Πρόσκληση για αίτηση συμμετοχής στο γαλλόφωνο διαγωνισμό “Concours Inter-Universitaire de Debat de La Haye 2023″. Εκδήλωση ενδιαφέροντος φοιτητών/τριών με γνώση της Γαλλικής γλώσσας.

To Πάντειον Πανεπιστήμιο συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στο διεθνή γαλλόφωνο διαγωνισμό «Concours Inter-Universitaire de Debat de la Haye», ο οποίος διοργανώνεται από το Ίδρυμα Corax Foundation με την επίσημη υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου & της Γαλλικής Πρεσβείας της Ολλανδίας και θα λάβει χώρα την Άνοιξη του 2023.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό μεταξύ πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο, κατά τον οποίο οι συμμετέχοντες/ουσες φοιτητές/τριες θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν την επιχειρηματολογία τους γύρω από θέματα που αφορούν πολιτικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, καθώς και να έρθουν σε επαφή με προσωπικότητες (πρεσβευτές, ηγέτες επιχειρήσεων, ΜΚΟ), οι οποίοι θα κληθούν να συζητήσουν και να μιλήσουν με τους συμμετέχοντες φοιτητές σε παράλληλες εκδηλώσεις. Κάθε Πανεπιστήμιο που λαμβάνει μέρος στη διοργάνωση θα εκπροσωπηθεί από μια ομάδα δύο ή τριών φοιτητών/τριών και από τους τρεις κύκλους σπουδών.

Η δια-πανεπιστημιακή συνεργασία δίνει τη δυνατότητα επαφής των φοιτητών του Πανεπιστημίου μας με φοιτητές από Πανεπιστήμια όλου του κόσμου ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα εξωστρέφειας και συμμετοχής του Πανεπιστημίου σε ένα διεθνή διάλογο με ιδιαίτερες προοπτικές τόσο σε ενδο-πανεπιστημιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο επαφών με τον ευρύτερο κοινωνικό και επαγγελματικό χώρο σε παράλληλες εκδηλώσεις που θα πλαισιώνουν το διαγωνιστικό μέρος.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φοιτητές/τριες του Παντείου Πανεπιστημίου με απαραίτητη προϋπόθεση την καλή γνώση της Γαλλικής γλώσσας. Παρακαλούμε να στείλετε το αίτημά σας για συμμετοχή συνοδευόμενο από ένα βιογραφικό σημείωμα στην Αντιπρυτανεία Διεθνών Σχέσεων & Συνεργασιών έως και την 25η Ιανουαρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: vrector.InAffairs@panteion.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό μπορείτε να επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://coraxfoundation.com/competitions/concours/

Για να διαβάσετε την εμπειρία της ομάδας που εκπροσώπησε το Πάντειο Πανεπιστήμιο στο Διαγωνισμό του 2022 μπορείτε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση:

https://erasmus.panteion.gr/index.php/news/10-news/703-concours-inter-universitaire-de-debat-de-la-haye-de-la-presidence-francaise-de-l-union-europeenne-2022