Η Αντιπρυτανεία Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασιών ενημερώνει για τη συμμετοχή του Παντείου Πανεπιστημίου στο διεθνή γαλλόφωνο διαγωνισμό «Concours Inter-Universitaire de Debat de la Haye».

Τo Πάντειο Πανεπιστήμιο συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο διεθνή γαλλόφωνο διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώνεται από το Ίδρυμα Corax Foundation με την επίσημη υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου και της Γαλλικής Πρεσβείας της Ολλανδίας, καθώς και τη στήριξη της Πανεπιστημιακής Ένωσης Γαλλοφωνίας (Agence Universitaire de la Francophonie – AUF).

Πρόκειται για ένα διαγωνισμό μεταξύ πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο, κατά τον οποίο ομάδες φοιτητών/τριών έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν την επιχειρηματολογία τους γύρω από θέματα που αφορούν πολιτικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, καθώς και να έρθουν σε επαφή με προσωπικότητες (πρεσβευτές, ηγέτες επιχειρήσεων, ΜΚΟ).

Την περσινή χρονιά, το Πάντειο Πανεπιστήμιο συμμετείχε με επιτυχία στο διαγωνισμό εκπροσωπούμενο από τον Κωνσταντίνο Γκουμάκη και την Αικατερίνη Πετρακάκη, προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών. Η ελληνική ομάδα έλαβε τη 15η θέση μεταξύ των Πανεπιστημίων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό του 2022. Περισσότερα για την εμπειρία της ομάδας μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://rb.gy/uubj81

Για τη φετινή διοργάνωση του διαγωνισμού, ο οποίος θα λάβει χώρα την Άνοιξη του 2023, η τριμελής ομάδα που επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει το Πάντειο Πανεπιστήμιο αποτελείται από τις  φοιτήτριες Χαδούλα Νικητάκη (Μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών), Ιωάννα-Ωκεανία Πολυχρονοπούλου (Προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών) και Μαρία-Ελένη Γκέσκου (Προπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας).

Η ομάδα θα διαγωνιστεί στην πρώτη φάση των ομίλων με τις ομάδες του Université de Fribourg της Ελβετίας, Mouloud Mammeri Université de Tizi-Ouzou της Αλγερίας, και Université d’Antananarivo της Μαγαδασκάρης. Στη φετινή διοργάνωση λαμβάνουν μέρος συνολικά 32 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα διεθνώς, με τους ομίλους των διαγωνιζόμενων ομάδων να διαμορφώνονται ως εξής:

Επιπρόσθετα, το Πάντειο Πανεπιστήμιο θα υποστηρίξει τη διοργάνωση μέσω της συμμετοχής του στη διαδικασία αξιολόγησης, με την Αντιπρύτανι Διεθνών Σχεσεων και Συνεργασίων, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μαριάννα Ψύλλα και την Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Αλίκη Αγγελίδου να συμμετέχουν ως κριτές στις επιτροπές αξιολόγησης των ομάδων.

Η δια-πανεπιστημιακή συνεργασία δίνει τη δυνατότητα επαφής των φοιτητών του Πανεπιστημίου μας με φοιτητές από Πανεπιστήμια όλου του κόσμου ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα εξωστρέφειας και συμμετοχής του Παντείου Πανεπιστημίου σε ένα διεθνή διάλογο με ιδιαίτερες προοπτικές τόσο σε ενδο-πανεπιστημιακό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο επαφών με τον ευρύτερο κοινωνικό και επαγγελματικό χώρο στις παράλληλες εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το διαγωνιστικό μέρος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του διαγωνισμού μπορείτε να επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://coraxfoundation.com/competitions/concours/