Τελευταία νέα

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής και συγγραφέας Κώστας Βεργόπουλος.

images 1

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης ο καθηγητής και συγγραφέας Κώστας Βεργόπουλος, σε ηλικία 75 ετώv.

Ο Κώστας Βεργόπουλος γεννήθηκε το 1942 στην Αθήνα και στη συνέχεια σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Oικονομικές Eπιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, όπου αναγορεύθηκε διδάκτορας.

Το 1974 εξελέγη καθηγητής οικονομολογίας στην Σορβόννη και αργότερα το 1991 καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο μέχρι το 2006. Επίσης, εξελέγη καθηγητής Oικονομικών Eπιστημών στο Πανεπιστήμιο Paris VIII, ενώ έχει υπάρξει επισκέπτης καθηγητής σε πανεπιστήμια της βόρειας και της νότιας Αμερικής. Παράλληλα εργάστηκε ως εμπειρογνώμονας στον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Υπήρξε Διευθυντής του προγράμματος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Μεσόγειο (UNITAR) και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την απορρύθμιση και την ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη. Την περίοδο 1997-1999 διετέλεσε επικεφαλής του Vision Group του ASEM που είχε σκοπό την τόνωση των δεσμών και της συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Ασίας, ενώ ήταν μέλος του συμβουλίου του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων.

Επίσης, είχε γράψει και συμμετάσχει στη συγγραφή διάφορων επιστημονικών έργων, πολλά εκ των οποίων έχουν μεταφραστεί από τα ελληνικά σε άλλες γλώσσες.   

 images

 Οι Πρυτανικές Αρχές του Παντείου Πανεπιστημίου και η Πανεπιστημιακή Κοινότητα εκφράζουν τη θλίψη τους για τον θάνατο του Καθηγητή Κώστα Βεργόπουλου και συλλυπούνται την οικογένειά του.      

Η Πρύτανις

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΙΣΜΗΝΗ ΑΡ. ΚΡΙΑΡΗ

Ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων                                                Ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού

                       και Προσωπικού                                                                                                 και Ανάπτυξης

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΥΓΕΑΣ                                                           ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ

 

 

 

 

 

erasmus w elke w MODIP wide

Γ Ρ Η Γ Ο Ρ Η   Π Ρ Ο Σ Β Α Σ Η

Μηχανοργάνωση

Βιβλιοθήκη

it modip

diaugeia

MKE

SYNHGOROS

gym