Επιτυχώς Διεξήχθη η Συνέντευξη Τύπου για το Τουρνουά «Μαραντόνα» από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνέντευξη τύπου που διοργάνωσαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, στο πλαίσιο του Τουρνουά «Μαραντόνα» για Έλληνες και Πρόσφυγες μαθητές ηλικίας 10-15 ετών.

Στη συνέντευξη συμμετείχαν με τοποθέτηση οι Πρυτάνεις των δύο ΑΕΙ Καθηγήτρια κ. Χριστίνα Κουλούρη και Καθηγητής κ. Νίκος Παπαϊωάννου ενώ παρενέβησαν οι Πρόεδροι των δύο Ιδρυματικών Οργανωτικών Επιτροπών  Καθηγητής κ. Ιωάννης Κουζής και Καθηγητής κ. Γρηγόρης Ζαρωτιάδης.

Η κ. Κουλούρη τόνισε το σημαντικό μήνυμα που εκπέμπει η πρωτοβουλία των δύο Πανεπιστημίων στην καταπολέμηση των φαινομένων ρατσισμού και κοινωνικών διακρίσεων αλλά και των έμφυλων ανισοτήτων, δεδομένου ότι στο τουρνουά θα συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια. Ο κ. Παπαϊωάννου επεσήμανε τη σημασία που έχει για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο να λαμβάνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες συμπερίληψης, καθώς αυτές οι ενέργειες ενδυναμώνουν και εμπλουτίζουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. Ο κ. Κουζής προσέγγισε το τουρνουά ως μέσο για τη διάχυση ενός μηνύματος κατά της ξενοφοβίας ενώ αφιερώνεται στον Ντιέγκο Μαραντόνα για την ποδοσφαιρική του ιδιοφυία, τα δείγματα κοινωνικής ευαισθησίας μαζί με την στάση του ενάντια στα κατεστημένα συμφέροντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Τέλος, ο κ. Ζαρωτιάδης αναφέρθηκε στη σημασία συνέχισης τέτοιου είδους πρωτοβουλιών από τα δύο Πανεπιστήμια, καθώς τα ενώνει το καθήκον τους για την υπεράσπιση της κοινωνίας και κυρίως των πιο ευάλωτων μελών της.

Υπενθυμίζεται ότι το τουρνουά θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη και στις 16 και 17 Οκτωβρίου στην Αθήνα (Γήπεδο Τζιτζιφιών Καλλιθέας) ενώ θα πλαισιωθεί από εκδηλώσεις κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.

Για να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη τύπου, πατήστε εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=00dFAqSIybU