Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας του Παντείου Πανεπιστημίου με τον Δήμο Νέας Σμύρνης, τα Τμήματα Ψυχολογίας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ε.Μ.ΠΟ συνέπραξαν,  με ιδιαίτερη επιτυχία, με το Σύγχρονο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Νέας Σμύρνης, κατά τον κύκλο Σεμιναρίων του χειμερινού εξαμήνου λειτουργίας του.  

Στην ευχαριστήρια επιστολή του προς τους Προέδρους των Τμημάτων, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης εξέφρασε την ισχυρή βούληση της Δημοτικής Αρχής για μεγαλύτερη ανάπτυξη αυτής της συνεργασίας κατά το εαρινό εξάμηνο, με την παρουσίαση και νέων θεματικών ενοτήτων που θα άπτονται των θεματικών πεδίων των παραπάνω Τμημάτων. 

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, τον μεγαλύτερο αριθμό εγγεγραμμένων εκπαιδευομένων είχε η Θεματική Ενότητα της Ψυχολογίας (49) και ακολουθούν αυτές της Κοινωνικής Πολιτικής(24) και της Επικοινωνίας/Μ.Μ.Ε.(23).  Από αυτούς, πτυχιούχοι Α.Ε.Ι. ήταν: 55,10% στην Ψυχολογία, 54% στην Κοινωνική Πολιτική και 73,91% στην Επικοινωνία/Μ.Μ.Ε. Τα ποσοστά των εργαζομένων ήταν αντίστοιχα : 30,6%, 20,83% και 26,8%.