ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ

 Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022, η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Φεστιβάλ Ολυμπίας Χρήστος Κωνσταντόπουλος.

Κατά την τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας παρέστησαν από το Πάντειον Πανεπιστήμιο η Αντιπρύτανις Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασιών Αν. Καθηγήτρια Μαριάννα Ψύλλα και η Καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας Αλεξάνδρα Κορωναίου, καθώς και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας Δημήτρης Σπύρου.

Ενδεικτικά το αντικείμενο της συνεργασίας των δύο μερών περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

  • Έρευνα, σχεδιασμός και εφαρμογή νέων μεθόδων για την κινηματογραφική εκπαίδευση.
  • Παροχή δυνατότητας και ευκαιριών σε νέους ανθρώπους να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να εκφράζονται και να δημιουργούν μέσω της ψηφιακής οπτικοακουστικής τεχνολογίας,
  • Διαμεσολάβηση ανάμεσα στην ακαδημαϊκή γνώση και την οπτικοακουστική βιομηχανία, όπως αυτή εκφράζεται από τον κόσμο των κινηματογραφικών φεστιβάλ.
  • Ενεργοποίηση φορέων και επαγγελματιών της πανεπιστημιακής και κινηματογραφικής εκπαίδευσης και της οπτικοακουστικής βιομηχανίας, για την εκπαίδευση νέων επαγγελματιών προκειμένου να εξοικειωθούν πάνω στο ιδιαίτερο είδος του «Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους».

Η συνεργασία περιλαμβάνει επίσης:

  • Ανάπτυξη κοινών ερευνών και μελετών και αμοιβαία μεταφορά τεχνογνωσίας
  • Διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων (π.χ. ημερίδες, συνέδρια κλπ.)
  • Σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης ενηλίκων