ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΣΤΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Κάθε χρόνο πάνω από δύο εκατομμύρια πολίτες σε 30 χώρες σε περισσότερες από 400 ευρωπαϊκές πόλεις μετέχουν στη Βραδιά του Ερευνητή, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον υπέροχο κόσμο της έρευνας. Η έμφαση τη φετινή χρονιά δίνεται στις ερευνητικές δράσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας για την αειφόρο ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή, αλλά και στο ρόλο της διεθνούς συνεργασίας στην έρευνα για τη διασφάλιση της ειρήνης.

Η Βραδιά του Ερευνητή στο ΕΜΠ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στο ιστορικό κτίριο Αβέρωφ του συγκροτήματος του Πολυτεχνείου στην Πατησίων. Τις εργασίες θα κηρύξει ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Καθ. Α. Μπουντουβής και θα εισαγάγει στο θεσμό η Επιστημονικά Υπεύθυνη της διοργάνωσης, Ομότιμη Καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Πρυτανικές Αρχές των Πανεπιστημίων της Αθήνας και εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών.

Το Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, επιθυμώντας να συμβάλει στη διάχυση της έρευνας στην κοινωνία, παίρνει ενεργά μέρος στην  εκδήλωση με τις παρακάτω συμμετοχές:

  • Γραφείο Διασύνδεσης[Καθ. Ι. Σκαρπέλος (Ακαδ Υπεύθ.), Ε. Κακουλίδη]
  • Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης[Κ. Κακάλη]
  • Σχολή Επιστημών Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης – Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης – Ερευνητική Ομάδα CORAL →Exploring the impacts of collaborative workspaces in rural and peripheral areas in the EU [Επ. Καθ. Β. Αυδίκος]
  • Σχολή Πολιτικών Επιστημών – Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας – Κέντρο Έρευνας Νεότερης Ιστορίας ΚΕΝΙ Τόποι Μνήμης της Επανάστασης του 1821 – Πρόσφυγες στην Ελλάδα 1821-1989 [Καθ. Χ. Κουλούρη, Καθ. Λ. Βεντούρα, Δρ. Χ. Τζαγκαρουλάκη,  Δρ Κ. Παπαθανασοπούλου, Δρ Στ. Παυλόπουλος]
  • Σχολή Πολιτικών Επιστημών – Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής – Εργαστήριο Σπουδών Φύλου και ΙσότηταςΙσότητα των Φύλων, Έμφυλη βία [Καθ. Μ. Καραμεσίνη, Καθ. Γ. Πετράκη, Αν. Καθ. Μ. Στρατηγάκη, ΕΤΕΠ Π. Τουρή]
  • Σχολή Κοινωνικών Επιστημών – Τμήμα Ψυχολογίας – Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας, Multisensory and Temporal Processing Laboratory – MultiTimeLab Τον νου σου στον νου σου: Πολυαισθητηριακές και Χρονικές Πλάνες στην καθημερινότητα μας! [Επ. Καθ. Α. Βατάκη].

 Η Εναρκτήρια Εκδήλωση, τα δρώμενα της Βραδιάς και τα επιτεύγματα των ερευνητών που θα παρουσιάζονται επιτόπου στο κτήριο Αβέρωφ θα μεταδίδονται παράλληλα μέσω live streaming στην ιστοσελίδα www.ntua.gr/ntuaren και στο κανάλι www.youtube.com/ntuaren της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ, καθώς και στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ www.ertnews.gr .