Ημερομηνία: 05/Σεπ/2022 Ώρα: 09:00:00
Διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου Foundations of Digital Games 2022 στο Πάντειο
Το 17ο διεθνές συνέδριο Foundations of Digital Games (FDG) διοργανώνεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (5-8 Σεπτεμβρίου) με θέμα “Games as culture and communication”. Το συνέδριο δεν περιορίζεται στα τεχνικά θέματα των ψηφιακών παιχνιδιών, αλλά καλύπτει και πολλές θεματικές που ενδιαφέρουν συνολικά τα τμήματα του Πανεπιστημίου μας, όπως ηθικά και κοινωνικά ζητήματα, θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας, και ζητήματα συμπερίληψης στα φύλα και τον πολιτισμό.
Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου περιλαμβάνουν τις μεθόδους ανάπτυξης και τις τεχνολογίες ψηφιακών παιχνιδιών, την εμπειρία παικτών, την οπτικοποίηση, την αλληλεπίδραση με τις ψηφιακές ανθρωπιστικές επιστήμες, την κριτική ανάλυση παιχνιδιών και την Τεχνητή Νοημοσύνη, ενώ οι 4 προσκεκλημένοι ομιλητές θα επικεντρωθούν στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση της επιθετικής συμπεριφοράς μέσα στους κόσμους των παιχνιδιών, την αναγνώριση των χαρακτηριστικών των παικτών από τον τρόπο που παίζουν, τη σχεδίαση φανταστικών κόσμων και πόλεων, και την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη στα ψηφιακά παιχνίδια.
General chair του συνεδρίου είναι ο δρ. Κώστας Καρπούζης, επικ. καθηγητής του τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, ενώ program chairs είναι ο καθ. Stefano Gualeni, University of Malta και η καθ. Johanna Pirker, TU Graz.
Μπορειτε να βρείτε το πλήρες πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες στο http://fdg2022.org/