ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (2005-2009)

Το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και η Εταιρεία Διοικητικών Μελετών, διοργάνωσαν στις 29.6.2021 στον αύλειο χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου επιστημονική εκδήλωση σε μνήμη του Γεωργίου Παναγιωτοπούλου, Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας (2005-2009). Ο Γεώργιος Παναγιωτόπουλος είχε υπηρετήσει πριν από τη λαμπρή σταδιοδρομία του στο Συμβούλιο της Επικρατείας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το 2008 έλαβε επίσης τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρύτανις του Παντείου Πανεπιστημίου, Καθηγήτρια κ. Χριστίνα Κουλούρη, η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Μαίρη Σαρπ, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Διοικητικών Μελετών, Επίτιμος Σύμβουλος Επικρατείας, κ. Πέτρος Χριστόφορος και ο Πρόεδρος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης, Καθηγητής κ. Θεόδωρος Μαριόλης. Για τη ζωή και το έργο του τιμωμένου μίλησαν ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος,Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, πρ. Πρωθυπουργός και Επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και ο Παναγιώτης Τσούκας, Σύμβουλος Επικρατείας και Πρόεδρος της Ενώσεως Διοικητικών Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Στη συνέχεια έλαβαν χώρα δύο συνεδρίες με θεματικές ενότητες, με τις οποίες είχε ασχοληθεί ο τιμώμενος. Η πρώτη σχετίζεται με την κοινωνική ασφάλιση, στην οποία μίλησαν υπό την προεδρία της κ. Σπυριδούλας Χρυσικοπούλου, Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κ. Άννα Καλογεροπούλου, Σύμβουλος Επικρατείας και η κ. Σταυρούλα Κτιστάκη, Σύμβουλος Επικρατείας και Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου. Η δεύτερη αφορά στην αστική ευθύνη του κράτους, στην οποία μίλησαν υπό την προεδρία του κ. Δημητρίου Σκαλτσούνη, νεοεκλεγέντος Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, η κ. Όλγα Ζύγουρα, Σύμβουλος Επικρατείας και ο κ. Μελέτιος Μουστάκας, Καθηγητής Παντείου. Αποφώνηση απηύθυνε η κ. Καλλιόπη Μπουρδάρα, Ομ. Καθηγήτρια ΕΚΠΑ, πρώην Υφυπουργός και σύζυγος του τιμωμένου.