Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εκπαίδευση

Στις 8 Οκτωβρίου 2022 το Ελληνικό Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών σε συνεργασία με το Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας της Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Παιδείας και του Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και το Κέντρο Αριστείας για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ελλάδος υλοποίησαν, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης, διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εκπαίδευση».

Εκ μέρους των διοργανωτών ο συμπρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και Διευθυντής του Εργαστηρίου Πολιτικής Οικονομίας της Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Ανδρέας Παπανδρέου, ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνιολογίας της Παιδείας και του Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Χαράλαμπος Μελετιάδης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, Δρ. Κωνσταντίνος Ζαχαρής, απηύθυναν χαιρετισμό και παρουσίασαν συνοπτικά τις κοινωνικές, οικονομικές και εκπαιδευτικές διαστάσεις της Βιώσιμης Εκπαίδευσης. Σε ανάλογο μήκος κύματος οι ομιλητές παρουσίασαν σε βάθος τις επιμέρους πτυχές της Βιώσιμης Εκπαίδευσης. Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων οι συμμετέχοντες, οι οποίοι συνολικά ήταν περισσότεροι από πενήντα, διατύπωσαν ερωτήσεις σχετικά με το θέμα δίνοντας με τον τρόπο αυτό τη δυνατότητα ανάπτυξης εποικοδομητικής συζήτησης. Μετά το πέρας των εργασιών του διαδικτυακού σεμιναρίου οι συνδιοργανωτές εξέφρασαν την κοινή τους δέσμευση για συνέχιση της συνεργασίας τους για την υλοποίηση ανάλογων δράσεων.

Περισσότερες σχετικές πληροφορίες: https://esdw.eu/events/webinar-sustainable-development-and-education/

Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Το Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Παιδείας και του Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας της Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Ελληνικό Δίκτυο Λύσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και το UN Global Compact Network Hellas υλοποίησαν, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης, το διάστημα 20-23 Σεπτεμβρίου 2022 διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Βιώσιμη Ανάπτυξη και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη».

Εκ μέρους των διοργανωτών ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Κοινωνιολογίας της Παιδείας και του Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Χαράλαμπος Μελετιάδης, πραγματοποίησε την έναρξη και το κλείσιμο των εργασιών του σεμιναρίου υπογραμμίζοντας μέσω των τοποθετήσεών του την κοινή δέσμευση των συνδιοργανωτών στην προσπάθεια επιστημονικής τεκμηρίωσης των ζητημάτων που σχετίζονται με την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, καθώς επίσης και την συνέχιση της συνεργασίας υλοποίησης ανάλογων δράσεων. Από την πλευρά τους οι ομιλητές παρουσίασαν τις επιμέρους πτυχές της σχέσης της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και σε αυτή τη βάση οι συμμετέχοντες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ξεπέρασαν τους εκατόν πενήντα, έθεσαν διάφορα ερωτήματα αναπτύσσοντας δημιουργική συζήτηση με τους ομιλητές.

Περισσότερες πληροφορίες https://esdw.eu/events/webinar-sustainable-development-and-corporate-social-responsibility/