Αναπληρωτές Πρυτάνεως

 

 Αναπληρωτής Πρυτάνεως Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού

 

Βασίλης Δ. Κουγέας
Καθηγητής  Εθνικού και Ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Δικαίου
Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης
 
Kougeas 

 
Ο Βασίλης Κουγέας σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, παρακολούθησε μαθήματα Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο  U.L.B. των Βρυξελλών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές  Ιστορίας  στο Πανεπιστήμιο   Paris I  Panthéon  -  Sorbonne με  την Ελένη Αρβελέρ και τον  Σπύρο Ασδραχά.  
Το 1979 προσελήφθη ως επιστημονικός συνεργάτης  στην «Πάντειο Ανωτάτη Σχολή Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών»  (Α΄ έδρα Διοικητικού Δικαίου – Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης) και το 1986 αναγορεύθηκε διδάκτορας με άριστα από το ίδιο Πανεπιστήμιο (θέμα διατριβής « Η συμμετοχή του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις εσωτερικές λειτουργίες της δημόσιας διοίκησης»).

Το 2010 εξελέγη καθηγητής στο Γενικό Τμήμα Δικαίου του Παντείου Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο «Δημόσιο Λογιστικό Δίκαιο και Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Δίκαιο» και από το 2013 εντάχθηκε στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης. Διετέλεσε Πρόεδρος του Γενικού Τμήματος Δικαίου (2009-12) και επί σειρά ετών Διευθυντής του Τομέα Δημοσίου Δικαίου.
Από το 1977 μέχρι το 2012 εργάσθηκε ως δικηγόρος (Δ.Σ.Α.).

Το επιστημονικό ερευνητικό και συγγραφικό του έργο (μονογραφίες,  μελέτες άρθρα και κώδικες) αναπτύσσεται στο πεδίο του Δημοσιονομικού (εθνικού και ευρωπαϊκού) και του Φορολογικού Δικαίου με κύριους άξονες τον έλεγχο της δημόσιας διαχείρισης και την προβληματική της νομιμοποίησης της δημοσιονομικής δραστηριότητας του κράτους, την δημοσιονομική οργάνωση και λειτουργίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι υπεύθυνος διδασκαλίας των προπτυχιακών μαθημάτων  «Δημοσιο-    νομικό Δίκαιο», «Εθνικό και Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Δίκαιο», «Εθνικό και Ευρωπαϊκό Φορολογικό Δίκαιο» (Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης) και του μεταπτυχιακού μαθήματος «Δημοσιονομική οργάνωση και λειτουργίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» στο Π.Μ.Σ.  Εθνική και Ενωσιακή  Διοίκηση του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης.  Κατά την περίοδο 2004- 2012 δίδαξε τα μαθήματα «Κοινοτικό Φορολογικό Δίκαιο» και   «Ευρωπαϊκό Δημοσιονομικό Δίκαιο» στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δίκαιο και Ευρωπαϊκή Ενοποίηση» του Γενικού Τμήματος Δικαίου.

Είναι Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δημοσιονομικών Μελετών του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και μέλος του Κέντρου  Ανάλυσης Δημόσιας Πολιτικής και Θεσμών (Πάντειο Πανεπιστήμιο).

Μεταξύ άλλων, διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος, μέλος της Επιτροπής αναμόρφωσης του Δημόσιου Λογιστικού των  Ο.Τ.Α. (Υπουργείο Εσωτερικών, 2002), μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής του Α.Σ.Ε.Π. (1998,2004), μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης θεμάτων αναπτυξιακής συνεργασίας (Υπουργείο Εξωτερικών, 2003) , μέλος της Επιτροπής αναθεώρησης του Κώδικα Δημόσιου Λογιστικού (Υπουργείο Οικονομικών, 2010) και αξιολογητής στο Ι.Κ.Υ. (Μητρώο Αξιολογητών - υποψηφιότητες υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές  και διδακτορικά).

Στο πλαίσιο διοικητικών καθηκόντων του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μεταξύ άλλων, συμμετείχε ως μέλος στη Σύγκλητο,  στην Επιτροπή Ερευνών, στη Νομική Επιτροπή, στην Επιτροπή Προμηθειών, σε Επιτροπές Παραλαβής Υλικού και Έργων κ.α.

Είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής του περιοδικού «Θεωρία και πράξη Διοικητικού Δικαίου».

Από το 1986 είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.


Επικοινωνία

Τηλ.: 210 920 1015    

E- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 


line red

 
Αναπληρωτής Πρυτάνεως Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης

 
Νίκος Λέανδρος
Καθηγητής Οικονομικών  
Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού

 leandros


Ο Νίκος Λέανδρος είναι Καθηγητής Οικονομικών με ειδίκευση στα Οικονομικά των Μέσων στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου στο οποίο υπηρετεί από το 1997.

Σπούδασε Οικονομικά στα Λονδίνο και στο Μάντσεστερ (Salford University) και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ των Οικονομικών Επιστημών το 1989.
Πρόεδρος του Τμήματος την περίοδο Σεπτέμβριος 2010-Αύγουστος 2014. Συντονιστής του ΜΠΣ «Νέα Μέσα και Δημοσιογραφία» από το Σεπτέμβριο 2015.

Διδάσκει τα μαθήματα «Εισαγωγή στην Πολιτική Οικονομία» και «Οικονομικά των ΜΜΕ» στο προπτυχιακό πρόγραμμα και τα μαθήματα «Παραγωγή Περιεχομένου και Επιχειρήσεις Μέσων» και «Οικονομία του Πολιτισμού» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος ΕΜΕΠ.
Λέκτορας Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Salford τη διετία 1985-1987.

Εργάστηκε ως Οικονομολόγος στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών (Τομέας Δημόσιων Οικονομικών) της Τράπεζας Ελλάδος την περίοδο 1992-1997.
Ο Νίκος Λέανδρος υπήρξε επιστημονικός σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου την περίοδο 1998-2002 και υπεύθυνος ερευνών για την αγορά του βιβλίου και τις εκδοτικές επιχειρήσεις.

Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής των ευρωπαϊκών δράσεων COST A20 “The Impact of Internet on the Mass Media in Europe” και COST A30 “East of West: Setting a New Central and Eastern European Media Research Agenda”.

Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Βαλκανικού Φόρουμ για την Επικοινωνία.
Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου από το 2010.
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από τον Απρίλιο 2015.
Επισκέπτης Καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας του Boston University την περίοδο Οκτώβριος 2009- Φεβρουάριος 2010. Επίσης έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Paris 8, Istanbul Bilgi University, Izmir University of Economics, Spiru Haret και St Klement Ohridski Sofia University.

Έχει δημοσιεύσει 42 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους, 2 μονογραφίες και έχει επιμεληθεί 3 εκδόσεις για τα Οικονομικά του Βιβλίου όπως και τα βιβλία: (1) New Media, Entrepreneuship and Sustainable Tourism Development (με Z. Andreopoulou, G. Quaranta &  Rosanna Salvia), Milan: Franco Angeli, 2016 (υπό έκδοση), (2) The Impact of Internet on the Mass Media in Europe. London: Abramis, 2006, και (3) Νέες Τεχνολογίες, Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Βιβλίο (με Γ. Παυλίδη), Θεσσαλονίκη: Εκδόσεις Ζήτη, 2004.

Είναι συγγραφέας των βιβλίων:

Οικονομική Κρίση και Σύγχρονη Ανάπτυξη. Η Οπτική της Πολιτικής Οικονομίας. Αθήνα: Εκδόσεις Διόνικος, 2012.
Επιχειρηματικές Στρατηγικές στη Βιομηχανία των Μέσων. Αθήνα: Καστανιώτης, 2008.
Το Διαδίκτυο. Ανάπτυξη και Αλλαγή. Αθήνα: Καστανιώτης, 2005.
Πολιτική Οικονομία των ΜΜΕ. Η Αναδιάρθρωση της Βιομηχανίας των Μέσων στην Εποχή της Πληροφοριακής Επανάστασης. Αθήνα: Καστανιώτης, 2000.
Μαζικά Έντυπα Επικοινωνίας στην Ελλάδα. Οικονομικές και Τεχνολογικές Προσεγγίσεις. Αθήνα: Εκδόσεις Δελφίνι, 1992.
 
Επικοινωνία

Τηλ.: 210 920 1056  

E- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

erasmus w elke w MODIP wide KEDIBIM

Γ Ρ Η Γ Ο Ρ Η   Π Ρ Ο Σ Β Α Σ Η

Μηχανοργάνωση

Βιβλιοθήκη

it modip

diaugeia

MKE

SYNHGOROS

gym