ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

& ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα την  Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη και η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, με σκοπό την  ανάπτυξη της εκπαιδευτικής, πολιτιστικής και επιστημονικής συνεργασίας των δύο φορέων.

Κατά την τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας παρευρέθηκαν από τον Δήμο Πεντέλης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Νεολαίας, Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Υπεύθυνη για τη Νέα Πεντέλη Φωτεινή Μαρκαντώνη, ενώ από το Πάντειον Πανεπιστήμιο η Αντιπρύτανις Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασιών Αν. Καθηγήτρια Μαριάννα Ψύλλα, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης Καθηγητής Θεοδόσιος Παλάσκας καθώς και ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Αν. Καθηγητής Χρυσόστομος Στοφόρος.

Ενδεικτικά το αντικείμενο της συνεργασίας των δύο μερών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Τη συνεργασία για εμβληματικές δράσεις με αποτύπωμα στον αστικό χώρο και παρεμβάσεις κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα.
  • Την ενίσχυση της επιστημονικής συνεργασίας των δύο μερών μέσω π.χ. της παραγωγής δημοσιεύσεων, εκπαιδευτικού υλικού, τεχνογνωσίας, δεδομένων, μελετών περιπτώσεων (case studies) κ.ά.
  • Την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τεκμηριωμένης γνώσης, θεωρητικών επεξεργασιών και ερευνητικής εμπειρίας πάνω σε ζητήματα που άπτονται της Ποιότητας Ζωής και της κοινωνικά αναγνωρισμένης ερευνητικής δραστηριότητας.
  • Τη φιλοξενία θέσεων Πρακτικής Άσκησης, στον Δήμο Πεντέλης, για την εκπαίδευση των προπτυχιακών, αλλά και μεταπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η συνεργασία περιλαμβάνει επίσης:

  • Υποβολή από κοινού προτάσεων σε εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα του άμεσου ενδιαφέροντος των δυο φορέων.
  • Συμμετοχή των φοιτητριών και φοιτητών του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης σε εθελοντικές δράσεις που διοργανώνει ο Δήμος.
  • Διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους εργαζόμενους του Δήμου Πεντέλης σε θέματα δημόσιας διοίκησης, επιχειρηματικότητας, βιώσιμης ανάπτυξης κλπ.