τις ετήσιες Γεν. Συνελεύσεις των εισηγμένων εταιρειών και συμπληρώνουν το σχετικό ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ με κατάλληλη προετοιμασία, ανάλυση των εταιρειών και επεξεργασία των θεμάτων της κάθε Γενικής Συνέλευσης.

Στο τέλος του προγράμματος ειδική ομάδα εργασίας επεξεργάζεται τις απαντήσεις, για να εξαχθούν τα σχετικά συμπεράσματα, τα οποία παρουσιάζονται τον Δεκέμβριο, στο Ετήσιο Συνέδριο του ΣΕΔ.

Οι απολογιστικές Γεν. Συνελεύσεις των εισηγμένων εταιρειών θα γίνουν από Απρίλιο, μέχρι Ιούλιο 2019

Έως τότε, θα πραγματοποιηθεί σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων, στα οποία οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα διδαχθούν τα εξής:

1. Μελέτη και άντληση στοιχείων από την ιστοσελίδα μιας εισηγμένης εταιρείας 
2. Αξιολόγηση της Γεν. Συνέλευσης και της ενημέρωσης των μετόχων
3. Αξιολόγηση της Εταιρικής Διακυβέρνησης του Management και της Εταιρικής Υπευθυνότητας
4. Ανάλυση των Οικονομικών Καταστάσεων και του Ισολογισμού
5. Ανάλυση των θεμάτων της κάθε Γεν. Συνέλευσης ξεχωριστά
6. Σωστή συμπλήρωση του σχετικού Ερωτηματολόγιου 
7. Οι φοιτητές θα χωριστούν σε ομάδες των 4-5 ατόμων και κάθε ομάδα θα αναλάβει να εκπονήσει εργασία, με την οποία θα αναλύεται μία εισηγμένη εταιρεία. Οι εργασίες αυτές, θα δημοσιευθούν στο ηλεκτρονικό περιοδικό του ΣΕΔ, μετά το τέλος του προγράμματος.

Η πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, θα γίνει το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00, στο ξενοδοχείο ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ (ημιόροφος), Ναυάρχου Νικοδήμου 18 & Βουλής. (Μετρό Σύνταγμα)

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στη φόρμα: https://goo.gl/g69GG2  

 

Ο πρόεδρος του ΣΕΔ                                                      Μέλος του ΣΕΔ

Μ. Εγγλέζος                                                                       Καθ. Ι. Φίλος

 

 

Ανακοινώνεται ότι η ορκωμοσία των φοιτητών/τριων του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους την εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2018 ή σε προηγούμενες εξεταστικές περιόδους και των μεταπτυχιακών φοιτητών/τριων του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Κοινωνική και Πολιτισμική Ανθρωπολογία» που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου και ώρα σύμφωνα με τους πίνακες που ακολουθούν: εδώ

 

 

 

 

Ανακοινώνεται ότι, εγκρίθηκε η υπ’ αριθμ. 2517 προκήρυξη που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 61/τ.Γ’/29-01-2019, για την πλήρωση μιας θέσης Καθηγητή πρώτης βαθμίδας, με γνωστικό αντικείμενο «Πειραματική Κοινωνική Ψυχολογία», του Τμήματος Ψυχολογίας.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι οι οποίοι έχουν τα νόμιμα προσόντα να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητάς τους μέσω του συνδέσμου https://apella.minedu.gov.gr/ μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά (οδηγίες για την υποβολή υποψηφιότητας αναφέρονται αναλυτικά στο σύνδεσμο https://apella.minedu.gov.gr/aei-reg4 και οδηγίες για την εγγραφή καθώς και για τη χρήση της εφαρμογής αναφέρονται αναλυτικά στο σύνδεσμο https://apella.minedu.gov.gr/manual, μέχρι και 06-03-2019.

Μαζί με την ηλεκτρονική αίτηση πρέπει να αναρτηθούν:

1. Αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, το οποίο καταχωρείται ηλεκτρονικά

2. Για άρρενες υποψηφίους, υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986, όπου δεσμεύονται ότι θα έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή θα έχουν απαλλαγεί νόμιμα από αυτές πριν την έκδοση της πρυτανικής πράξης διορισμού τους.

3. Βιογραφικό σημείωμα

4. Αντίγραφο πτυχίων και τίτλων σπουδών. Αν οι τίτλοι σπουδών έχουν χορηγηθεί από Α.Ε.Ι. εξωτερικού θα πρέπει να αναρτηθούν και οι σχετικές βεβαιώσεις ισοτιμίας από ΔΟΑΤΑΠ ή αντίγραφο της αίτησης για αναγνώριση της ισοτιμίας.

5. Επιστημονικές δημοσιεύσεις και αναλυτικό υπόμνημα αυτών. (Θα δίνεται επιπλέον και η δυνατότητα αναφοράς στο έργο που δεν είναι δυνατόν ή εύκολο να αναρτάται ηλεκτρονικά).

6. Διδακτορική Διατριβή

* Το πιστοποιητικό γέννησης θα αναζητηθεί αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού. Προκειμένου για πολίτες κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποβάλλεται πιστοποιητικό της αρμόδιας αρχής του κράτους την ιθαγένεια του οποίου έχει ο υποψήφιος.

* Το αντίγραφο Ποινικού Μητρώου δικαστικής χρήσης και το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου Α’ θα αναζητηθούν αυτεπαγγέλτως από την υπηρεσία που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού.

Οι ανωτέρω πολίτες οφείλουν να υποβάλουν, εκτός των πιο πάνω δικαιολογητικών και πτυχίο ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Ελληνικού ΑΕΙ ή απολυτήριο Ελληνικού Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου ή πιστοποιητικό ελληνομάθειας Γ1' επιπέδου από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, από το οποίο θα αποδεικνύεται η πλήρης γνώση και άνετη χρήση της ελληνικής γλώσσας.

Ο υποψήφιος που θα επιλεγεί για τη συγκεκριμένη θέση υποχρεούται να καταθέσει:

* Πιστοποίηση υγείας για διορισμό, με προσκόμιση σχετικών ιατρικών πιστοποιητικών κατόπιν παραπεμπτικού εγγράφου της υπηρεσίας του Πανεπιστημίου που θα προβεί στην έκδοση της τελικής πράξης διορισμού.

Πληροφορίες στο Τμήμα Διδακτικού Προσωπικού τηλ. 210-9201017, 210-9201351, 210-9201347 από 09:00π.μ. έως 13:00μ.μ.

Η Πρύτανις

Καθηγήτρια Ισμήνη Α. Κριάρη

 

Τμήμα  Τεχνικών Υπηρεσιών                                                                                  Αθήνα, 31/1/2019

Λεωφ. Συγγρού 136, Τ.Κ. 176 71, Καλλιθέα, Αθήνα                                                Αριθ.πρωτ.:     1453

Πληροφορίες: Βαρώτσος Αντώνιος

Συντάκτης: Σαϊτελμαν Τατιάνα

Τηλ.: 210- 920.1549

Φάξ: 210-920 1356

e-mail:  avaro@panteion.gr

ΠΡΟΣ:  Κάθε ενδιαφερόμενο

δια της ανάρτησης στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου

                                                               

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                Σας γνωρίζουμε ότι η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, κατά τη 12η συνεδρίαση στις 21 Ιανουαρίου 2019αποφάσισε και ενέκρινε:

(α) Την Κατακύρωση του υπ’ αριθ. πρωτ.Παν/μιου 2642/24.10.18 Συνοπτικού (Πρόχειρου) Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την προμήθεια και αντικατάσταση αερόψυκτου συγκροτήματος στο νέο κτίριο (κτίριο 3) του Πανεπιστημίου στην εταιρεία «AGtech Ανώνυμη Τεχνική και Εμπορική Εταιρεία»  με διακριτικό τίτλο «AGtech», η οποία προσέφερε τη μοναδική πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει μόνον της τιμής.

Η προσφερόμενη τιμή ανέρχεται στο ποσό των  70.494,00€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. πρωτ.2875/31.11.18 μοναδική προσφορά της ως άνω αναφερόμενης εταιρείας.

Η ανωτέρω δαπάνη θα βαρύνει τον ΚΑΕ 9322.01.01 του Προϋπολογισμού του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Ιδρύματος, σύμφωνα με την ΣΑΕ 546 ΤΡΟΠ.0 με αριθ. πρωτ. 80050/24.7.18 (κωδικός έργου: 2014ΣΕ54600083).

(β) Την Κατακύρωση του αποτελέσματος Συνοπτικού Διαγωνισμού, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, για τον Τακτικό (Ημερήσιο) Χειρισμό – Επιτήρηση (Τεχνική Υποστήριξη): 1)του λογισμικού συστήματος (BMS–TREND SOFTWARE) διαχείρισης  των ηλεκτρομηχανολογικών (Η/Μ) εγκαταστάσεων του νέου κτιρίου (κτίριο 3) και  2) των οπτικοακουστικών συστημάτων των αιθουσών διδασκαλίας και Αμφιθεάτρων του κεντρικού κτιριακού συγκροτήματος (κτίρια 1, 2 και 3) του Πανεπιστημίου  στον κ. «ΚΙΟΥΡΗ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ– ΔΙΠΛ.ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ», ο οποίος προσέφερε τη μοναδική πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει μόνον της τιμής.

Η προσφερόμενη τιμή για το σύνολο του διαγωνισμού ανέρχεται στο ποσό των 33.331,20€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Η ανωτέρω δαπάνη θα βαρύνει τον ΚΑΕ 0889.00.01 του Τακτικού Προϋπολογισμού του Ιδρύματος οικονομικών ετών 2019 και 2020, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. πρωτ. Δ/νσης Οικ. Διαχ. 312/29.10.18 Απόφαση Προέγκρισης Ανάληψης Υποχρέωσης.

(γ)Την Κατακύρωση του αποτελέσματος Συνοπτικού Διαγωνισμού, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, για την τακτική συντήρηση των ανελκυστήρων και ενός αναβατορίου σκάλας ΑΜΕΑ στα κτίρια του Πανεπιστημίου στην εταιρεία «START Δ. & Α.ΧΡ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ», η οποία προσέφερε τη μοναδική πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει μόνον της τιμής.

Η προσφερόμενη τιμή για το σύνολο του διαγωνισμού ανέρχεται στο ποσό των 11.829,60€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) .

Η ανωτέρω δαπάνη θα βαρύνει τον ΚΑΕ 0887.00.01 του Τακτικού Προϋπολογισμού του Ιδρύματος οικονομικών ετών 2019 και 2020, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. πρωτ. Δ/νσης Οικ. Διαχ. 314/29.10.18 Απόφαση

Προέγκρισης Ανάληψης Υποχρέωσης.

(δ) Την Κατακύρωση του αποτελέσματος Συνοπτικού Διαγωνισμού, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, για τη συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών στις εγκαταστάσεις και μηχανήματα ψύξης-θέρμανσης στα κτίρια του Πανεπιστημίου 

στην εταιρεία  «AGtech Ανώνυμη Τεχνική και Εμπορική Εταιρεία», η οποία προσέφερε τη μοναδική πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει μόνον της τιμής.

Η προσφερόμενη τιμή για το σύνολο του διαγωνισμού ανέρχεται στο ποσό των 38.254,00€ ευρώ  (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Η ανωτέρω δαπάνη θα βαρύνει τον ΚΑΕ 0879.00.01 του Τακτικού Προϋπολογισμού του Ιδρύματος οικονομικών ετών 2019 και 2020, σύμφωνα με υπ’ αριθ. πρωτ. Δ/νσης Οικ. Διαχ. 313/29.10.18 Απόφαση Προέγκρισης Ανάληψης Υποχρέωσης.

Σύμφωνα με τα άρθρα 106 και 117 του Ν. 4412/16 η υποβολή μίας και μόνο προσφοράς δεν αποτελεί κώλυμα και οι διαγωνιστικές διαδικασίες ολοκληρώνονται κανονικά.

Κατά των εν λόγω αποφάσεων  της Συγκλήτου του Ιδρύματος χωρεί ένσταση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 127 Ενστάσεις που ασκούνται κατά τη διαδικασία σύναψης δημοσίων συμβάσεων με εκτιμώμενη αξία κατώτερη ή ίση των εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.) – Παράβολο:

1. Για δημόσιες συμβάσεις με εκτιμώμενη αξία κατώτερη ή ίση των εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.), σε περίπτωση ένστασης κατά πράξης της αναθέτουσας αρχής, η προθεσμία άσκησής της είναι πέντε (5) ημέρες από την κοινοποίηση της προσβαλλόμενης πράξης στον ενδιαφερόμενο οικονομικό φορέα.

2. Η ένσταση υποβάλλεται ενώπιον της αναθέτουσας αρχής, η οποία αποφασίζει, σύμφωνα με τα οριζόμενα και στο άρθρο 221, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση της ένστασης η οποία μπορεί να γίνει και με ηλεκτρονικά μέσα σύμφωνα με το άρθρο 376 παράγραφος 11. Με την άπρακτη πάροδο των ανωτέρω προθεσμιών τεκμαίρεται η απόρριψη της ένστασης. Για το παραδεκτό της άσκησης ένστασης, απαιτείται, με την κατάθεση της ένστασης, η καταβολή παραβόλου, υπέρ του Δημοσίου, ποσού ίσου με το ένα τοις εκατό (1%) επί της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης. Το παράβολο αυτό αποτελεί δημόσιο έσοδο. Το παράβολο επιστρέφεται με πράξη της αναθέτουσας αρχής, αν η ένσταση γίνει δεκτή ή μερικώς δεκτή από το αποφασίζον διοικητικό όργανο.

Μετά την άπρακτη πάροδο των προθεσμιών άσκησης ένστασης και των έννομων αποτελεσμάτων αυτής, εάν δεν υποβληθεί ένσταση, θα αποσταλεί ανακοίνωση-πρόσκληση στην εταιρεία, για την υπογραφή της σύμβασης.

Συνημμένα:

Τα σχετικά Πρακτικά της αρμόδιας Επιτροπής

Τα σχετικά Αποσπάσματα της Συγκλήτου του Ιδρύματος

Η Πρύτανις

Καθηγήτρια Ισμήνη Α. Κριάρη

 Επισυναπτόμενα αρχεία 

 

Πρακτικό ανελκυστήρες

Πρακτικό ΨΥΞΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

Πρακτικό ΑΕΡΟΨΥΚΤΟ

Πρακτικό ΒΜΣ

ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΕΛ ΚΑΤΑΚ ΑΝΑΛΚΥΣΤΗΡΕΣ ΑΔΑ 6ΛΣ2469Β7Α-2ΥΣ

ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΕΛ ΚΑΤΑΚΥΡ ΨΥΞΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΔΑ 640Κ469Β7Α-ΤΑ9

ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΕΛ ΚΑΤΑΚΥΡ ΑΕΡΟΨΥΚΤΟ ΑΔΑ ΨΩΙ4469Β7Α-8ΣΘ

ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΚ ΒΜΣ ΑΔΑ ΩΔΦΝ469Β7Α-ΘΥΒ

signed ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΚΥΡΩΣΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

 

 

Την Πέμπτη 31-01-2019 από 11:00π.μ. έως 13:00μ.μ στο αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Πανεπιστημίου μας. Βασικός εισηγητής θα είναι ο Διευθυντής Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης, Αναπλ. Καθηγητής Γεώργιος-Μιχαήλ Κλήμης.

 

Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο λειτουργεί  Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης. 

Παρέχει υπηρεσίες ατομικής και ομαδικής συμβουλευτικής, όπως ενδεικτικά αναφέρονται:

 • Διαχείριση άγχους, αρνητικών συναισθημάτων
 • Διαχείριση προβλημάτων διαπροσωπικής επικοινωνίας
 • Ενδυνάμωση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων, διαχείρισης χρόνου
 • Διαχείριση αρνητικών συμβάντων ζωής
 • Αντιμετώπιση δυσκολιών προσαρμογής στο περιβάλλον του πανεπιστημίου
 • Ανάπτυξη διεκδικητικότητας
 • Προσωπική ανάπτυξη και αυτοεκτίμηση

Δευτέρα έως  Παρασκευή 
Αίθριος χώρος του Νέου Κτιρίου (ισόγειο – πρώην ιατρείο).
Τηλ. επικοινωνίας: 210 9201045  (10.00 – 18.00)
E –mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

 

Θέμα έργου: «COMMUNICATION, CULTURAL DIVERSITY AND SOLIDARITY

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+Strategies υλοποιείται το έργο «COMMUNICATION, CULTURAL DIVERSITY AND SOLIDARITY» τρεις φοιτητές του Πανεπιστημίου μας προσκαλούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία σύλληψης και εφαρμογής της εκπαιδευτικής ενότητας(module) «Διαχείριση της πολιτισμικής διαφορετικότητας στους οργανισμούς και φορείς.»

Oι ως άνω φοιτητές που θα επιλεγούν θα συμμετάσχουν στην πρώτη φάση-test αυτής της εκπαιδευτικής ενότητας(module) που θα υλοποιηθεί από τις 5 έως τις 19 Μαϊου στο Flensburg της Γερμανίας.

Κριτήρια επιλεξιμότητας υποψηφίων:

- Προπτυχιακοί φοιτητές τρίτου και τέταρτου έτους καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές

-Πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας (εφόσον τα μαθήματα θα γίνουν στα Αγγλικά). Επιθυμητέα είναι και η γνώση μιας δεύτερης ξένης γλώσσας.

-Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα της πολιτισμικής διαφορετικότητας, της αλληλεγγύης και της επικοινωνίας.

-Εμπειρία σχετική με τα προαναφερόμενα θέματα είτε με τη μορφή πρακτικής άσκησης, είτε με τη μορφή εθελοντισμού είτε με οποιαδήποτε άλλη μορφή.

Δικαιολογητικά προς υποβολή:

-Βιογραφικό

-Μια επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να σταλούν με email υπόψη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας -Επιστημονικής Υπεύθυνης, Μαριάννας Ψύλλα στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 25/1/2019

Η επιλογή των υποψηφίων τελεί υπό την ευθύνη της Ε.Υ.

Ημερομηνίες:

-Κατάθεση υποψηφιοτήτων μέχρι 25/1/2019

-Επιλογή υποψηφιοτήτων 27/1/2019

-Διεξαγωγή συνεντεύξεων στις 28 και 29 Ιανουαρίου 2019

Ανακοίνωση των επιλεχθέντων στις 30/1

Συμπληρωματικές πληροφορίες

-Η μετακίνηση και η διαμονή+γεύματα θα καλυφθούν από το έργο CODES-Πρόγραμμα Εrasmus+

-Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο CODES στο CODES:https://www.codes-univ.eu/

Μαριάννα Ψύλλα

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Εθνική Συντονίστρια του Προγράμματος CODES

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Γραφείο Σταδιοδρομίας-Διασύνδεσης του Παντείου Πανεπι-στημίου σε συνεργασία με την υπηρεσία Συμβουλευτικής και Ψυχολογικές Υποστήριξης διοργανώνει για τους φοιτητές - αποφοίτους, ομαδικές συναντήσεις με στόχο την προετοιμασία τους για τη διασύνδεση με την αγορά εργασίας και το σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

 

 

 

Ο Άνθρωπος και τα άλλα Ζώα, σε επιμέλεια της Ομότιμης Καθηγήτριας Άννας Λυδάκη, στις 14 Ιανουαρίου, ώρα 7 μμ στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός".

d5923a74 fde0 4070 bd68 3e3a09a7d34e

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
 
Οι Εκδόσεις Παπαζήση έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν
στην παρουσίαση του βιβλίου
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΖΩΑ
σε επιμέλεια ΑΝΝΑΣ ΛΥΔΑΚΗ
 
που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19:00
στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός"
( Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8)

 
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
Κώστας Κατσουλάρης, Συγγραφέας
Αντώνης Καφετζόπουλος, Ηθοποιός
Ηλίας Μαγκλίνης, Δημοσιογράφος, ΣυγγραφέαςΑποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν
οι ηθοποιοί:
Αθηνά Μαξίμου, Κάρμεν Ρουγγέρη
και οι συγγραφείς:
Ζυράννα Ζατέλη, Αλέξης ΠανσέληνοςΣυντονίζουν οι φοιτήτριες Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου
Ηλέκτρα Κατσίκη, Εύα ΦρέντζουΤην εκδήλωση θα κλείσουν με τα τραγούδια τους
οι Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης

 
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως
 

 

17 Ιανουαρίου, 1 μμ, Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθήνας
Οι συγγραφείς του ομώνυμου βιβλίου Trine Rogg Korsvik, Linda M. Rustad
Καθηγήτρια Αλεξάνδρα Χαλκιά, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο

 

15 Ιανουαρίου, 6.15 μμ, Γ2"Νέο Κτίριο"
Στο πλαίσιο του μαθήματος Φύλο, Λόγος Εξουσία (ΠΜΣ Κοινωνιολογία), Τμήμα Κοινωνιολογίας, Διδάσκουσα Καθ. Αλεξάνδρα Χαλκιά θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με τίτλο:

«Σεξουαλικότητα, Έθνος, Φυλή: Η Αναπαράσταση των Λεσβιών Εκπαιδευτικών στην Ελλάδα»

 

Δρ. Αγγελική Σηφάκη, Διδάκτορας του Προγράμματος Σπουδών Φύλου, Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης

 

Όσοι φοιτητές ολοκλήρωσαν το Πρόγραμμα σπουδών τους με επιτυχία στην εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου 2018, είτε σε προηγούμενες εξεταστικές περιόδους και δεν είχαν φυσική παρουσία σε ορκωμοσία, θα ορκιστούν την Πέμπτη 31/01/2019 ως εξής:

από Α-Λ στις 10.30 με 11.30 π.μ. &

από Μ-Ω στις 11.30 με 12.30 στην αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου.

Οι φοιτητές θα πρέπει να προσέλθουν μία ώρα νωρίτερα στη θυρίδα της Γραμματείας προκειμένου να υπογράψουν.

Το πρωτόκολλο ορκωμοσιών του Πανεπιστημίου προβλέπει όσοι φοιτητές ορκίζονται να φορούν τήβεννο, για το λόγο αυτό θα πρέπει να φέρουν μαζί τους δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΚΟΜΦΕΤΙ.

Ακολουθεί ονομαστικός κατάλογος.

ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

 

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ 

ΓΙΑ ΤΗΝ  ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ  της  17-01-2019

Ανακοινώνεται ότι την ΠΕΜΠΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου, (ισόγειο κεντρικού κτιρίου) θα πραγματοποιηθεί τελετή ορκωμοσίας Προπτυχιακών Φοιτητών, Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Διδακτόρων.

Σύμφωνα με το τελετουργικό του Πανεπιστημίου προηγείται ενδυμασία με την τήβεννο του Ιδρύματος. Για τον λόγο αυτό παρακαλείσθε να προσέλθετε στη Γραμματεία του Τμήματος, 1 ώρα νωρίτερα από την προκαθορισμένη ώρα της ορκωμοσίας σας, έχοντας  μαζί  σας:

 1. το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας 
 2. και την Ακαδ. Ταυτότητα-Paso

            (όσοι δεν την έχουν καταθέσει κατά την υποβολή της αίτησης ορκωμοσίας).

ΟΝΟΜΑΤΑ / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 Παροχή υπηρεσιών δημοσίευσης των πανεπιστημιακών ανακοινώσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στον τύπο

Σύμβαση

 

 

 

Την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί Τελετή Ορκωμοσίας του Τμήματος Ψυχολογίας, 
στην Αίθουσα Τελετών "Αριστοτέλης" του Παντείου Πανεπιστημίου,Προπτυχιακοί Φοιτητές - Ώρες 10:00 & 11:30

συνημμένος πίνακας

 

 

Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2018-19,  

παλαιούς φοιτητές, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

 

 

Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

ΝΕΟΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2018-19,  

παλαιούς φοιτητές, ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

 

 

 

Οι Διοικητικές Υπηρεσίες του Παντείου Πανεπιστημίου θα παραμείνουν κλειστές 

από Δευτέρα 24/12/2018 μέχρι και 2/1/2019

λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

 

 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

 

 

 

Η  Διδασκαλία των μαθημάτων  θα διακοπεί 

              από  Σάββατο  22/12/2018 μέχρι και Σάββατο  5/1/2019  

           λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

 

                 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Ετήσιο Συνέδριο, Αθήνα 20-22 Δεκεμβρίου 2018

Δικαιώματα του Ανθρώπου: Από την Αναγόρευση στη Διεκδίκηση 70 χρόνια από την Οικουμενική Διακήρυξη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

 

Η «ΕΠΑΝΟΔΟΣ» Ν.Π.Ι.Δ.υπό την εποπτεία του Υ.Δ.Δ.Α.Δ., διοργανώνει και σας καλεί στο 2ο ετήσιο Τακτικό Συνέδριό της με θέμα:

"Η κοινωνική επανένταξη ανηλίκων και νεαρών παραβατών",

που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, στο Αμφιθέατρο «Κοσμάς Ψυχοπαίδης» Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου 

epan

 

Το Εργαστήριο Σπουδών φύλου και το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας σας
προσκαλούν στην εκδήλωση με τίτλο:
Προσφύγισσες στην Ελληνική Κοινωνία: Έμφυλες Διαστάσεις του Προσφυγικού
 
Συμμετέχουν :
Farahnaz Ahmadi, Deborah Carlos Valencia, Ειρήνη Γαïτάνου, Θωμάς Ζακαλκάς, Νέλλη Καμπούρη, Αλεξάνδρα Κορωναίου, Όλγα Λαφαζάνη, Μαρία Λιάπη, Δημήτρης Παρσάνογλου, Αλέξανδρος Σακελλαρίου
 
Χαιρετισμοί: Δέσποινα Παπαδοπούλου, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Μαρία Στρατηγάκη
Συντονισμός: Γεωργία Πετράκη, Ιορδάνης Ψημμένος
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 στις 10:00 στο Αμφιθέατρο ΔΕΣΚoι του Παντείου Πανεπιστημίου (Χαρ. Τρικούπη 1 και Λαγουμιτζή) Καλλιθέα
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολυθησης. Δεν απαιτείται εγγραφή.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα   Δείτε την αφίσα
                                                                                                                                                   Υπάρχει επίσης σχετικό υλικό στη σελίδα της εκδήλωσης στο facebook:
                                                                                                                                                                https://www.facebook.com/events/438641793337906/
 
 
 
 
 
 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ανακοινώνουμε ότι η ορκωμοσία των αποφοίτων του Τμήματός μας θα πραγματοποιηθεί στις 17/12/2018, ημέρα Δευτέρα, στην αίθουσα Τελετών του Παντείου Παν/μίου, ως κατωτέρω:

- Απόφοιτοι ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ώρα 11.00 πμ,

Παρακαλείσθε να προσέλθετε στη Γραμματεία μια ώρα νωρίτερα, στις 10.00 με την αστυνομική σας ταυτότητα, για την υπογραφή εγγράφων και την παραλαβή τηβέννου.

- Απόφοιτοι ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 13.00 μμ,

Παρακαλείσθε να προσέλθετε στη Γραμματεία μια ώρα νωρίτερα, στις 12.00 με την αστυνομική σας ταυτότητα, για την υπογραφή εγγράφων και την παραλαβή τηβέννου.

- Διπλωματούχοι του ΜΠΣ και Διδάκτορες ώρα 14.30 μμ

Παρακαλείσθε να προσέλθετε στη Γραμματεία μια ώρα νωρίτερα, στις 13.30 με την αστυνομική σας ταυτότητα, για την υπογραφή εγγράφων και την παραλαβή τηβέννου

Από τη Γραμματεία

 

Σύμφωνα με το συνημμένο Δελτίο Τύπου Προέδρου -Πρόγραμμα Υποτροφιών ΙΚΥ/ΕΤΕ :

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ) προκηρύσσει 100 θέσεις υποτροφιών διάρκειας 18 έως 24 μηνών, για την πραγματοποίηση μεταπτυχιακών σπουδών πρώτου κύκλου (master) στην Ελλάδα (ακαδ. έτος έναρξης 2018-2019) με παράλληλη πρακτική άσκηση για απόκτηση επαγγελματικής  εμπειρίας στην  ΕΤΕ,  ανάλογα  τον  τόπο  σπουδών  του  υποψήφιου,  στην  Αθήνα  ή  τη Θεσσαλονίκη.

Μετά το πέρας των μεταπτυχιακών τους σπουδών οι υπότροφοι θα απασχοληθούν, εάν επιθυμούν, στην ΕΤΕ με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, για δύο έτη.

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν στους ακόλουθους τέσσερις (4) επιστημονικούς τομείς:

• Οικονομικά / Χρηματοοικονομικά

• Πληροφορική

• Θετικές Επιστήμες

• Διοίκηση επιχειρήσεων / Τραπεζική

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή στoν ακόλουθο σύνδεσμο: https://applications.iky.gr  

από Τρίτη 11/12/2018  έως και τις 21/12/2018 και ώρα 13.00

και στη συνέχεια να αποστείλουν στο ΙΚΥ (Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Νέα Ιωνία, Υπόψη Τμήματος Διαγωνισμών)  φάκελο υποψηφιότητας (εκτυπωμένη αίτηση σε έντυπη μορφή και σχετικά δικαιολογητικά)  έως και τις 27/12/2018 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

 

Όλες  οι  πληροφορίες  παρέχονται  στον  υπερσύνδεσμο του  ΙΚΥ:

https://www.iky.gr/el/upotrofies-gr/metaptuxiako-gr/iky-ete-2-2/2018-2019

 
 
 
 
 
 
 
 

 

Βιβλιοπαρουσιάσεις εκδοθέντων διδακτορικών του Τμήματος Κοινωνιολογίας

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 18:30, στην ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων στο Κτίριο ΔΕΣΚοι του Παντείου Πανεπιστημίου

Παρουσίαση Βιβλίων

 

 

 
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
Από το Διαδίκτυο στο Blockchain: Κοινωνική Πληροφορική Ψηφιακή Δημιουργική Οικονομία
Δυνητικοί Κόσμοι (Επιπτώσεις & Προκλήσεις στην Κοινωνία & στο Άτομο)

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018, 09:30 πμ - 20:00 μμ
Αίθουσα Τελετών «Αριστοτέλης» & Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ

 Αναλυτικό Πρόγραμμα
 
 

Οι εργασίες της ημερίδας θα αναμεταδοθούν ζωντανά από την υπηρεσία "ΔΙΑΥΛΟΣ"

https://diavlos.grnet.gr/event/e1229
 

 

 
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
Από το Διαδίκτυο στο Blockchain: Κοινωνική Πληροφορική Ψηφιακή Δημιουργική Οικονομία
Δυνητικοί Κόσμοι (Επιπτώσεις & Προκλήσεις στην Κοινωνία & στο Άτομο)

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018, 09:30 πμ - 20:00 μμ
Αίθουσα Τελετών «Αριστοτέλης» & Αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα ΙΙ

 Αναλυτικό Πρόγραμμα
 

Οι εργασίες της ημερίδας θα αναμεταδοθούν ζωντανά από την υπηρεσία "ΔΙΑΥΛΟΣ"

https://diavlos.grnet.gr/event/e1229
 
 

 

Αγαπητοί και Αγαπητές,

 

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στα Σεμινάρια της Τετάρτης του χειμερινού εξαμήνου (2018-2019) του Τμήματός μας που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στην αίθουσα Γ3, Νέο Κτήριο, 15:00 - 17:00.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ωστόσο ότι, μόνο για αυτή την εβδομάδα, το Σεμινάριο της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου  με ομιλήτρια την Manuela Pellegrino θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Γ6, 15:00-17:00.

 

εκ μέρους της Γραμματείας του Τμήματος

Ν. Κουτσούγερα

 

 

Την Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 09:30 π.μ.
στο αμφιθέατρο Σ. Καράγιωργα ΙΙ (Νέο Κτήριο)
θα πραγματοποιηθεί
Ενημερωτική Ημερίδα Erasmus+ 
για όλα τα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Προγράμματα Κινητικότητας Erasmus+
(για Σπουδές και Πρακτική Άσκηση στην Ευρώπη και για το International Credit Mobility)
ο σύνδεσμος στο website¨
 
Erasmus PromoDay 11December2018
 

 

Αθήνα,3/12/2018

                                                                                                                               Αριθ.πρωτ.: 3204

Τμήμα  Τεχνικών Υπηρεσιών

Λεωφ. Συγγρού 136, Τ.Κ. 176 71, Καλλιθέα, Αθήνα

Πληροφορίες: Βαρώτσος Αντώνιος

Συντάκτης: Σαϊτελμαν Τατιάνα

Τηλ.: 210- 920.1549

Φάξ: 210-920 1356

e-mail:  avaro@panteion.gr

ΠΡΟΣ:  Κάθε ενδιαφερόμενο

δια της ανάρτησης στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου

 

                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                Σας γνωρίζουμε ότι η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, κατά τη συνεδρίαση στις 22 Νοεμβρίου 2018αποφάσισε καιενέκρινε:

(α) Την Αρχική Κατακύρωση του υπ’ αριθ. πρωτ.Παν/μιου 2642/24.10.18 Συνοπτικού (Πρόχειρου) Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την προμήθεια και αντικατάσταση αερόψυκτου συγκροτήματος στο νέο κτίριο (κτίριο 3) του Πανεπιστημίου στην εταιρεία «AGtech  Ανώνυμη Τεχνική και Εμπορική Εταιρεία»  με διακριτικό τίτλο «AGtech», η οποία προσέφερε τη μοναδική πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει μόνον της τιμής.

Η προσφερόμενη τιμή ανέρχεται στο ποσό των  70.494,00€(συμπεριλαμβανομένου  ΦΠΑ   24%), σύμφωνα με την υπ’ αριθ. πρωτ.2875/31.11.18 μοναδική προσφορά της ως άνω αναφερόμενης εταιρείας.

Η σχετική δαπάνη θα βαρύνει τον ΚΑΕ 9322.01.01 του Προϋπολογισμού του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Ιδρύματος οικονομικού έτους 2018.

(β) Την Αρχική Κατακύρωση του αποτελέσματος Συνοπτικού Διαγωνισμού, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, για τον Τακτικό (Ημερήσιο) Χειρισμό – Επιτήρηση (Τεχνική Υποστήριξη):

1)του λογισμικού συστήματος (BMS  –  TREND SOFTWARE) διαχείρισης  των ηλεκτρομηχανολογικών (Η/Μ) εγκαταστάσεων του νέου κτιρίου (κτίριο 3) και

2) των οπτικοακουστικών συστημάτων των αιθουσών διδασκαλίας και Αμφιθεάτρων του κεντρικού κτιριακού συγκροτήματος (κτίρια 1, 2 και 3) του Πανεπιστημίου  στον «ΚΙΟΥΡΗΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ– ΔΙΠΛ.ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ», ο οποίος προσέφερε τη μοναδική πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει μόνον της τιμής.

Η προσφερόμενη τιμή για το σύνολο του διαγωνισμού ανέρχεται στο ποσό των 33.331,20€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Η σχετική δαπάνη θα βαρύνει τον ΚΑΕ 0889 του Τακτικού Προϋπολογισμού του Ιδρύματος οικονομικών ετών 2019 και 2020.

(γ)Την Αρχική Κατακύρωση του αποτελέσματος Συνοπτικού Διαγωνισμού, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, για την τακτική συντήρηση των ανελκυστήρων και ενός αναβατορίου σκάλας ΑΜΕΑ στα κτίρια του Πανεπιστημίου στην εταιρεία

«START Δ. & Α.ΧΡ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Ο.Ε. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ», η οποία προσέφερε τη μοναδική πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει μόνον της τιμής.

Η προσφερόμενη τιμή για το σύνολο του διαγωνισμού ανέρχεται στο ποσό των 11.829,60€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%) .

Η σχετική δαπάνη θα βαρύνει τον  ΚΑΕ 0887 του Τακτικού Προϋπολογισμού του Ιδρύματος οικονομικών ετών 2019 και 2020.

(δ) Την Αρχική Κατακύρωση του αποτελέσματος Συνοπτικού Διαγωνισμού, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, για τη συντήρηση και αποκατάσταση βλαβών στις εγκαταστάσεις και μηχανήματα ψύξης-θέρμανσης στα κτίρια του Πανεπιστημίου 

στην εταιρεία  «AGtech Ανώνυμη Τεχνική και Εμπορική Εταιρεία», η οποία προσέφερε τη μοναδική πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει μόνον της τιμής.

Η προσφερόμενη τιμή για το σύνολο του διαγωνισμού ανέρχεται στο ποσό των 38.254,00€ ευρώ  (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).

Η σχετική δαπάνη θα βαρύνει τον ΚΑΕ 0879 του Τακτικού Προϋπολογισμού του Ιδρύματος οικονομικών ετών 2019 και 2020.

Σύμφωνα με τα άρθρα 106 και 117 του Ν. 4412/16 η υποβολή μίας και μόνο προσφοράς δεν αποτελεί κώλυμα και οι διαγωνιστικές  διαδικασίες ολοκληρώνονται κανονικά.

Κατά των εν λόγω αποφάσεων  της Συγκλήτου του Ιδρύματος χωρεί ένσταση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 127 Ενστάσεις που ασκούνται κατά τη διαδικασία σύναψης δημοσίων συμβάσεων με εκτιμώμενη αξία κατώτερη ή ίση των εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.) – Παράβολο:

1. Για δημόσιες συμβάσεις με με εκτιμώμενη αξία κατώτερη ή ίση των εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.), σε περίπτωση ένστασης κατά πράξης της αναθέτουσας αρχής, η προθεσμία άσκησής της είναι πέντε (5) ημέρες από την κοινοποίηση της προσβαλλόμενης πράξης στον ενδιαφερόμενο οικονομικό φορέα.

2. Η ένσταση υποβάλλεται ενώπιον της αναθέτουσας αρχής, η οποία αποφασίζει, σύμφωνα με τα οριζόμενα και στο άρθρο 221, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την κοινοποίηση της ένστασης η οποία μπορεί να γίνει και με ηλεκτρονικά μέσα σύμφωνα με το άρθρο 376 παράγραφος 11. Με την άπρακτη πάροδο των ανωτέρω προθεσμιών τεκμαίρεται η απόρριψη της ένστασης. Για το παραδεκτό της άσκησης ένστασης, απαιτείται, με την κατάθεση της ένστασης, η καταβολή παραβόλου, υπέρ του Δημοσίου, ποσού ίσου με το ένα τοις εκατό (1%) επί της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης. Το παράβολο αυτό αποτελεί δημόσιο έσοδο. Το παράβολο επιστρέφεται με πράξη της αναθέτουσας αρχής, αν η ένσταση γίνει δεκτή ή μερικώς δεκτή από το αποφασίζον διοικητικό όργανο.

Μετά την άπρακτη πάροδο των προθεσμιών άσκησης ένστασης και των έννομων αποτελεσμάτων αυτής, εάν δεν υποβληθεί ένσταση, θα αποσταλεί ανακοίνωση-πρόσκληση στην εταιρεία, για την προσκόμιση των δικαιολογητικών κατακύρωσης.

Συνημμένα:

Τα σχετικά Πρακτικά της αρμόδιας Επιτροπής

Τα σχετικά Αποσπάσματα της Συγκλήτου του Ιδρύματος

Η Πρύτανις

Καθηγήτρια Ισμήνη Α. Κριάρη