Μια διαφορετική επέτειος, μια διαφορετική πρωτοβουλία από το Πάντειον

Το Πάντειον Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, συνεργάζεται με την ηλεκτρονική εφημερίδα NEWS 24/7 για σειρά άρθρων από διδάσκουσες και διδάσκοντές του σχετικά με την οικοδόμηση του ελληνικού κράτους και την ιστορική πορεία της Ελλάδας από το 1821 μέχρι σήμερα.

https://www.news247.gr/elliniki-epanastasi-1821/

Τα άρθρα θα δημοσιεύονται ένα κάθε εβδομάδα ξεκινώντας από τις 24 Μαρτίου 2021, με το άρθρο της Χριστίνας Κουλούρη «Η δημοκρατική πολιτική παράδοση της Ελληνικής Επανάστασης». Διαβάστε το άρθρο εδώ: https://www.news247.gr/elliniki-epanastasi-1821/i-dimokratiki-politiki-paradosi-tis-ellinikis-epanastasis.9178412.html

Ακολουθούν άρθρα της Λίνας Λούβη (Η Ευρώπη των Ελλήνων), των Ν. Θεοτοκά-Ν. Κοταρίδη (Ανατρέποντας την από Θεού τεταγμένη βασιλεία), του Στ. Παπαγεωργίου (Βάσος Μαυροβουνιώτης.  Ένας σλάβος οπλαρχηγός), της Λίνας Βεντούρα (Η Ελλάδα και οι πρόσφυγες 1821-1922), του Λ. Μπαλτσιώτη (Πληθυσμιακές μετακινήσεις κατά την Επανάσταση και στο πρώιμο ελληνικό κράτος), της Ανδρομάχης Γκαζή, (Η πολιορκία της Ακρόπολης από τον Κιουταχή  μέσα από την εμπειρία των αφανών) και πολλών άλλων.