Ακαδημαϊκά θέματα

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ KAS Ελλάδας/Κύπρου για μεταπτυχιακές σπουδές / πρακτική - ερευνητική δραστηριότητα σε Ελλάδα/Κύπρο

 

Η Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος  Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) για την Ελλάδα και την  Κύπρο προκηρύσσει θέσεις για  υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο ή  πρακτική άσκηση/επιστημονική  δραστηριότητα σε  ερευνητικό/επιστημονικό ίδρυμα ή οργανισμό της χώρας. Απευθύνεται σε νέους και νέες με εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις και ζωηρό ενδιαφέρον για το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΈΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ:


- Το ύψος της υποτροφίας ανέρχεται σε 300€ για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και 250€ για τη λοιπή Ελλάδα (το μήνα).

- Καλύπτονται μόνο μεταπτυχιακές σπουδές σε δημόσιο πανεπιστήμιο (όχι σπουδές προπτυχιακού/διδακτορικού επιπέδου).

- Φοιτητές που έχουν ήδη ξεκινήσει τις σπουδές τους μπορούν να κάνουν αίτηση για υποτροφία (για το υπόλοιπο των σπουδών τους).

- Η ερευνητική / επιστημονική δραστηριότητα σε ερευνητικό οργανισμό / think tank ή άλλο οργανισμό επιστημονικής φύσης, θα πρέπει να είναι άμισθη προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να δικαιούται υποτροφία από το KAS.

- Γνωστικά αντικείμενα: Ανθρωπιστικές σπουδές (μεταξύ άλλων Γλώσσες, Φιλολογία, κλασσικές σπουδές, θεολογία), Νομικά, Διεθνείς Σχέσεις, Δημοσιογραφία, Οικονομικά (ενδεικτικά
παραδείγματα).

- Κριτήρια επιλογής: Ακαδημαϊκές επιδόσεις, πολιτική / κοινωνική δραστηριοποίηση, γνώση ξένων γλωσσών.

Οι αιτήσεις από ενδιαφερόμενους (με τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στις Οδηγίες) για αυτό τον κύκλο υποτροφιών θα πρέπει να κατατεθούν ΜΌΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΆ ΜΈΧΡΙ ΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2020 στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις των προεπιλεγέντων, ενώ η καταβολή της υποτροφίας στους υποψηφίους που θα επιλεγούν, θα ξεκινήσει εντός του Οκτωβρίου.


 

Guidelines on awarding scholarships

from the Konrad-Adenauer-Stiftung, Greece and Cyprus Office

For scholarship holders in Greece and Cyprus

 

SCHOLARSHIP PROGRAMME

KONRAD-ADENAUER-STIFTUNG GREECE / CYPRUS

CALL FOR APPLICATIONS

 

Application Form Scholarship Programme KAS Greece - Cyprus