Live πρεμιέρα: Πέμπτη 20 Μαΐου 2021, στις 21:00

Για έκτη συνεχή χρονιά, η «Γέφυρα Μουσικής πάνω από τη Συγγρού» συνδέει τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώνοντας μουσικούς, φοιτητές και κοινό σε μια ιδιαίτερη μουσική-πολιτιστική δράση που θα μεταδοθεί σε live πρεμιέρα στο κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση στο ΥouTube.

Τη φετινή χρονιά, η εκδήλωση φιλοδοξεί να αποτελέσει μια αχτίδα αισιοδοξίας μέσα στη μεταβατική περίοδο που βρισκόμαστε, γεφυρώνοντας το χάσμα της συναυλιακής πραγματικότητας της προ Covid-19 εποχής με την τωρινή. Στο πλαίσιο αυτό, δίνεται και πάλι ένα βήμα δημιουργίας σε νέους συνθέτες και μουσικούς, αναδεικνύοντας και υποστηρίζοντας έργα γεμάτα φαντασία και ενέργεια, τα οποία θα παρουσιαστούν σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, με έμπνευση τα buzzer των τηλεπαιχνιδιών, ή έναν πίνακα του ζωγράφου της Αναγέννησης Ιερώνυμου Μπος, την μαγεία των αρχαίων νεκρομαντείων αλλά και συνθέσεις που αλλάζουν ανάλογα με το τι επιλέξει το κοινό.

Η «Γέφυρα» φέτος χτίζεται με πέντε αναθέσεις της Στέγης για έργα νέων συνθετών και συνθετριών, τα οποία βιντεοσκοπήθηκαν και μεταδίδονται διαδικτυακά, χωρίς αντίτιμο και χρονικό περιορισμό.

MAΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ