Οι συλλογές της ΒιΚεΠ είναι πλούσιες σε ποικιλομορφία εστιασμένες στις επιστήμες που θεραπεύει το Πάντειο Πανεπιστήμιο: έντυπο υλικό, αλλά και ηλεκτρονικό, με ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και των ψηφιακών συλλογών. Αρχικά η έντυπη συλλογή της δημιουργήθηκε με τις δωρεές, μικρές και μεγάλες, αλλά τα επόμενα χρόνια η κύρια συλλογή των μονογραφιών της Βιβλιοθήκης αναπτύχθηκε και ανανεώθηκε από αγορές υλικού, τόσο σε ελληνικές εκδόσεις όσο και σε ξενόγλωσσες, με βάση τις ανάγκες των υπαρχόντων και των νέων τμημάτων, που ιδρύθηκαν από το 1991 και μετά.

Η συλλογή της ΒιΚεΠ καλύπτει το ευρύ επιστημονικό πεδίο των κοινωνικών και πολιτικών επιστημών: φιλοσοφία, ψυχολογία, κοινωνιολογία, πολιτική επιστήμη, οικονομία, δίκαιο, δημόσια διοίκηση, ιστορία, λογοτεχνία. Επίσης η συλλογή αναπτύσσεται και σε θέματα όπως: πληροφορική, κοινωνική ανθρωπολογία, εγκληματολογία, επικοινωνία, ψυχιατρική, λογιστική, τέχνες κ.ά.

Το υλικό είναι κυρίως στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, ενώ υπάρχει και κάλυψη της βιβλιογραφίας στη γερμανική, γαλλική, λιγότερο σε ισπανική και ιταλική και ρώσικη γλώσσα. Ενώ, εντός του 2016 παρέλαβε την πρώτη συλλογή – δωρεά στην αραβική γλώσσα. Η συλλογής της ΒιΚεΠ αποτελείται από υλικό διαφόρων ειδών και σε ποικίλες μορφές:

 • 110.000 τόμοι βιβλίων που είναι καταλογογραφημένοι και αναζητήσιμοι μέσω του καταλόγου.
 • 26.700 τίτλοι ηλεκτρονικών περιοδικών μέσω της HEAL Link και των συνδρομών της Βιβλιοθήκης.
 • 780 τίτλοι έντυπων περιοδικών, εκ των οποίων 190 είναι ενεργείς συνδρομές.
 • Online βάσειςδεδομένων (JSTOR, SCOPUS, Alexander Street Border and Migration Studies Online, Periodicals Archive Online, Gender Watch, Eighteenth Century Collections Online, Thesaurus Linguae Graecae, Grove Art Online, Grove Music Online κ.ά.).
 • 1600 διδακτορικές διατριβές (οι 1200 είναι του Παντείου), 250 τίτλοι πανεπιστημιακών σημειώσεων.
 • Ψηφιακό αρχείο από 17.200 ψηφιακά αντικείμενα, που ευρετηριάζεται στην ψηφιακή βιβλιοθήκη Πάνδημος και αφορά μεταπτυχιακές εργασίες και διδακτορικές διατριβές, καθώς και ψηφιοποιημένο αρχείο 13 τίτλων ελληνικών περιοδικών των κοινωνικών επιστημών και μεγάλο μέρος του ιστορικού αρχείου του Παντείου, των πανεπιστημιακών δημοσιεύσεων, όπως επιστημονικές επετηρίδες, πρακτικά συνεδρίων καθώς και ψηφιοποιημένα σπάνια ελληνικά βιβλία.
 • 150.000 ψηφιοποιημένα βιβλία με πρόσβαση στη πλατφόρμα αναζήτησης της βάσης δεδομένων της ECCO της GALE.
 • 139.000 Ηλεκτρονικά βιβλία με πρόσβαση μέσω της HEAL Link (σειρές, εγχειρίδια, εγκυκλοπαίδειες και λεξικά), και από τις προσκτήσεις της Βιβλιοθήκης.
 • Οπτικοακουστικό υλικό : cds κλασικής μουσικής, 100 δίσκους βινυλίου, DVD και CD-ROM εκπαιδευτικού και βιβλιογραφικού υλικού, 600 VHS και DVDs με κλασικές κινηματογραφικές ταινίες αλλά και συλλογή ντοκιμαντέρ, slides της National Gallery London, 25 χάρτες.
 • Η “Ιστορική Βιβλιοθήκη” περιέχει σπάνιες εκδόσεις βιβλίων του 19ου αι. και των αρχών του 20ου αι. Τα θέματα που καλύπτει κυρίως είναι: Δίκαιο, Ιστορία, Οικονομία και Πολιτική. Η συλλογή αριθμεί περίπου 5.500 βιβλία, τα οποία προέρχονται κυρίως από προσωπικές συλλογές και δωρεές καθηγητών του Παντείου.
 • Λογοτεχνική συλλογή 2850 περίπου ελληνικών και ξένων διηγημάτων και μυθιστορημάτων.
 • Πλούσιο Πληροφοριακό υλικό, δηλ. εγκυκλοπαίδειες, λεξικά, βιβλιογραφίες, οδηγοί κ.λπ.
 • Συλλογή 1000 προσβάσιμων βιβλίων για τους φοιτητές με προβλήματα όρασης (σε διάφορους μορφότυπους : daisy, epub, txt, ακουστικά) που έχουν καταλογογραφηθεί στην AMELib.

Οι μονογραφίες και τα περιοδικά είναι ταξινομημένα σύμφωνα με το Δεκαδικό Ταξινομικό Σύστημα Dewey. Η καταλογογράφηση έχει γίνει με βάση τους Αγγλοαμερικάνικους Κανόνες Καταλογογράφησης (AACR2) και η θεματική ευρετηρίαση με βάση τις θεματικές επικεφαλίδες της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσσου (LCSH). Από το 1992 έως και σήμερα οι συλλογές της ΒιΚεΠ είναι ανοικτής πρόσβασης, δηλ. οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν μόνοι τους το υλικό στα ράφια και οι χώροι ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης είναι διαθέσιμοι και σε εξωτερικούς χρήστες, οι οποίοι μπορούν να αναζητήσουν υλικό και να μελετήσουν στο αναγνωστήριο.