Kαλλιθέα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

 

Προς τα Μέλη του Παντείου Πανεπιστημίου

Ενημέρωση σχετικά με την έκδοση του ηλεκτρονικού επιστημονικού περιοδικού του Εργαστηρίου Κοινωνιολογίας της Παιδείας και του Πολιτισμού

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ολοκληρώθηκε η έκδοση του  πρώτου τόμου του νέου ετήσιου ηλεκτρονικού επιστημονικού περιοδικού Κοινωνία και Ιστορία του «Εργαστηρίου Κοινωνιολογίας της Παιδείας και του Πολιτισμού» του Τμήματος Κοινωνιολογίας. Ο τόμος είναι προσιτός στον ιστότοπο του Εργαστηρίου (rusc.panteion.gr) και διαθέτει διεθνή αριθμό περιοδικής έκδοσης (ISSN): https://rusc.panteion.gr/wp-content/uploads/2021/07/Κοινωνία-και-Ιστορία-Τόμος-1-2021.pdf . Οι εργασίες που φιλοξενούνται έχουν αξιολογηθεί από ανώνυμους κριτές και απηχούν τις δραστηριότητες του Εργαστηρίου.

Στους επόμενους τόμους του περιοδικού θα παρουσιαστούν εργασίες κατά προτεραιότητα από μέλη του τμήματος και του πανεπιστημίου, αλλά και από άλλους κοινωνικούς επιστήμονες και ιστορικούς σε οποιαδήποτε γλώσσα. Πρόθεσή μας είναι να ωριμάσουν σχετικά γρήγορα οι συνθήκες, ώστε οι εργασίες που θα δημοσιεύονται να συγκεντρώνονται γύρω από ένα θεματικό άξονα συναρτημένο με τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου μας .

Η επιστολή αυτή είναι και πρόσκληση να δημοσιεύσετε τις εργασίες τις δικές σας και των φοιτητών σας στο περιοδικό.

Εργασίες για τον επόμενο τόμο θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται από τον Ιανουάριο του 2022 και η έκδοση προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2022.

 

Με εκτίμηση,

Καθ. Χάρης Ν. Μελετιάδης